persimon skonssit
leipaisin eilen jauhopussin jämistä hunajalla ja stevialla maustettuja persimon skonsseja iltateelle. olen tietoisesti karsinut sokerin minimiin ruokavaliostani, ja harvakseltaan iskevään makeannälkään kehittelen usein jotain vähemmän imelää leipomusta.
näistä persimon skonsseista tuli jopa sen verta kelpoja, että tuumailin josko helppo ja semiterveellinen leivonnainen kiinnostaisi teitäkin – tokikaan tämä ei mitään terveysruokaa ole, mutta pikkaisen kevyempi vaihtoehto kuitenkin.
tekaisin itse vain kahden hengen arkisatsin, josta tuli 9 pientä skonssia – eli melkeinpä suoraan kannattaa tehdä taikina tuplana.
persimon skonssit
1 kypsä persimon
kookosöljyä, puolikas vaniljatanko, hunajaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 – 1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl steviaa
40 g voita
0,5 dl soijamaitoa (mikä tahansa maito sopii)
skonssien pinnalle muutama kide ruokosokeria lopuksi
kuori ja pilko persimon pieniksi kuutioiksi, ja kuullota pienessä kattilassa kookosöljyssä. halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon, sekä lorauta makeutukseksi ruokalusikallinen hunajaa. anna persimonien hautua pehmeiksi pienellä lämmöllä n. 10-15 min.
sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. nypi joukkoon rasva, ja lisää tämän jälkeen ruokalusikallinen hunajaa, soijamaito ja pehmentyneet persimonit taikinaan – sekoita tasaiseksi. taputtele taikina noin sentin paksuiseksi levyksi jauhotulle alustalle ja muotoile skonssit juomalasia, tai muuta muottia käyttäen. paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
FOLLOW ME ON BLOGLOVIN`// FACEBOOK // INSTAGRAM @Pirett