persimon skonssit

IMG_2387-001.JPG

 

leipaisin eilen jauhopussin jämistä hunajalla ja stevialla maustettuja persimon skonsseja iltateelle. olen tietoisesti karsinut sokerin minimiin ruokavaliostani, ja harvakseltaan iskevään makeannälkään kehittelen usein jotain vähemmän imelää leipomusta. 

näistä persimon skonsseista tuli jopa sen verta kelpoja, että tuumailin josko helppo ja semiterveellinen leivonnainen kiinnostaisi teitäkin – tokikaan tämä ei mitään terveysruokaa ole, mutta pikkaisen kevyempi vaihtoehto kuitenkin.

tekaisin itse vain kahden hengen arkisatsin, josta tuli 9 pientä skonssia – eli melkeinpä suoraan kannattaa tehdä taikina tuplana.

persimon skonssit

1 kypsä persimon

kookosöljyä, puolikas vaniljatanko, hunajaa

2 dl vehnäjauhoja

0,5 – 1  tl kanelia

ripaus suolaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl steviaa

40 g voita

0,5 dl soijamaitoa (mikä tahansa maito sopii)

skonssien pinnalle muutama kide ruokosokeria lopuksi

kuori ja pilko persimon pieniksi kuutioiksi, ja kuullota pienessä kattilassa kookosöljyssä. halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon, sekä lorauta makeutukseksi ruokalusikallinen hunajaa. anna persimonien hautua pehmeiksi pienellä lämmöllä n. 10-15 min.

sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. nypi joukkoon rasva, ja lisää tämän jälkeen ruokalusikallinen hunajaa, soijamaito ja pehmentyneet persimonit taikinaan – sekoita tasaiseksi. taputtele taikina noin sentin paksuiseksi levyksi jauhotulle alustalle ja muotoile skonssit juomalasia, tai muuta muottia käyttäen. paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

 

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN`// FACEBOOK // INSTAGRAM @Pirett

 

IMG_2388(1)-002.JPG

Kommentit (5)
  1. Mä olisin ostanut persimoneja tässä yks päivä, mutta niitä ei enää ollutkaan myynnissä. Eikai satokausi vielä oo voinut loppua? Toivottavasti se oli vaan sen päivän juttu, sillä alkoi tekemään mieli näitä skonsseja!

    1. tuohonpa en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta ainakin toistaiseksi löytyy kaupoista hyvin.  reseptiin tosin sopii hienosti myös vaikka perinteiset omput 🙂

      1. Hedelmät löytyivät, mutta pakko kysyä vielä tuosta stevian määrästä. Puoli desiä on ihan valtavasti – oletkohan käyttänyt jotain makeutusainetta, joka sisältää mm. steviaa? Omat skonssit ovat juuri uunissa ja laitoin steviaa vajaan teelusikallisen. Maistoin äsken yhtä kun testasin kypsyyttä, ja makeudesta päätellen olisi melkeinpä voinut jättää sen teelusikallisenkin laittamatta. 😀 Steviahan on noin 200 vai oliko jopa 2000 kertaa makeampaa kuin sokeri.

        1. kylläpä minä tuon puolidesiä laitoin. Stevian mittasuhteet vastaavat sokeria, eli 1dl sokeria = 1dl steviaa. omistani tuli kyllä oikein passeleita näillä mittasuhteilla.

          tosin, siinäkin on ilmeisesti eroja, käyttääkö steviaa, steviasokeria tms 🙂 

          1. Juu on siinä eroja, puhdas stevia on niin älyttömän makeaa että sitä ei mitenkään pystyisi laittaa noin paljon. Steviasta on kyllä tehty paljon tuotteita pienemmillä pitoisuuksilla sen jälkeen kun sen käyttö yleistyi (joita myydään ihan perus-marketeissakin), mutta ihan pelkkä stevia on tosiaan ainakin satoja kertoja makeampaa kuin sokeri. Melkein jo kippasin sen puoli desiä taikinaan vähän ihmetellen, onneksi aloin miettimään tarkemmin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *