proseccospaghetti ja uunitomaatit

Kuvakaappaukset44.jpg

 

eilinen, viikonlopulta jääneen jämäproseccon maustama,  pikaspaghetti oli sen verta hitti, että tämä on syytä antaa eteenpäin. 

Soleralta uudenvuodenjuhliini saamasta Casa Di Malian luomuproseccosta on tullut ihan suosikkijuomani, mitä käytin tähänkin ruokaan kun sattui pullon jämät jääkapista löytymään. onneksi löytyi, pastasta tuli ihanaa. 

 

proseccospaghettia, uunipaahdettua fetaa ja tomaattia

tomaatti-fetapaistos (ohje tämän linkin takaa)

1 sipuli 

n 2-3 rkl tuoretta timjamia 

1 dl Proseccoa tai valkoviiniä 

1-2 dl hienoa pecorinoraastetta

voita, öljyä, hunajaa, suolaa & pippuria (puolikas luomu kasvisliemikuutio) 

spaghettia 2-3 hengen tarpeisiin 

tarjoiluun paljon rukolaa sekä tarvittaessa prosciuttoa

 

laita tomaatti-fetapaistos uuniin paahtumaan – ohje tämän linkin takaakäytä runsaasti öljyä ja hunajaa, jotta paistokseen kehkeytyy paljon maukasta lientä

keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä  (= lähes meriveden suolaisuusaste) al denteksi, eli 1-2 minuuttia alle paketissa ilmoitetun keittoajan. 

kuullota hienoksi kuutioitu sipuli, ja tuore timjamisilppu pannulla voi-oliiviöljyseoksessa. varo polttamasta sipuleita ja tuoretta yrttiä – ajattele pikemminkin kuullottavasti pitkään ja hartaasti sipuleita. kun sipulit alkavat olla läpikuultavia hulauta prosecco pannulle. jos mieli käyttää minun tavoin puolikasta liemikuutiota, lisää se tässä vaiheessa pannulle ja liuota kuutio proseccoon. anna proseccon tiivistyä ja imeytyä sipuleihin. 

lisää hunajaa loraus (n. 1rkl)  pannulle. mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. jos käytit liemikuution puolikkaan, et välttämättä tarvitse lisäsuolaa. 

tarkista sipuliseoksen maku. lisää keitetty ja valutetu spaghetti pannulle sipuleiden joukkoon – pyörittele hyvin sekaisin. lisää raastettu pecorino ja nostele spaghetin joukkoon. 

lisää tomaatti-fetapaistoksesta vuokaan kehkeytynyt paistoliemi spaghetin joukkoon pannulle, ja sekoita. nostele lopuksi tomaatit ja kauniiksi paahtunut feta paistovuuastaan spaghetin päälle pannulle ja voilá, ihana proseccospaghetti on valmis nautittavaksi. 

annoksiin vielä pippuria myllystä, tuoreet vihreät sekä ripaus suolaa myllystä pintasuolaksi. 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.