proseccospaghetti ja uunitomaatit
eilinen, viikonlopulta jääneen jämäproseccon maustama, pikaspaghetti oli sen verta hitti, että tämä on syytä antaa eteenpäin.
Soleralta uudenvuodenjuhliini saamasta Casa Di Malian luomuproseccosta on tullut ihan suosikkijuomani, mitä käytin tähänkin ruokaan kun sattui pullon jämät jääkapista löytymään. onneksi löytyi, pastasta tuli ihanaa.
proseccospaghettia, uunipaahdettua fetaa ja tomaattia
tomaatti-fetapaistos (ohje tämän linkin takaa)
1 sipuli
n 2-3 rkl tuoretta timjamia
1 dl Proseccoa tai valkoviiniä
1-2 dl hienoa pecorinoraastetta
voita, öljyä, hunajaa, suolaa & pippuria (puolikas luomu kasvisliemikuutio)
spaghettia 2-3 hengen tarpeisiin
tarjoiluun paljon rukolaa sekä tarvittaessa prosciuttoa
laita tomaatti-fetapaistos uuniin paahtumaan – ohje tämän linkin takaa. käytä runsaasti öljyä ja hunajaa, jotta paistokseen kehkeytyy paljon maukasta lientä
keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä (= lähes meriveden suolaisuusaste) al denteksi, eli 1-2 minuuttia alle paketissa ilmoitetun keittoajan.
kuullota hienoksi kuutioitu sipuli, ja tuore timjamisilppu pannulla voi-oliiviöljyseoksessa. varo polttamasta sipuleita ja tuoretta yrttiä – ajattele pikemminkin kuullottavasti pitkään ja hartaasti sipuleita. kun sipulit alkavat olla läpikuultavia hulauta prosecco pannulle. jos mieli käyttää minun tavoin puolikasta liemikuutiota, lisää se tässä vaiheessa pannulle ja liuota kuutio proseccoon. anna proseccon tiivistyä ja imeytyä sipuleihin.
lisää hunajaa loraus (n. 1rkl) pannulle. mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. jos käytit liemikuution puolikkaan, et välttämättä tarvitse lisäsuolaa.
tarkista sipuliseoksen maku. lisää keitetty ja valutetu spaghetti pannulle sipuleiden joukkoon – pyörittele hyvin sekaisin. lisää raastettu pecorino ja nostele spaghetin joukkoon.
lisää tomaatti-fetapaistoksesta vuokaan kehkeytynyt paistoliemi spaghetin joukkoon pannulle, ja sekoita. nostele lopuksi tomaatit ja kauniiksi paahtunut feta paistovuuastaan spaghetin päälle pannulle ja voilá, ihana proseccospaghetti on valmis nautittavaksi.
annoksiin vielä pippuria myllystä, tuoreet vihreät sekä ripaus suolaa myllystä pintasuolaksi.
[…] zubereitet hat, das in Finnland berühmt wurde durch In der Suppe und ursprünglich geteilt von Flügel. Es wurde so beliebt, dass den Lebensmittelgeschäften der Feta-Käse ausging!! Ich musste es […]
[…] the famous feta pasta sensation. It all started back in 2018 when Tiiu Piret shared a feta pasta on her blog. Fast forward to a year later, Jenni Hayrinen simplified it and introduced the world to […]