putipuhtaaksi

kuva-361.JPG

 

yhteistyössä, Lumene

meikin- ja ihonpuhdistusrituaalini ovat olleet hyvin yksinkertaiset kautta aikain – en kutsuisi niitä laiskoiksi, pikemminkin mukavuudenhaluisiksi ja nopeiksi: aamupesut hoituvat suihkussa ja iltaisin pesen kasvoni visusti pumppusaippualla ja huuhtelen runsaalla vedellä. ainoana poikkeuksena vahvempi iltameikki, jonka puhdistan meikinpuhdistusliinoilla.

tiedostan toimintatapani ilmeisen vääräksi. mistä syystä olinkin kovin mielissäni mahdollisuudesta testata Lumenen uusia puhdistustuoteita siinä toivossa, josko löytäisin hieman tehokkaamman tavan suoriutua päivittäisestä kasvojenhoidostani. suurin syy virallisten puhdistustuotteiden laiminlöyntiin on se, etten oikein luota siihen, että ihoni oikeasti puhdistuu millään muulla kuin rehellisellä saippualla – sillähän sitä on pesty ihmisnahka kainaloita myöden maailman sivut.

ihoni ei ole oikein koskaan vaatinut kummoista erityishuomiota – poislukien muutama vuosi takaperin Sydneyn reissulla, koko vartalooni puhjenneen mysteerisen ihosairauden, jonka seurauksena jouduin karsimaan kaikki muut kuin hypoallergiset tuotteet rootelistani. sairautta ei koskaan saatu diagnosoitua lukuisista eri lääkäreistä ja koepaloista huolimatta, mutta luojan kiitos ihoni vain palautui yhtenä kesänä ennalleen. tästä syystä olen edelleen hyvin tarkka siitä, mitä hipiääni uskallan edes kokeilla – en tahdo koskaan kokea moista helvettiä, minkä reistailevan ihoni kanssa jouduin kahden vuoden aikana käymään lävitse.

that being said. miellän, ja olen aina mieltänyt Lumenen kosmetiikan erityisen luonnolliseksi. on tämä sitten onnistuneen brändäyksen ja julkikuvan aikaansaamaa tai ei, mutta lähinnä luomiväreihin ja äitini yövoiteeseen rajoittuneet käyttökokemukseni ovat vahvistaneet tämän olettamukseni myös oikeaksi. myös se seikka, että Lumene tekee vahvaa yhteistyötä Allergia- ja astmaliiton kanssa, luo kohdallani luottamusta siitä, etten läträä ihooni turhia kemikaaleja.

näistä lähtökohdstani ponnistin vähintäänkin avoimin mielin tutustumaan Lumenen uudistettuun Arctic Touch – puhdistussarjaan.

pääsiäisen pitkät pyhät Suomen karussa Kainuussa mahdollistivat  hemmotella naamavärkkiä todellisella tehopuhdistuksella, jonka toteutin seuraavin askelin:

step 1. naaman puhdistus Bright Touch puhdistusvaahdolla

step 2. puhdistuksen viimeistely kosteuttavalla Hydrating kasvovedellä

step 3. saunajouman nouto kaivolta ja puhdistetun ihon fiilistely

step 4. lauteilla lämpimät löylyt

step 5. kasvojen ihon kevyt kuivaus, 2 in 1 Micro Scrub kuorinta naamion levitys kasvoille ja jalat kohti saunan kattoa.

step 6.  5 min. päästä naamion puhdistus runsaalla vedellä ja ulos huilille

 

osansa oli takuulla peseytymiseen käytetyllä järvivedelläkin, mutta iho tuntui tämän käsittelyn päätteeksi lähes vieraalta – niin smootti ja pehmeä että suoranaisesti hämmästyin.

päivittäisenä rutiinina moinen kokonaisvaltaisuus ei kohdallani tule onnistumaan, mutta jäin kyllä hieman koukkuun tuohon puhtaaseen oloon kasvoillani. arkikäyttöön Lumenen uudesta tuoteperheestä luen vastedes Sensitive Touch puhdistusliinat,  Gentle Eye Make Up meikkiputsarin, riitoisan tuntuisen Refreshing foamin ja 3 in 1 Cleansing Water kasvoveden. ahh ja kreemimäisen täyteläisen Micro Scrub 2 in 1 kuorintanaamion – tämä oli mielestäni joukon absoluuttinen superstara.

Lumenen kampanjasivuilta löydät (sivuille tästä) helposti tietoa juuri oman ihotyypisi puhdistustarpeesta, sekä uusista Arctic Touch puhdistustuotteista.  kurkkaa myös Saaran ja Natan mietteitä Arctic Touch- perheen tuotteista.

tästä alkakoon uusi, perinpohtaisen puhdas aikakausi ihonhoitoni saralla.

 

kuva-358.JPG

kuva-360.JPG

kuva-359.JPG

muoti trendit testit
Kommentit (4)
 1. Kosmetologi
  23.4.2014, 18:09

  Annan sinulle ilmaisen neuvon jos toisenkin, sillä ihonhoidon ammattilaisena katson velvollisuudekseni kommentoida tätä kirjoitusta. Ensimmäinen neuvo: älä missään nimessä enää pese saippualla etenkään kasvojasi. Kyllähän se saippua varmasti puhdistaa, mutta samalla se vie iholtasi sen luonnolliset rasva-aineet, kosteuden ja pH-arvon, jolloin tuhoat myös iholle erittäin kallisarvoista suojamuuria. Saippuapesun jälkeen ei varmasti kannata tuhlata rahojaan myöskään laadukkaaseen hoitovoiteeseen, sillä tuhoutunutta ihon hydrolipidikalvoa ei edes kalleinkaan voide noin vain korjaa. Toinen neuvo: ihoa PITÄÄ aina hoitaa, oli se sitten ongelmaton tai ei. Sen suurin elimesi koko vartalossasi, kohtele sitä myös niin. Ongelmattomassa ihossa ennaltaehkäisy ja ylläpito on siis tärkein hoidon syy. Vanhempana ihosi kiittää, kun panostat sen hoitoon aina puhdistuksesta tasapainotukseen ja kosteutukseen. Tästä tuli haluamattanikin saarnauskommentti, vaikka tarkoitus oli siis vain ohjeistaa, anteeksi siitä 🙂

  1. Kiitos tästä!! Ja niin kuin sanoin, tiedän toimineeni väärin jo pitkään – nyt kuitenkin lupaan tesmpata asian saralla ja postauksen lopussa luetellut tuotteet on nyt päivittäisessä käytössä 🙂 

   kirjoituksestasi sai paljon arvokasta tietoa – kiitos  ! 

 2. Itse miellän myös Lumenen ihan ookooksi, onhan se kotimainen sarja ja jotenkin maanläheisen oloinen mainoksineen muineen. Luonnolliseksi en kutsuisi kuitenkaan mitään muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. Kyllähän Lumenetkin ovat ihan kemiallisia aineita joihin sitten laitetaan mukaan jotain mustikkaa ja tyrniä viestimään sitä ”luonnollisuutta”. Kai se on vaan se tietynlainen brändäys jossa ovat onnistuneet hyvin. En halua kuitenkaan mustamaalata yritystä, mielestäni on vaan tärkeää tiedostaa ero ”luonnollisen” ja Luonnollisen välillä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *