ravintolatärpit Roomaan

Downloads26-001.jpg

 

ruoka on itselleni jopa tärkein kriteeri lomakohdetta valittaessa. muistan eräänkin Barcelonan matkan, mikä meni suureksi osaksi aivan kiville kun ravintolatarjontaan en ollut perehtynyt etukäteen. Barcelonan kaltaisessa kulinaristin unelmakohteessa luulin tämän olevan mahdotonta, mutta toisin kävi. samaiseen virheeseen en aio enää ikinä sortua.

Rooman lomalla sen sijaan lähtökohdat olivat aivan eri maata. koko loman kultainen lanka oli päästä syömään hyvin, ystävämme Jennan opastuksella Roomaan. puoliksi italialaisena Jenna tuntee Rooman ruokakulttuurin siinä määrin erinomaisesti, että on kirjoittanut aiheesta mm. Mondoon. 

ravintolat oli varattu hyvissä ajoin etukäteen, ja jopa yhdeksän naisen joukkiolla kaikki sujui äärettömän jouhevasti. 

nämä vinkit on ilo laittaa jakoon. 

Salumeria Roscioli

perhevetoinen jo usean sukupolven ajan toiminut ravintola Via dei Giubbonarilla, jonka tunnelma on käsin kosketeltava. tilaa alkuun cold cuts- lajitelma pöytäseurueen kesken jaettavaksi – Roscioli on tunnettu erityisesti laajasta liha- ja leikevalikoimastaan.

kulinaristin taivas kaikin puolin – ravintola myy myös tarkoin valittuja erikoisuuksia kotiin viemisiksi. jos et onnistu saamaan pöytävarausta lomallesi, visiiteeraa ainakin viereisessä saman perheen omistamassa leipomossa ja herkkukaupassa. 

Sciapo`

ihana lämminhenkinen ravintola, jonka spaghetti alla vongole oli suorastaan elämys. täydellinen lounasravintola pistäytyä renoutumassa. Via dei Genovesi.

Pastificio Guerra

pieni lounasravintola, josta paikalliset noutavat usein lounaansa edulliseen 4€ annoshintaan mukaan, tai syövät paikan päällä muovirasiasta. tarjolla on päivittäin vain kaksi vaihtuvaa pastaa, ja meininki on hyvin autenttinen. täältä myös täydelliset pastat kotiin viemiseksi. 

Armando al Pantheon 

kerrassaan hurmaava peri-italialainen ravintola aivan Pantheonin nurkalla – välitön ilmapiiri ja ruoka konstailematonta ja äärettömän herkullista. valitse alkuun lajitelma henkilökunnan suosittelemia alkupaloja, ja kruuna illallinen sitruuna- tai tryffelipastalla – mieluiten molemmilla, jos voitte jakaa annokset ystävän kanssa. Pöytävaraus välttämätön.

Mercato del Centrale

2016 Termini aseman yhteyteen avattu ruokatori. todellinen maistelijan taivas, jossa on tarjolla kaikkea ja vielä enemmän. lähde tyhjällä vatsalla, ja varaa aikaa – kaikkia annoksia voit valita juuri sen kokoisen määrän kuin haluat. täältä löytyy myös roomalainen pizzalegenda Pizzarium Bonci, joka on kuuluisa taivaallisen kuohkeasta ja rapesta, 72 tuntia kohotetusta pizzataikinastaan. 

kaiken kaikkiaan ruuan loistokkuudesta kertoo se, että en jaksanut edes kummoisesti kuvailla annoksia. täydellisen Spaghetti Carbonaran kylmettäminen valokuvan saamiseksi olisi ollut suorastaan noloa. 

 

Downloads25-001.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
 1. Hei,
  saako kysyä missä päin Roomaa majoituitte? Suosituksia?

  t. Roomaan matkaava

  1. Meillä oli aivan ihastuttava airbnb asunto Colosseumin nurkalla. Voin kertoa lisätietoja jos laitat sähköpostia lainahoyhenissa@windowslive.com – tosin asunto oli todella suuri, kun veti helposti meidän 9 henkisen joukkion 🙂 

 2. Mariannelle
  3.4.2017, 07:04

  Nam, miten herkullisen näköistä ja kiitos vinkeistä 🙂
  xx
  http://mariannelle.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *