rosmariinikuorinta joulusaunaan ja lahjaksi

lainahöyhenissä

 

vuosi vuodelta alan liputtaa enemmän kotitekoisten lahjojen puolesta. omin käsin tehty joulumuistaminen kiteyttää kaikkein parhaiten vanhan viisauden lahjan antamisen ilosta: ajatus on tärkein.

aromikas vartalokuorinta lasipurkkiin pakattuna on kaunis ja käytännöllinen lahja, joka on helppo modifoida kunkin lahjansaajan tuoksumieltymysten mukaisesti. kaiken lisäksi ohje on todella yksinkertainen ja nopea tehdä. 

kuorintaan parhaiten sopivaa puhdistamatonta suolaa löytyy ekokaupoista ja useimmista marketeista - mitä suurempi kide, sitä rajumpi kuorintateho - valitse kasvoille hienoin suolakide, ja vartalolle hieman suurempi. 

kookos-rosmariini body scrub

kookosöljyä, puhdistamatonta suolaa*

tuoretta rosmariinia & eteeristä rosmariiniöljyä 

tee näin: 

sulata kookosöljy nestemäiseksi miedolla lämmöllä kattilassa. kookosöljy jähmettyy huoneenlämmössä, mutta esimerkiksi lämpimässä pesuhuoneessa usein pysyy juuri ihanteellisen pehmeänä. 

kun kookosöljy on sulanut, lisää joukkoon eteeristä öljyä tipoittain haluamasi aromin aikaansaamiseksi. pilko rouheasti veitsellä tuoreita rosmariininoksia pienemmäksi, ja hiero vielä hieman morttelissa, jotta aromit lähtevät liikkeelle. 

lusikoi suola purkkiin, ja lisää joukkoon tuore rosmariini. kaada lopuksi rosmariiniöljyllä terästetty kookosöljy purkkiin siten, että suola peittyy. 

 

(* kuvissa käyttämäni suola on tavallista isokiteistä merisuolaa. tämä siksi, että oikea suolapussini oli kateissa, enkä ennättänyt kuvausaikataulun puitteissa hakea uutta. tavallinen merisuola on todella rajun kokoista, mitä en suosittele käytettäväksi. kuvausteknisesti myös öljyn määrä jätetty vähäiseksi kuvauksen helpottamiseksi, peitä siis ohjeen mukaisesti suola öljyllä kokonaan)

 

Kommentit

nakedtruth
naked truth

Vähän menee nyt ohi aiheen, mutta pakko kommentoida - sulla on ihan älyttömän hienoja kuvia täällä. Sun blogin lukeminen tuottaa todella paljon nautintoa tälle visuaaliselle perfektionistille. :D

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos!! Olen itsekin visuaalisesti ylivirittynyt, ja tällainen kommentti lämmittää todella sydäntä. Tulipa hyvä mieli :) 

Ihana ohje. Taidan tehdä itselleni joululahjaksi :)

Piret
lainahöyhenissä

Suosittelen lämpimästi! Todella helppo tehdä ja hakkaa mennen tullen kauppojen kalliit purkkikamat. 

Oli aivan ihana ja tuntui paremmalta kuin monet kaupalliset kuorinta-aineet. 

Ehdottomasti ensi Joulun lahjoiksi menee. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä ohje lähti tänään kokeiluun <3 Saanko muuten udella millä kameralla/linssillä nappailet kuvia? Ovat nimittäin niin super upeita!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos!! Tämä kuvaushomma onkin veikeä juttu :D En nimittäin osaa käyttää järjestelmäkameraa - nämäkin kuvat on otettu Samsungilta lainassa olevalla NX500 kameralla ja ihan vakiolinssillä ja automaattiasetuksilla.

Pitkään on pitänyt opetella manuaalisäädöt, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. 

 

Apua (Ei varmistettu)

ei oikeasti pahalla ollenkaan mutta siis kuvausaikataulu ja kuvaustekniset syyt (tähän se apina-emoji kädet silmillä)

Piret
lainahöyhenissä

No harmi että käyttämäni sanavalinnat aiheuttaa myötähäpeää ja harmistusta.

Selvennetään, selvennetään.

Kuvausaikataulu = se 14 minuutin mittainen hetki, kun ennätin nämä kuvat kuvata ennen pimeän tuloa. Kuvausaikatauluhan ei itsessään anna ymmärtää muuta kuin että missä aikataulussa kuvaukset on tarkoitus suorittaa ja viedä läpi. Näitä asioita pitää tässä amatöörihommassakin miettiä. Muuten ei ennätä mitään ikinä koska oikeakin työ. 

Kuvaustekninen = olemattomat kuvaustaitoni avasinkin jo ylempänä, mutta toinen tekninen juttu on se, että vähäöljyisempi suolaa pysyy kivemmin lusikassa kuvattavana. 

 

Tuibird (Ei varmistettu)

Tämä on varmasti tyhmä kysymys mutta oliko tuo kookosöljy tuoksutonta sorttia?

Piret
lainahöyhenissä

Ei ole tyhmä kysymys :). Käytin siis aitoa kookosrasvaa/-öljyä, mitä myydään lasipurkeissa. Ei siis keinotekoisesti hajustettua, valmiiksi nestemäisessä muodossa olevia "esanssiöljyä".

 

Kommentoi