rosmariinikuorinta joulusaunaan ja lahjaksi

IMG_6371-001.jpg

 

vuosi vuodelta alan liputtaa enemmän kotitekoisten lahjojen puolesta. omin käsin tehty joulumuistaminen kiteyttää kaikkein parhaiten vanhan viisauden lahjan antamisen ilosta: ajatus on tärkein.

aromikas vartalokuorinta lasipurkkiin pakattuna on kaunis ja käytännöllinen lahja, joka on helppo modifoida kunkin lahjansaajan tuoksumieltymysten mukaisesti. kaiken lisäksi ohje on todella yksinkertainen ja nopea tehdä. 

kuorintaan parhaiten sopivaa puhdistamatonta suolaa löytyy ekokaupoista ja useimmista marketeista – mitä suurempi kide, sitä rajumpi kuorintateho – valitse kasvoille hienoin suolakide, ja vartalolle hieman suurempi. 

kookos-rosmariini body scrub

kookosöljyä, puhdistamatonta suolaa*

tuoretta rosmariinia & eteeristä rosmariiniöljyä 

tee näin: 

sulata kookosöljy nestemäiseksi miedolla lämmöllä kattilassa. kookosöljy jähmettyy huoneenlämmössä, mutta esimerkiksi lämpimässä pesuhuoneessa usein pysyy juuri ihanteellisen pehmeänä. 

kun kookosöljy on sulanut, lisää joukkoon eteeristä öljyä tipoittain haluamasi aromin aikaansaamiseksi. pilko rouheasti veitsellä tuoreita rosmariininoksia pienemmäksi, ja hiero vielä hieman morttelissa, jotta aromit lähtevät liikkeelle. 

lusikoi suola purkkiin, ja lisää joukkoon tuore rosmariini. kaada lopuksi rosmariiniöljyllä terästetty kookosöljy purkkiin siten, että suola peittyy. 

 

(* kuvissa käyttämäni suola on tavallista isokiteistä merisuolaa. tämä siksi, että oikea suolapussini oli kateissa, enkä ennättänyt kuvausaikataulun puitteissa hakea uutta. tavallinen merisuola on todella rajun kokoista, mitä en suosittele käytettäväksi. kuvausteknisesti myös öljyn määrä jätetty vähäiseksi kuvauksen helpottamiseksi, peitä siis ohjeen mukaisesti suola öljyllä kokonaan)

 

IMG_6361.jpg

IMG_6362.jpg

IMG_6363.jpg

IMG_6365.jpg

IMG_6366 (1).jpg

Kommentit (12)
  1. JennaTuulenpolku
    17.1.2019, 19:04

    Ihana ohje ja kuvat! Eteerisestä rosmariinista sen verran, että se ei sovi esim. korkeasta verenpaineesta kärsiville eikä epileptikoille. Kannattaa huomioida lahjaa antaessa 🙂
    Vahva öljy ylipäätään, joten annostelun kannattaa olla mieto.

  2. Ei ole tyhmä kysymys :). Käytin siis aitoa kookosrasvaa/-öljyä, mitä myydään lasipurkeissa. Ei siis keinotekoisesti hajustettua, valmiiksi nestemäisessä muodossa olevia ”esanssiöljyä”.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *