sitruunainen lohipasta
toissa viikolla äkkipäissään ja puolivahingossa lanseerattu lohipasta silvoplee.
sitruunainen lohipasta
soosi:
- 1 sipuli
- n. 0,5 dl kasvislientä
- 2 dl ruokakermaa (kuohusta tulee toki vieläkin parempi)
- 150g creme fraichea
- hippanen vaaleaa maizenaa suurusteeksi
- suola, musta- ja valkopippuri
lisäksi myös:
- n. 500g spaghettia
- 400g kylmäsavulohta
- 1 sitruunan mehu
- 1-2 kourallista raastettua pecorinoa
- reipas kasa silputtua lehtipersiljaa ja persiljaa.
- rucolaa + sormisuolaa
laita spaghetti kiehumaan reippaasti suolattuun veteen.
silppua sipuli ja kuullota pannulla öljy-voiseoksessa tovi. lisää kasvisliemi ja anna sipuleiden pehmetä kunnolla. pienennä hieman lämpöä ja kaada kerma ja ranskankerma pannulle sekä mausta soosi pippurein. tarkista suola ja suurusta tarvittaessa hieman pikamaizenalla.
kun spaghetti on sopivasti aldenteä, huuhtele se nopeasti lävikössä ja lorauta hieman oliiviöljyä sekaan. lisää silputtu kylmäsavulohi pannulle kastikkeeseen, mutta elä kypsennä enää. sekoita kermasoosi saman tien sekaisin spaghetin kanssa – lisää spaghetin sekaan myös sitruunan mehu, raastettu juusto ja yrttisilppu.
kasaa lautasille ja lisää päälle reilu rypäs rucolaa ja viimeistele maku pintasuolalla ja mustapippurilla.
voila!! todella nopeaa ja äärettömän hyvää.