sittenkin puulattia

lainahöyhenissä

 

olen päivä päivältä enemmän tyytyväinen siihen, etten saanut tahtoani läpi aikatauluasioissa, ja talon rakentamista alkamaan välittömästi.

pohjaratkaisua, materiaaleja ja mittasuhteita on nyt ehditty puntaroimaan niin moneen otteeseen, että kiirehtimällä oltaisi kyllä menty metsään ja pahasti.

viimeisin suunnitelmien muutos on lattiamateriaalin valinta. betonilattia taisi olla ensimmäinen must- asia tulevaan taloon, mistä valinnasta pidin uppiniskaisesti kiini harkitsematta edes muita materiaaleja. onhan se äärettömän kaunis, koiraystävällinen ja ajatonkin valinta - näiden lisäksi kuitenkin myös kolho ja kalsea.

lattiamateriaali vaihtui viime hetkellä,  kun rakennuttaja vielä muistutti betonilattian viileästä olemuksesta lattialämmityksestä huolimatta. täysiverisenä vilukissana ajatus viimein iskostui minullekin, ja ymmärsin pyörtää pääni lattian suhteen.  talosta on tuleva ennen muuta lämmin ja kodikas, mihin yhtälöön edes ajoittain viileä lattia ei minun mittapuullani istu. 

siispä jäljelle jäi puu.

ja hyvä niin - puu on aina kaunis. 

 

source// Archdaily.com

Kommentit

Heilahti (Ei varmistettu)

Hei! Tekee mieli kommentoida tuota betonilattian kylmyyttä, ystäväni omakotitalossa nimittäin on betoni kaikkialla paitsi kylpyhuoneessa ja se on todella lämmin ja mukavan tuntuinen paljain jaloin kulkiessakin! Ystäväni kertoi että kylpyhuoneessa on itseasiassa viileämmät lattiat, betoni päästää lämmön lävitseen paremmin kuin laatta. Että hyvällä lattialämmityksellä saa betonistakin mukavan lämpöisen :) mutta puu on aina kaunis myös sekin! Innolla odotan kotinne valmistumista, pitkään seurannut blogiasi ja aina ihaillut sisustustyyliäsi! :)

Piret
lainahöyhenissä

Onhan se toki näinkin, mutta betonilattian "lämpö" on aina lämmityksen aikaansaamaa, eli käytännössä lämmitystä täytyy pitää päällä aina ja jatkuvasti tämän lämmöntunteen aikaansaamiseksi. Ja tämä ei käsitykseni mukaan ole ollenkaan hyvä juttu pidemmän päälle - siis että lattialämmitys hönkää kesät talvet. 

Kiitos kauniista sanoista, itsekin odotan jännityksellä miten talon interiööri lopulta rakentuukaan :) 

 

Minna Rissanen (Ei varmistettu) http://minttujameirami.blogspot.com

Tosi ihanat nuo kuvat! Betoni on kyllä kaunis, mutta sitähän voi käyttää jossain muualla pienempänä pintana. Minulla on puuparketti, mattalakattu saarni. Olen ollut tosi tyytyväinen valintaani. Lattia tuntuu hyvälle ja lämpimälle jalan alla, siinä kiva hipsutella paljain jaloin. Asun kerrostalossa, jossa ei ole lattialämmitystä. Kolhuja ei kannata pelätä, niitä varmasti tulee ajan kanssa. Sehän tarkoittaa vain, että talossa on elämää. Oma lattiani on kestänyt hyvin myös koiran kynnet.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kun jait kokemuksesi, sillä saarnilattiaa olemme mekin kaavailleet. Vaalea saarnilattia on äärimäisen kaunis! :) 

hilu (Ei varmistettu)

Tämä on mielestäni totta. Meillä on alakerrassa betonilattia, joka on pinnasta viileä lattialämmityksestä huolimatta. Kovuus on myös ongelma: vuoden asumisen saldo on yksi aivotärähdys lapsella ja menetetty astiasto. Lisäksi koen, että keinovalossa betoni ei näytä kovinkaan kauniilta. Toisaalta niinä hetkinä, kun lattiasta kattoon -ikkunoista tulee luonnonvaloa kauniisti lattiaa pitkin, pidän betonilattiasta. Se on myös äärettömän helppohoitoinen ja huoleton. Ja olihan se halpa!

Elinaa00 (Ei varmistettu)

Voin kuvitella että betonilattia on viileä (kylmä) ilman lattialämmitystä, koska niin on laattalattiakin. Itse en myöskään betonilattiaa valitsisi talooni, vaikkakin se on kivannäköinen.

Piret
lainahöyhenissä

Juuri näin olen kuullut. Olen myöskin hyvin tomera kanta-astuja, joten betonilattian kovuus suoraan sanoen hieman hirvittää :) 

Kommentoi