sittenkin puulattia

Kuvakaappaukset1.jpg

 

olen päivä päivältä enemmän tyytyväinen siihen, etten saanut tahtoani läpi aikatauluasioissa, ja talon rakentamista alkamaan välittömästi.

pohjaratkaisua, materiaaleja ja mittasuhteita on nyt ehditty puntaroimaan niin moneen otteeseen, että kiirehtimällä oltaisi kyllä menty metsään ja pahasti.

viimeisin suunnitelmien muutos on lattiamateriaalin valinta. betonilattia taisi olla ensimmäinen must– asia tulevaan taloon, mistä valinnasta pidin uppiniskaisesti kiini harkitsematta edes muita materiaaleja. onhan se äärettömän kaunis, koiraystävällinen ja ajatonkin valinta – näiden lisäksi kuitenkin myös kolho ja kalsea.

lattiamateriaali vaihtui viime hetkellä,  kun rakennuttaja vielä muistutti betonilattian viileästä olemuksesta lattialämmityksestä huolimatta. täysiverisenä vilukissana ajatus viimein iskostui minullekin, ja ymmärsin pyörtää pääni lattian suhteen.  talosta on tuleva ennen muuta lämmin ja kodikas, mihin yhtälöön edes ajoittain viileä lattia ei minun mittapuullani istu. 

siispä jäljelle jäi puu.

ja hyvä niin – puu on aina kaunis. 

 

source// Archdaily.com

koti sisustus
Kommentit (7)
  1. Voin kuvitella että betonilattia on viileä (kylmä) ilman lattialämmitystä, koska niin on laattalattiakin. Itse en myöskään betonilattiaa valitsisi talooni, vaikkakin se on kivannäköinen.

    1. Juuri näin olen kuullut. Olen myöskin hyvin tomera kanta-astuja, joten betonilattian kovuus suoraan sanoen hieman hirvittää 🙂 

  2. Tämä on mielestäni totta. Meillä on alakerrassa betonilattia, joka on pinnasta viileä lattialämmityksestä huolimatta. Kovuus on myös ongelma: vuoden asumisen saldo on yksi aivotärähdys lapsella ja menetetty astiasto. Lisäksi koen, että keinovalossa betoni ei näytä kovinkaan kauniilta. Toisaalta niinä hetkinä, kun lattiasta kattoon -ikkunoista tulee luonnonvaloa kauniisti lattiaa pitkin, pidän betonilattiasta. Se on myös äärettömän helppohoitoinen ja huoleton. Ja olihan se halpa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *