tärkeällä asialla

lainahöyhenissä

 

olen aina ollut henkeen ja vereen eläinrakas - sellainen tunnevöyhkä, joka ulkomailla olisi viemässä jokaisen kulkukoiran kotiinsa. Chloen myötä sympatia kodittomia koiria kohtaan on nostanut toden teolla päätään, mistä syystä tahdon vinkata Rescueyhdistys Kulkurit ry:n #spayone sterilointikampanjasta kulkukoirakannan vähentämiseksi, ja kodittomien koirien elämänlaadun parantamiseksi.

Romaniassa syntyy vuosittain järjetön määrä uusia pentueita, jotka pääsääntöisesti hylätään kaduille oman onnensa nojaan.  Chloe kolmen sisaruksensa ja emänsä kanssa on yksi niistä onnekkaista pentueista, jotka saatiin ajoissa pelastettua koiratarhan suojiin - muutoin pentue olisi liittynyt osaksi Romanian kaduilla elävää koiralaumaa, joka varovastikin arvioiden pitää sisällään yli 2 miljoonaa kulkukoiraa.

sterilointi on ainoa eettisesti hyväksyttävä ja oikeasti tehokas tapa hallita kulkukoirapopulaatioita - minkä sterilointityön eteen Rescueyhdistys Kulkurit ry tekee jatkuvasti hartiavoimin töitä.  yhden narttukoiran on mahdollista tuottaa kuuden vuoden aikajänteellä jälkeläisineen 67 000 kulkukoiraa - yhdenkin narttukoiran sterilointi on näin ollen äärimäisen tärkeää.

Romaniassa koiran sterilointi maksaa 30 euroa, millä summalla pelastetaan tuhansia koiria. jos tahdot olla mukana tärkeässä eläinsuojelutyössä, voit lukea #spayone- kampanjasta lisätietoa Rescueyhdistys Kulkurit ry:n sivuilta tämän linkin kautta.

Chloen adoptoimalla, ja 30 euron tukisumman suorittamalla, olen pelastanut jo monta kurjaa eläinkohtaloa. ja se on käsittämättömän hienoa.

 

Kommentit

katariin (Ei varmistettu)

Jee! Olet tosi hyvällä asialla ^_^

Steriloidaanko Romaniassa narttuja? Sehän on uroskoiralle paljon nopeampi ja riskittömämpi toimenpide, ja paraneminenkin nopeaa. Nartulla taasen kyseessä aika iso operaatio. Anyway asia on hyvä ja Chloe on ihana :)

SallaHo (Ei varmistettu)

Kulkurien projekteissa steriloidaan sekä narttuja että uroksia. Yhteistyökumppanimme, ketkä operaatiot suorittavat, ovat sterilointien maailmanlaajuisia edelläkävijöitä. Nartun leikkaushaava on noin 5-7 mm. Siis ihan oikeasti, millimetriä :) Nartuilla sulavat tikit laitetaan kahteen kerrokseen ja koira saa ennen heräämistään sekä kipu- että antibioottipiikin ja se on käytännössä muutamassa tunnissa valmis palaamaan asuinalueelleen, jossa se jatkaa reviirinsä pitämistä, mutta ei enää synnytä uusia pentuja. Kulkurien nettisivuilla paljon lisää aiheesta :) www.kulkurit.fi

Ja kiitos ihana Piret ja Chloe tärkeän asian edistämisestä <3

Kiitos tiedosta! Hieno juttu että nartuillakin tää onnistuu jo näin helposti ja turvallisesti :)

racoon (Ei varmistettu)

Todella hieno homma tämä :') Seuraavan ei ole tarkoitus vähentää painoarvoa kodittomien koirien auttamiselta; saanko kysyä, mitä mieltä olet turkiksista? Aiemmin tuli tämä mieleeni turkiskauluksisesta Lexingtonin talvitakistasi. Tuumin nyt, että oletko tosiaan eläinrakas - vai enemmän kuitenkin vielä koira/hevosrakas. Tämä ei ole syytös, ennemminkin ajatusten herättäjä ja ihan vilpitön kysymys. Monilla varmaan on sama tilanne meidän kulttuurissa, lemmikkieläimet ovat jalustalla. Toisia eläimiä syödään tai käytetään muuten hyväksi. Ehkä sitä on ajatellutkin - ehkä ei ole tullut ajatelleeksi, en tiedä. Kiinnostaisi kuulla bloggaajan ajatuksiasi asiasta.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kommentistasi ja asiallisesta kyseenalaistamisesta. Tämä mainitsemasi turkishomma onkin kimurantti juttu. Olen pääsääntöisesti kaikkea tekstiiliteollisuuden ylituotantoa, ja eläinten kaltoin kohtelua vastaan. Tähän pyrin osaltani ostamalla harvoin ja kestävää muotia. Kengissä ja laukuissa suosin nahkaa - tämäkin on peräisin eläimistä. Kovasti epäilen, että tekstiiliteollisuuten tuotettava nahka olisi 100% eettisesti tuotettua. Tätä tuskin on myöskään keinomateriaalit.

Maailma on nykyään läpeensä hirvittävä paikka, jossa vaatteet ompelee alaikäiset lapset, ja eläimiä nyt kohdellaan julmasti vain koska ollaan ihmisiä ja siihen pystytään. Tarkoitukseni ei ole ummistaa silmiäni eläinten kokemilta hirveyksiltä, eikä missään nimessä myöskään ruokkia tällaista toimintaa omilla valinnoillani. 

 

racoon (Ei varmistettu)

Kappas, muistin tämän tutkija Elisa Aaltolan kiinnostavia kirjoituksia sisältävän blogin, jonka tulin jakamaan myös edelliseen liittyen - ja sinne olikin ilmestynyt juuri koira-asiaa sivuava kirjoitus (en ehtinyt itse edes lukea vielä). Peace.
Ps. Chloe on kaunis ja vaikuttaa valloittavalta. Tsemppiä kasvatukseen.

http://hermithounds.com/

Nuumi (Ei varmistettu)

Voi kiitos tästä linkkauksesta!
Tämä blogi menee ehdottomasti seurantaan. Mahtavaa, kun joku kirjoittaa pelkkää asiaa hyvillä argumenteilla höystettynä. :)

racoon (Ei varmistettu)

Ja viielä. Nyt kun mietin, niin ei ole pakko vastata tuohon viestiini :) Riittää, jos se herätti jotain ajatuksia ja toivottavasti niitä jää joku miettimään. Itsellenikin 'eläinkysymys' on nimittäin ollut pitkä ja monitahoinen tutkimusmatka niin yhteiskuntaan kuin itseen - niin ajattelin, että voi ihan hyvin myös jättää asiat pohdintaan (toiv. myös tutkia & lukea) ja palata vaikka myöhemmin asiaan.

Kommentoi