tehohoitoa vihreille

IMG_4277.jpg

 

vihersisaret hoi!

kaamosaika häämöttää, ja vihreät frendit kaipaa erityistä huolenpitoa. tässä omat vinkkini. 

1 // verhot ja kaihtimet ammolleen. kasvit tarvitsevat kaiken mahdollisen tarjona olevan valon. kuskaan usein aamuisin kaikki varjoisemmissa paikoissa asuvat viherkasvini työpäivän ajaksi kodin valoisampaan paikkaan imemään elinvoimaa auringosta. 

2 // pimeänä vuodenaikana kasvu usein pysähtyy tai ainakin hidastuu merkittävästi – tästä syystä myös kasteluväliä harvennetaan talvea kohti. annostele kasteluveteen merileväuutetta lisäämään kasvien elinvoimaa valon vähentyessä. itse lasken kasteluveden kannuun jo kastelua edeltävänä päivänä, jotta vesi ennättää hieman seisahtaa ja hapettua. 

3 // vietä aikaa. kiitos Mikael Gabrielin Vain elämää – päivän, kasveille juttelu on nyt coolimpaa kuin koskaan. pidän aina sunnutaiaamuisin kasvien tehohoitohetken, jolloin vietän aikaa ja fiilistelen vihreideni kanssa. 

4 // pyri pitämään kasvien elinolosuhteet mahdollisimman samanlaisina – jätä multien ja ruukkujen vaihtaminen suosiolla ensi kevääseen.

5 // jos kotoasi löytyy ilmankostutin, ovat kasvit enemmän kuin mielissään kuivan talvi-ilman hetkittäisestä kostuttamisesta

 

IMG_4247.jpg

IMG_4248-001.jpg

IMG_4249.jpg

 

koti sisustus
Kommentit (1)
  1. Just aamulla ajattelin että mitenköhän saisin pidettyä kasvini talven yli hengissä kun nyt jo yritän pelastaa yhtä yksilöä 😀 Kiitos vinkeistä, varsinkin tuo merileväuute oli hyvä vinkki! Mies pitää jo nyt hulluna kun nostelen aamuisin aina kasvit aurinkoterapiaan pöydälle, mutta nyt täytyykin ottaa käyttöön tuo kasveille puhuminen 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *