thaimaustetut kana-kalkkunapyörykät

IMG_4355-001.JPG

 

kiehtoi testata kanapyöryköitä kotikyökissä ja onnistuin loihtimaan siinä sivussa todella toimivan pyörykkäohjeen. tällä kertaa jopa pyrin mittaamaan raaka-aineet reseptin ylöskirjausta varten, jotta ohje olisi edes pikkaisen täsmällisempi.

käytin fifty fifty kana- ja kalkkunajauhelijaa. kananliha on itsessään niin  rasvatonta, että kalkkunan pikkaisen suurempi rasvamäärä (n. 7%) tuo kivasti mehevyyttä pulliin. suosittelen jauhamaan itse lihamyllyllä jauhelihat, mutta kaupan hyllystä löytyy toki myös.

 

thaimaustetut lintupyörykät

400 g kanan jauhelihaa + 400g kalkkunan jauhelihaa

4 Tuc- suolakeksiä (myös korppujauhot käy)

1 kananmuna

2 pientä sipulia

1-2 valkosipulin kynttä hienoksi raastettuna

parin sentin pala inkivääriä hienoksi raastettuna

tuoretta chiliä mieltymyksen mukaan

1 dl kookosmaitoa/ tai -kermaa

1 tl suolaa

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 tl kuivattua korianteria

pieni kourallinen tuoretta thaibasilikaa silppuna

1 rkl  soijakastiketta

(sriracha- kastiketta jos kaipaat lisäpotkua)

 

aloita jauhamalla Tuc-keksit morttelissa hienoksi jauhoksi (tämän suolakeksimurun käyttämisen korppujauhon sijasta olen oppinut isältäni, joka on eräänlainen velho keittiössä ja kiistaton ruokaidolini),  sekoita kananmuna suolakeksimuruun ja jätä turpoamaan.

leikkaa sipulit todella hienoksi silpuksi, raasta raastimen pienimmällä terällä inkivääri, silppua valkosipuli hienoksi ja leikkaa chiliä mielimäsi pätkä. kuullota näitä pannulla oliiviöljyssä kunnes pehmenevät hieman. lisää kookosmaito, suola ja mausteet. ota seos pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

yhdistä jäähtynyt kookosmaitoseos turvonneeseen keksimuru-munaseokseen. maista taikinasta tässä vaiheessa suolan ja mausteiden määrä. lisää tarvittaessa. (pitääkin olla pikkaisen ylisuolatun makuinen, sillä lihaa heitetään joukkoon kohta lähes kilon verran)

lisää jauhelihat ja vaivaa taikina hyvin – suosittelen käyttämään omia käsiä tähän vaivaustyöhön. anna taikinan maustua mieluiten ainakin tunti kylmässä.

muotoile pyörykät käsin tai kahta ruokalusikkaa käyttäen. nostele uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes pyörykät saavat kauniin värin. kun alkavat näyttää kypsiltä, leikkaa yksi pulla kokeeksi halki ja tarkista tilanne – turha ylipaistaa ja kuivattaa pullia raa`an kananlihan pelossa.

 

enjoy xx

 

IMG_4354.JPG

IMG_4356.JPG

koti ruoka-ja-juoma trendit
Kommentit (2)
  1. Tunnetilan Nina
    18.1.2015, 16:01

    Lintupyörrykät testattu, tuli tosi hyviä! Mieheni vetäisi kerralla 11 lihapullaa. 😀 Oli kyllä tuhtia tavaraa ja maut kivasti kohdillaan. Kiitos reseptistä, teen varmasti toistekin!

  2. Oh, herkullisen näköisiä! 🙂 Itselläni on vain huonoja kokemuksia lintujen jauhelihalla tehdyistä pyöryköistä.. tai oikeastaan kaikesta. Tästä inspiroituneena täytynee rohjeta kokeilemaan uudelleen. Kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *