tummaa kultaa

IMG_4803.JPG

IMG_4802.JPG

IMG_4805.JPG

IMG_4920.JPG

IMG_4917.JPG

 

Kaupallinen yhteistyö, Löfbergs Lila

järjestin pienen kahvitastingin ystävälleni viime sunnuntaina.  ryystimme parin tunnin aikana sumppia kahvia ihan tosissaan –  siis kirjaimellisesti SMGn lyriikoita mukaillen mustana, maidolla, kylmänä, kuumana. keitin myös kahvisiirappia tummasta kahvista, ja lopputulos oli ihastuttava.

maistettavana oli Löfbergsin entuudestaan tuttua Kharismaa, sekä paahtoasteeltaan todella tummaa Crescendoa (paahtoaste 5). erityisesti maitokahviksi suositeltu Crescendo oli ihastuttava uusi tuttavuus – tapaan juoda kahvini runsaalla maidolla, ja Crescendo säilytti vahvan kahviaromin maidolla läträämisen jälkeenkin.

pidän erityisesti Löfbergsin kahvien lempeästä, ja ennen kaikkea tunnistettavasta, ominaismausta. nämä tummimmatkaan paahtoasteet eivät ole lainkaan kitkeriä tai liian hapokkaita – maku pysyy pehmeänä, vaikka onkin syvä ja runsas.

kiitos ihanista vireystilavinkeistänne!

olen täydellisen otettu ja innoissani jakamistanne vinkeistä syksyisestä pimeydestä selviämiseen. olen lukenut viestit moneen kertaan läpi – olette huikean inspiroivia. voittajaksi ja lohdutuspalkinnon saajaksi arpoutui seuraavat kolme kommentoijaa: I. kämppi (kommentti jätetty: 7.10.2015 14:45), II. Annis (kommentti jätetty: 28.10.2015 18:33) ja III. Mooneye (kommentti jätetty: 31.10.2015 07:29).

laittaisitteko pian sähköpostia osoitteeseen lainahoyhenissa@windowslive.com, jotta saamme palkinnot perille.

ONNEA !

EDIT// pahoittelen aukkoa sivistyksessäni. sumppi, ilmeisesti tarkoittaa viikkotolkulla uudelleen keitettyä jäännöskahvia. jaiks.  oppia ikä kaikki.

IMG_4918.JPG

IMG_4919.JPG

 

vaniljainen kahvisiirappi

2 dl Löfbergs Kharisma kahvia

2 dl sokeria

pätkä vaniljatankoa

kaada kahvi, sokeri ja pätkä vaniljatankoa kattilaan – anna kiehua hiljalleen kunnes seos sakenee ja on siirappimaista. voit jättää vaniljan myös pois, tai vaihtoehtoisesti korvata pienellä määrällä chiliä. käytä siirappia kahvijuomissa, jäätelön ja pannareiden kanssa tai lusikoi siltään jos hampaat kestää.

omatekoinen kahvisiirappi on ihana vieminen ja sopii erinomaisesti vaikka joululahjaksi.

 

huikkaan tässä vielä ihanan jääkahvivinkin – kun nyt kerta testasimme tämänkin: paras jääkahvi syntyy kylmäuuttamalla suodatinkahvia kylmässä vedessä – mielellään yön yli. kylmään veteen suodattunut kahvi toimii jääkahvissa paljon paremmin, kuin jääpaloilla laimennettu ja viilennetty tavallinen kahvi.

nautinnollisia kahvihetkiä.

 

IMG_4808.JPG

IMG_4921.JPG

IMG_4924.JPG

IMG_4922.JPG

Kommentit (5)
  1. Scandinavian Music Group = SMG

    1. tekstiin lipsahtanut typo korjattu 🙂

  2. Miksi vältät isoja alkukirjaimia? Oma tyylisi? Oma peukalonjälkesi?
    Miten hyvänsä, vaikutelma on – pahoittelen – typerä. Isoilla alkukirjaimilla on merkityksensä. Niinkuin välimerkeilläkin.

    1. Kyllä, tämä on ollut valintani alusta alkaen blogini kanssa. Täysin visuaalisesta seikasta on kyse. Aika ajoin asiasta kysytään, mutta pitkäaikaiset lukijat tietävät syyni ja tapani kirjoittaa blogiani.  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *