uusi kamera

IMG_1699.JPG

yhteistyössä, Samsung

blogihommien kautta olen tietoisesti ajautunut tilanteeseen, jossa laadukas (ja simppeli) kamera on likimain elinehto. joskaan en silti ole koskaan ottanut asiakseni opetella järjestelmäkameran käyttöä. vaikka kuvani teiltä saavatkin kiitosta, on totuus jotain aivan muuta – olen täysi tumpelo kuvaamisessa ja kameran ominaisuuksien hyödyntämisessä.

sain hiljattain Samsungilta lainakäyttöön kompaktin NX30- peilittömän järjestelmäkameran – kiinnostuin välittömästi, kun kameran esittelypuheessa mainittiin termit ammattitasoinen ja helppokäyttöinen. nyt viikon kestäneen testailun jälkeen olen kovin hyvilläni, että kohdalleni siunaantui tällainen tilaisuus. kamera on juuri parahultaisen kokoinen ja käyttöjärjestelmä hyvin informatiivinen ja kaltaiselleni ummikolle sopiva.

parasta uudessa kamerassani so far:

 • valoherkkyys: rakastan kirkkaita kuvia, ja valo on tärkein kriteeri kuvissani. etenkin talviaikaan asukuvien ja kodin yksityiskohtien kuvaaminen on todella työlästä luonnonvalon puutteessa. NX30:n valoherkkyys on omaa luokkaansa verrattuna aiempiin kameroihini, ja jopa valotukseen vaikuttaminen aukkoa säätämällä (hurjaa kamerahifistelyä) alkaa sekin jo sujua. kiitos selkeiden ohjeiden.
 • langaton kuvansiirto: toiminto, mitä en ennen osannut edes kaivata, ja nyt en osaisi olla ilman. wifi toiminnon avulla kuvat saa lähetettyä sähäkästi suoraan koneelle tai puhelimeen ilman välipiuhoja.
 • kääntyvä näyttö: no joo, paitsi että selfiet onnistuu, on kääntyvä näyttö huikea apu myös kuvaustilanteessa. luottokuvaajan ollessa livohkassa, onnistuu kokemattomammankin kuvaajan käyttäminen kun näytöstä pystyy itse mallaamaan otettavan kuvan lopputulosta –  sama pätee myös itselaukaisimella otettaviin kuviin.
 • smart mode: siihen saakka kunnes saan järjestelmäkamera for dummies tietoni päivitettyä, suoriudun tilanteesta kuin tilanteesta kameran omia oikopolkoja käyttäen – smart modesta löytyy valmiiksi ohjelmoidut asetukset eri kuvaustilanteisiin.

hyvin siis olemme päässeet sinuiksi. piristävää saada lisäboostia kuvailuun, kun inspiraatio pimeään vuodenaikaan on yleensä täysin jäissä – nyt sen sijaan kuvailen likapyykkikoriakin vauhkona ja testailen uusia asetuksia.

translation// so excited !! thanks to Samsung, i`ve got a new NX30 camera in my use from now on.

 

IMG_1698.JPG

IMG_1697.JPG

 

muoti trendit
Kommentit (4)
 1. Maria/Dejiss
  12.11.2014, 16:12

  ois muuten kiva tietää millä muokkaat kuvia 🙂 sun kuvissa on aina niin kiva tunnelma, valoisa mutta utuinen..en osaa paremmin kuvailla ! Mutta ois tosiaan kiva kuulla 🙂

  1. oi Kiitos !! muokkaan kuvani yleensä VSCOcamilla tai Afterlightilla 🙂

 2. Kuulostaa superhyvältä! Uusia kuvia odottaen ja ihastellen siis jatkossakin 🙂 Itse en ole päässyt oman Olympukseni kanssa niin sinuiksi kuin toivoisin vielä kahdessa vuodessakaan, vanha Canonin reuhka sopi ehkä hyppysiini paremmin, mutta tällä mennään.

  1. joo tää tuntuu jotenkin todella yhteistyöhaluiselta kameralta – tässähän tulee jopa fiilis, että olisi kokeneempikin kuvaaja 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *