vähäeleinen Bora liesituuletin

3A9FA640-B4E1-4600-A283-652A2B6E4B91-2.jpg

 

keittiösuunnittelun yksi tärkein linjaus oli vähäeleinen, mutta tehokas liesituuletin. 

katosta ripustettavat, tai kattoon asennettavat, liesituulettimet suljin heti kättelyssä pois. tahdoin pitää keittiön avarana, ja kalustemaisena, joten lieden yllä killuva tuuletin ei sopinut kuvaan missään vaiheessa. myöskään kattoon asennettavat hyvin minimalistiset lisituulettimet jäi pois laskuista vinon katon vuoksi. en myöskään ollut sinut ajatuksen kanssa siitä, että kattoon olisi tehty alaslasku liesituulettimen kohdalle, koska tämäkin tuntui kompromissiratkaisulta. tasosta ylösnouseva liesituulein ei myöskään miellyttänyt, koska jokainen ylimääräinen reikä tasossa on liikaa, ja omansa särkemään keittiöön halutun vähäeleisen yleisilmeen. 

Bora Basic Plus* liesituulettimen näin ensi kertaa keittiömyymälässä ja innostuin välittömästi – reilukokoisen induktiolieden keskellä on pyöreä liesituuletin, joka vetää paistamisesta aiheutuvat käryt ja katkut suoraan keittotasosta alaspäin. 

 

* tuotteesta saatu yhteistyöalennus, Savo Bora 

 

9915EC77-C9F5-4714-ACBE-0DFBF192CF8A-003.jpg

 

höyrynpoistolla varustettu liesituulettimeni rajattomalla induktiotasolla on mallia Bora Basic Plus BFIA. liesituuletinta on saatavana myös BFIU- mallina, mikä tarkoittaa huoneilmaan palauttavaa versiota – omani on hormipoistoinen, koska tahdoin saada kaikki käryt suoraan ulos asti, en huoneilmaan suodatettuna. 

hormipoisto aiheutti hieman ylimääräistä suunnittelua toteutuakseen, koska saareke mihin liesi oli suunniteltu, on irrallaan seinistä, keskellä keittiötä. seinässä kiinni oleva saareke (=niemeke) olisi ollut optimaalinen, jolloin poistoputken olisi saanut vedettyä suoraan kalusteen sisässä edelleen seinään ja ulos. 

vastaava mestari yhdessä LVI-suunnittelun, ja Savon tuotevastaavan kanssa päätyivät alakuvassa näkyvään ratkaisuun, missä poistohormi vietiin lattian alla betonivalussa lämpimään väliseinään ja väliseinässä edelleen katolle ulos. tarkemmista tiedoista tätä ratkaisua koskien kannattaa olla yhteydessä suoraan ammattilaisiin, koska ilmeisen moni asia vaikutti toteutuksen onnistumiseen – tahdon vain omalta kohdaltani kertoa, että tällainen on mahdollista. 

 

foo 8.2.2018 141156.jpg

Bora Basic on osoittautunut käytössä todella tehokkaaksi, ja  rajattomat  keittoalueet mahdollistavat maksimaalisen tilankäytön levyllä. lieden keskellä oleva liesituuletin käynnistyy itsestään,  ja säätää tarvittavaa imutehoa katsomansa tarpeen mukaisesti. liesituulettimen säätämiselle on myös oma hipaisukytkimensä, mutta itse en ole tätä käyttänyt vielä kertaakaan. 

olen saanut liedestä lukuisia kyselyitä, ja eniten ihmisiä on tuntunut kiinnostavan liesituulettimen äänekkyys. tähän asiaan en rehellisesti sanottuna suonut ajatustakaan valintaani tehdessä – jälleenmyyjän sivuilta löytämäni tiedon mukaan äänitaso on 39-67 dB(A) . mielestäni tuulettimen pitämä ääni ei ole sen kummoisempi kuin muissa käyttämissäni liesituulettimissa – ehkä jopa maltillisempi, ja pienimmällä tehollaan lähes äänetön. 

ainoa hankaluuksia tuottanut asia liedessä on ollut oikean käyttöherkkyyden löytäminen hipaisukytkimiin – mikä tämäkin hankaluus hävisi muutamien käyttökertojen myötä. 

liesi on moderni, kaunis, helppokäyttöinen ja todella tehokas – teen ruokaa paljon, enkä siedä keittiön kodinkoneilta minkäänlaista hikottelua. kaikkiaan olen ollut valintaani täydellisen tyytyväinen. 

ikävä kyllä kirjoitukseni – tai tietämykseni – ei ole teknisesti kovin kattava, mutta yritän parhaani mukaan vastata, jos kysyttävää heräsi. omasta kokemuksesta tiedän miten paljon päänvaivaa kodin toimivaksi suunnitteleminen vaatii, joten autan mielelläni parhaani mukaan jos suinkin osaan. 

tarkemmat tekniset tiedot löydät tämän linkin takaa. 

 

7790D122-9124-4226-A877-007.jpg

19ABA66E-7AA5-4A92-80CF-A3802B642766.jpg

koti sisustus
Kommentit (5)
 1. Teimme vuosi sitten keittiöremonttia ja erilaisia liesituuletin vaihtoehtoja etsiessäni ihastuin tähän malliin. Lähinnä samoista syistä mitä itsekin luettelit. Innoissamme suuntasimmekin yhteen Turun seudulla sijaitsevaan keittiöliikkeeseen, jonka olin bongannut jälleenmyyvän näitä. Tiedustellessani tämän hintaa, sain vastaukseksi ”aika kallis”. Kerroin olevani tietoinen, ettei tämä kyseinen malli ole varmastikaan edullisin vaihtoehto ja kaipaisinkin nyt hieman tarkempaa tietoa hinnasta. Tämä vanhempi herrasmies ei hintaa muistanut, mutta kuulemma pystyi sen jostain kaivamaan ”jos todella sen tiedon tarvitsimme”. Kun hinta vihdoin jostain löytyi, kuulimme samaan hengenvetoon, että asunto mitä olimme remontoimassa, tuskin oli loppuelämämme asunto ja näin ollen kyseistä summaa ei liesituulettimesta kannattaisi maksaa. Saman infon kuulimme toistettuna, kun kyselin valkoisen kvartsitason hintaa. Suosituksena annettiin halvin mahdollinen laminaattitaso – ”koska ei ole luultavasti loppuelämän asunto”.

  Jälkeenpäin on kyllä harmittanut todella paljon, etten tuolloin etsinyt toista jälleenmyyjää, joka olisi ollut halukas myymään kyseisen tuotteen meille. Sinunkin keittiösi on niin hieno tuon liesituulettimen ansiosta! Toki muiltakin osin keittiösi on ihan täydellinen. Seuraavalla kerralla en anna periksi, vaikka seuraavaakaan koti tuskin tulee olemaan loppuelämää varten! 😉

  1. Tunnistan kyllä tuon ajatusmallin, että miksi satsata, jos ei olekaan loppuelämän asunto – ja aika suurella todennäköisyydellä nimenomaan ei ole. Jos näin ajattelee, ei ehkä koskaan tule tehtyä juuri niitä haluamiaan ratkaisuja, vaan aina siirtää tuonnemmaksi. Sitten kun aika on parempi. 

   Itse ajattelin tehdä kerralla juuri niin, kuten olen aina halunnut. Vaikka nimenomaisesti tiedostan, ettei talo varmasti ole loppuelämän kotini. Tekeehän tässä elämässä varmasti mieli vielä vaikka minne – mutta toista taloa en usko rakentavani kuitenkaan. Tai mistä sitäkään tietää. 

   Suosittelen siis ehdottomasti seuraavalla kerralla pitämään pääsi, ja tekemään juuri ne valinnat, mitkä tahdot. Näinkin suuressa projektissa kun kuitenkin on aina niitä kohtia myös paljon, mistä voi tinkiä ja minimoida kustannuksia hintavampien ratkaisujen hyväksi. 

 2. Mä remontoin (lue maksoin remontin) ed asuntoon; valitsin erinomaiset kodinkoneet ja olin niihin tyytyväinen. Sitten muutettiin isompaan asuntoon, jonne oli tehty keittiöremontti vuosi ennen muuttoa. Ei siis kannattanut tehdä muuta kuin vaihtaa ilm mökiltä tuotu astianpesukone ja rämä jääkaappipakastin uusiin. Hella ja uuni jäivät paikoilleen.. hella on mallia Whirlpool, kun käyttää ajastinta, ei liesi mene päälle.. hellan ajastimen voi max asettaa 90 min päähän.. uunissa ei ole ajastinta, eikä integroitua paistomittaria.
  Muutenkin keittiö on onnettoman huonosti suunniteltu, ei ollenkaan hyvä flow. Ärsyttää niin paljon, että etsitään pikkuhiljaa uutta asuntoa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *