viimeiset raksaviikot

blogi13-001.jpg

 

talolla tehdään oikeastaan enää hyvin pientä viimeistelyä, sekä takka, joka toimitusvaikeuksista johtuen jäi näin viimeisille metreille. 

takan suunnittelu aiheutti myös hieman lisäpohdintoja, sillä en tahtonut takan päältä lähtevää piippua näkyviin. musta tai teräksinen piippu olisi muuttanut seesteisen olohuoneen tunnelman täysin ja siksi tahdoin, että piippu verhoillaan ylös kattoon asti saumattomasti jatkuvana. näin takka on struktuurisesti näyttävä osa sisustusta eikä vaan päälleliimatun näköinen tulisija. takkaan tulee alaosaan matala penkki, mikä viimeistellään marmorisella mattatasolla – takka itsessään maalataan seinäväriin soituvaksi. 

etupihalle kahden viimeisen viikon aikana noussut autokatos on muuttanut pihan miljöötä aika lailla, ja antaa kivasti rytmiä kokonaisuudelle. katoksesta tulee talon mukaisesti mustalla paneelilla pystyverhoiltu vinokattoinen rakennus, missä on tilat kahdelle autolle sekä lämmin varastotila. 

vähiin käyvät päivät, enää on tasan viikko luovutukseen. 

iloista loppuviikkoa ystävät!

Tiiu Piret xx

 

aiemmat talopostaukset tämän linkin takaa.

 

koti sisustus
Kommentit (6)
 1. Hiidenpesän Pia
  7.12.2017, 14:09

  Hei, miten hoiditte tuon takan palovälikaton yläpuolisen osan tuuletuksen? Onko toisella sivulla katonrajassa aukko, joka ei näy kuvassa? Meillä on vastaava ratkaisu suunnitteilla ja mietinnässä tuo yläosan tuuletus mahdollisimman tyylikkäästi, ummessahan se ei saa olla. Kirjoittelinkin aiheesta blogissani jokunen aika sitten.

  Kaunis talo teillä tulossa, tsemppejä loppumetreille!

  1. Besserwisser much?

   1. Noh noh, ei täällä varmaan kukaan besserwisseröi sentään – tuo kysymys piti timpureiden tosissaan selvittää minunkin takan kohdalla. Verhoillussa jatkokappaleessa on tosiaan ilmankiertoventtiilit molemmin puolin takan runkoa, ihan ylhäällä lähellä kattoa. 

    Ja alkuun hetken oli todella epävarmaa saako näin tehdä. Kyseessä on kuitenkin kiertoilmatakka eikä ’perinteinen’ varaava takka ja tämä minulle rakentuva on suunniteltu siten että se täyttää kyllä kaikki määräykset 🙂 

    1. Hiidenpesän Pia
     8.12.2017, 20:11

     Kiitokset vastauksesta. Näissä erikoisrakenneratkaisuissa rakentajan paras tietolähde on tosiaan usein toinen rakentaja, joka on jo selvittänyt asiaa tahollaan. Meillä on vielä juurikin tuo yläosan lopullinen tuuletusratkaisu auki, eli voitaisiinko vetää takan verhous kattoon asti kuten teilläkin, ja selvitä yhdellä tuuletusritilällä tai aukolla katon rajassa palovälikaton päällä, mikä olisi se tyylikkäin ratkaisu. Luulen, että tällä ratkaisulla mekin nyt etenemme.

 2. Jouluksi kotiin! Joulusauna. Joulupuuro. Takka. Ihanaa!
  Kokoonnutko perheen ja läheisten kanssa talolle jouluna, vai pyhitätkö ne hetket rauhalliseen tutustumiseen talon kanssa?

  1. Kyllä, kokoonnutaan perheen voimin uuteen kotiini viettämään joulua. Hieman hirvittää miten ennätän saada kaiken paikoilleen, mutta sehän ei ole loppuviimein tärkeää – ihmisethän sen tunnelman tekee kuitenkin 🙂 

   Ihanaa joulun odotusta Sinulle. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *