vireystilat kohdalleen

IMG_4869.JPG

 

kaupallinen yhteistyö, Löfbergs

kirjava alkusyksy on taipunut taas tasaisen varmasti uuvuttavaan kaamosaikaan. ei silti syytä vaipua henkiseen synkkyyteen – ilmastollisesta kurjuudesta ja sysimustista aamuista on mahdollista selvitä.

omat aamuni alkavat poikkeuksetta maitokahvilla ja kaurapuurolla. rakastan vastajauhetun kahvin tuoksua, ja jauhan omat papuni aina, kun siihen on mahdollisuus. kahvi on minulle ennen muuta nautinto –  en juo kahvia koskaan kiireessä, enkä määrällisesti paljoa. yksi kuppi aamulla, ja toinen kuppi iltapäivällä piisaa mainosti, kunhan laatu on kohdallaan.

tunnustan siis olevani kahvifani.

 

IMG_4867.JPG

 

Löfbergsin haastamana sain tutustua lähemmin heidän tummapaahtoisiin kahveihinsa, ja samalla jakaa omat vinkkini vireystilan ylläpitämiseksi pimeyden keskellä.

Löfbergs on vuonna 1906 perustettu ruotsalainen perheyritys, vahvasti vastuunsa tunnustava kahvintuottaja ja yksi Pohjoismaiden suurimmista kahvipaahtamoista.  muutama vuosi sitten Löfbergs Lila Ab perusti yhdessä neljän muun eurooppalaisen yksityisen kahviyrityksen kanssa International Coffee Partners (ICP) – nimisen ryhmän, jonka perimmäisenä tarkoituksena on auttaa kahvinviljelijöitä saamaan riittävä korvaus työstään ja parantaa heidän työolosuhteitaan.

aromikkaista ja luonteikkaista kahveistaan tunnettu Löfbergs tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman luonnonmukaisesti viljeltyjä kahveja, Reilun kaupan tuotteita sekä luomukahveja. vaikka kokonaisia papuja suosinkin, on Löfbergsin Kharisma (paahtoaste 4) kiistatta suosikkini valmiiksi jauhetuista kahveista.

image.jpg

IMG_4873.JPG

 

vaikkakin hyvä kahvi on loistava startti virkeämpään päivään – kaivataan vuoden synkimpänä aikana hieman muutakin reippauden ylläpitämiseksi. nämä neljä keinoa olen huomannut toimivan ainakin itselläni kaikkein parhaiten. pelkkä kynttilänvalossa kylpeminen ja viltin alla kölliminen kun ei suoranaisesti nosta vireystilaa.

1. heittäydy

siirry pois mukavuusalueelta. tee perinteisten arkirutiiniesi sijaan omalla mittatikullasi mitattuna jotain aivan päätöntä.  jos olet siunattu surkeilla käsityötaidoilla, ilmoittaudu keramiikkakurssille – tai jos omistat kaksi vasenta jalkaa, lattarikurssi voisi olla vähintäänkin hauskaa . edullisia mahdollisuuksia on pilvin pimein tarjolla paikkakuntaan katsomatta. parhaimmassa tapauksessa saatat oppia jotain uutta itsestäsi, ja löytää elämänmittaisen intohimon. on mahtava huomata odottavansa keskiviikkoiltana siintävän aktiviteettin johdosta jopa maanantaiaamua tulevaksi.

2. yllätä

laita hyvä kiertämään. tämä on henkilökohtainen suosikkini, ja  mantrani, mitä pyrin ylläpitämään elämässäni. on ihana tunne olla jollekulle hyvä – ja vieläpä suunnitella sitä etukäteen. viimeisin valloitukseni tällä saralla on viikottain torstaille sovittu arkilounas äitini kanssa – niin hyvässä kuin pahassa huomaan odottavani tätäkin rupatteluhetkeä poikkeuksetta.

3. suunnittele

ryhdy ystäväporukkasi ideanikkariksi, ja ala touhuamaan yhteistä mökkiviikonloppua kuukauden päähän, tai vaellusretkeä keväiseen Lappiin. tässä ei tarvitse havitella kaukomaita, vaan ihan kotikylällekin suunniteltu retki rakkaiden kanssa tuottaa paljon riemua ja iloa etukäteen, ja taatusti vielä vuosien jälkeenkin.

itsellä on kalenteriin lukittuna tällä hetkellä pikkujoulujen, ja tyttöjen kylpyläviikonlopun lisäksi helmikuulle varattu lasketteluviikonloppu suuren ystäväporukamme kesken. tärkeintä on olla ajoissa liikkeellä – aikainen lintu pystyy sovittamaan hurjimmatkin aikataulut yhteen.

4. ravitse

ravitse kehoa ja mieltä – mitä se sitten tarkoittakaan kohdallasi. oma viikkoni pysyy parhaiten kasassa liikkumalla paljon, syömällä runsaasti hedelmiä ja kasviksia, ja pitämällä aina hätäsuklaata keittiön nurkkakaapissa. huolehdi myös valovarannot täyteen niinä päivinä, kun ulkoilu on mahdollista valoisan aikaan. termarikahvi lähimetsässäkin tuntuu ylelliseltä synkän arkiviikon jälkeen.

 

Löfbergs haluaa kanssani haastaa nyt myös teidät kertomaan omat vinkkinne pirteään syksyyn.

kuinka Sinä selätät syysnihkeilyn ja pidät vireystilasi yllä pimeydestä piittaamatta?

jättämällä vinkkisi ja nimimerkkisi tämän postauksen kommenttilaatikkoon, osallistut C3 kahvimyllyn + Kharisma kahvipapujen arvontaan (arvo n.50€ ). pääpalkkinnon lisäksi arvotaan kaksi pussia jauhettua Kharisma- kahvia 500g.  vastausaikaa on maanantaihin 2. marraskuuta klo 21.00 saakka.

voittajat (3kpl) julkaisen blogissa tiistaina 3.11.2015.

 

IMG_4872.JPG

Kommentit (55)
  1. Löfbergs Kahvi Kokemuksia | Uutiset Kemi
    21.5.2020, 12:05

    […] vireystilat kohdalleen – lainahöyhenissä | Lily – omat aamuni alkavat poikkeuksetta maitokahvilla ja kaurapuurolla. rakastan vastajauhetun kahvin tuoksua, ja jauhan omat papuni aina, kun siihen on mahdollisuus. kahvi on minulle ennen muuta nautinto – en juo kahvia koskaan kiireessä, enkä määrällisesti paljoa. yksi kuppi aamulla, ja toinen kuppi iltapäivällä piisaa mainosti, kunhan laatu on kohdallaan. […]

  2. Laadukas aamukahvi on ihan must, ilman sitä päivä ei vain lähde käyntiin kunnolla. Urheilu raikkaassa syysilmassa on toinen tapani pitää vireystila yllä syksyisin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *