Nyt ollaan ajan tasalla (ja terveisiä Helsingistä)

Oi Helsinki, kohtelit minua taas niin hyvin. Rakastan näitä Helsingin visiittejä ja ihastun kaupunkiin joka reissulla enemmän, vaikka pikkukaupunkilainen taidankin aina olla. Starttasin perjantaiaamun hyppäämällä kuuden junaan Tampereelta, kävin superkivoissa kuvauksissa (näistä lisää hiukan myöhemmin elokuun Trendi-lehdessä ja varmaan sitten täälläkin! Sneak peak instagramissa @lentoaskeleita), joiden jälkeen tapasin ihanat Ella F:n ja Iksun tyttärineen. Oli niin rentouttavaa vaihtaa hetkeksi maisemaa ja kälistä kahvikuppi kädessä (erityisesti kun se kahvikuppi oli Ella F:n taidolla valmistamaa espanjalaista erikoiskahvia maitovaahdolla, kanelilla ja kardemummalla, nam). Yöni nukuin Ellan sohvalla ja illalla kävimme maistelemassa tapaksia ja juomassa viiniä. On ihanaa liikkua Helsingissä ”paikallisen oppaan” kanssa, sillä a) oloni on aina aivan kuin Elämää hesassa- blogin anni pannilla ja b) en olisi ikinä osannut suunnata esimerkiksi Tornin kattoterassille katsomaan upeaa kattomaisemaa itsekseni. 

Emme viettäneet paljoakaan aikaa kaupoilla tällä kertaa, mutta yhden kotiinviemisen löysin Granitista. Ja se on mielestäni melko nerokas.

img_6781.jpg

Eli tuollainen kalenteritaulu, johon on helppo kirjoittaa vuoden menot koko perheen nähtäville. Meidän perheessä on surullisen kuuluisia sellaiset ”niin eli heitätkö mut sitten perjantaina juna-asemalle” tai ”niin mites sen sunnuntain kanssa, mennäänkö nyt sinne vai sinne”-tyyliset lausahdukset, joihin puolison vastalausahdus saattaa olla ”ai niin siis oliko se nyt” tai ”öö siis minne”. Uskoisin tämän kalenteritaulun olevan huonomuistisen perheemme pelastus!

img_6779.jpg

Emme ihan oikeasti tarvitse enää muistutusta siitä jätskinsyömisestä, emmekä myöskään kirjoittele kissankokoisia pusuviestejä keskelle kalenteria (aika tylsää muuten). Halusin vain vielä esitellä teille, kuinka kätevää kalenteriin on kirjoitella tällaisella lasipinnolle tarkoitetulla tussilla, jonka saa pyyhkäistyä pois vaikkapa kostealla talouspaperilla.

img_6785_0.jpg

Sekä kalenterijuliste, kehykset ja tussi löytyivät samasta putiikista. En ollut ennen kuullutkaan koko Granitista, mutta siellä olisi ollut vaikka mitä kotiinvietävää. Meidän kalenteritaulu saa nyt hetken olla tuossa eteisen lipaston päällä, kunnes keksin sille sopivan paikan.

Kuulisin tosi mielelläni miten teidän perheessä pysytään ajan tasalla?

 

 

Kommentit (4)
 1. TALLINNA! <3 (kirjoitin tämän muuten aivan ensimmäisenä kalenteriin)

  Mun mies on myös yrittänyt saada mua tonne google kalenteriin, mutta oon vanhanajan tyttöjä kalenterien suhteen ja tarvitsen sellaisen ihan kynällä kirjoitettavan härpäkkeen. Käteväähän tuo kyllä kieltämättä olisi, kun voisi synkronoida ja päivitellä ja mitä kaikkea niin että molemmat ovat jatkuvasti kartalla.

 2. Mä en oo ite vielä ehtinyt Granitissa käymään, mikä on sääli, koska mun yks kaveri on siellä töissä ja nettisivujen ja kaverin esittelyjen perusteella siellä on vaikka ja mitä kivaa. Kunhan tässä joskus kerkeis Helsinkiin…

  Meillä on sellainen perhekalenteri, jossa on siis jokaiselle oma sarake ja sitten kun meitä on vaan kolme, niin jää siihen pari ylimääräistäkin, joihin me merkataan sitten kaikki yhteiset menot, tyyliin koko perheen juhlat. Tein ton kalenterin Ifolorilla, siihen sai yläreunaan kolme kuvaa per sivu (eli per kuukausi). Siitä tuli tosi kiva ja arjen aikataulujen kannalta ihan ehdoton, että pysytään perillä molempien työvuoroista ja lapsen hoitokuvioista. 😀

  1. Äh siis tuntuu taas kerran siltä, että kaikki muut ovat kuulleet tästä ihanasta sisustuskaupasta sata vuotta ennen minua ja tulen ihan jälkijunassa, sillä ihan rehellisesti myönnän etten ollut koskaan kuullutkaan koko Granitista! 😀 Mutta todellakin suosittelen visiittiä sinne Helsingin reissulla! Olisin voinut hamstrata sieltä vaikka mitä, mutta ensinnäkin olin junalla ja minulla oli jo valmiiksi reppu ja kassi kannettavana, ja toiseksi kukkaroni ei kestäisi tällä hetkellä mitään hulvatonta sisustusshoppailua… 

   Tuollainen oman perheen kuvista teetetty seinäkalenteri kuulostaa todella suloiselta. <3 Ja on varmasti myös todella toimiva ratkaisu, kun jokainen saa omat lokeronsa! Täytyypä laittaa korvan taakse. 🙂

   1. Enpä mäkään tietäis koko Granitista ilman sitä mun kaveria. :DD

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *