Ladataan...
Lilies & Life

Kaupallinen yhteistyö: Miraz Organic

 

Zuii Organic on laaja ammattilaistason värikosmetiikkasarja. Luomusertifioidun, australialaisen tuotesarjan pääraaka-aineita ovat jasmiinin ja ruusun kukkien nuput, kamomillan kukkien terälehdet, hoitavat kasviöljyt sekä mineraalit. Tuotteissa ei koskaan käytetä haitallisia kemikaaleja, lisäaineita tai täyteaineita. Sarjalle on myönnetty BDIH-, Cosmos Organic- ja NASAA -sertifioinnit. Tuotteet ovat eläinkokeettomia ja niillä on Vegan Friendly status.

Järjestin Miraz Organicin kanssa joulukuussa Zuii-arvonnan lukijoilleni. Sain vastaavat tuotteet itselleni testiin ja niiden lisäksi myös pari tuotetta, jotka eivät olleet arvonnassa mukana.

 

 

Olen testaillut Zuiin meikkejä pian kuukauden. Tuotteiden joukosta on noussut selkeät suosikit. Arvontapostauksessa oli kuvaus arvontatuotteista, mutta tässä omia käyttökokemuksiani:

 

Eyebrow definer -kulmakynä, sävy Taupe

Helppokäyttöinen ja täydellisen muotoinen vahamainen kulmakynä, jolla saa hyvin täytettyä kulmakarvojen kolot ja viimeisteltyä muodon. Ei tee kulmista liian tummia, kuten monet muut kynät. Luonnollinen lopputulos. Sävy, joka sopii monelle.

 

Duo Eyeshadow palette -luomiväripaletti, sävy Classic

Runsaspigmenttinen luomiväri, joka levittyy hyvin. Koostumus on hienojakoinen. Neutraalit maanläheiset sävyt ja ihana hohto. Pohjustamalla luomet pysyy väri erittäin pitkään hyvännäköisenä. Sopii sekä arkeen että juhlaan.

 

Lip & Cheek Créme -voidemainen poskipuna, sävy Dione

Voidemainen poski- ja huulipuna, joka levittyy pehmeästi. Tuo huuliin kirkkaan sävyn ja poskiin terveen vaaleanpunaisen hehkun. Runsaspigmenttinen. Sopii täydellisesti talven poskipunaksi voidemaisen koostumuksen ansiosta ja huulille arkiväriksi. Riittoisa. Yksi suosikki.

 

Classic Lipstick -huulipuna, sävy Siren

Kosteuttava, voidemainen huulipuna. Sopii täydellisesti talveen, kun ei kuivata huulia. Täyteläinen oranssihtavan punainen sävy. Pysyy huulilla melko hyvin. 

 

Concealer Pencil-peitekynä, sävy Fair

Voidemainen peitekynä, joka aktivoituu ihon lämmöstä. Sopii pienien virheiden häivyttämiseen, tummien silmänalusten peittämiseen ja haluttujen paikkojen korostamiseen. Levittyy parhaiten sormin taputtelemalla. Yksi suosikki.

 

 

Liquid Foundation -meikkivoide, sävy Natural Medium

Puolipeittävä, tasoittava ja kosteuttava meikkivoide. Levittyy hyvin ja tasoittaa pienet virheet. Täydellinen talviaikana, kun pitää ihon kosteutettuna. Neutraali, punapohjainen sävy keskitummalle iholle. Sävy on ehkä aavistuksen liian punainen omaan ihonsävyyni. Valitsin sen netissä, kokeilematta voidetta. Luulen, että kesällä pystyy hyvin käyttämään, mutta talveksi hieman liian tumma.

 

Ultra Pressed Powder Foundation -kivipuuteri, sävy Oak

Hienojakoinen kivipuuteri, joka tekee ihosta kevyesti mattapintaisen, mutta ei liian paklatun näköisen. Kiinnittää meikkipohjan hyvin. Keltapohjainen sävy keskivaalealle iholle. Tämä sävy on täydellinen iholleni. Yksi suosikki.

 

Flora Lumising Creme Saturn -hohdevoide

Hohdevoide, joka toimii meikinpohjustusvoiteena, BB-voiteena tai vartalolle. Tuo iholle väriä, terveen hehkun ja samettisen pinnan. Tummaa väriä ei kannata pelästyä, se vaalenee imeytyessään ja sitä voi häivyttää valokynän ja puuterin avulla. Olen levittänyt koko kasvoille, jotta lopputulos on tasainen. Kannattaa levittää melko pian kosteusvoiteen jälkeen.

 

Flora Powder Glow Highlighter Moon -hohdepuuteri

Hienojakoinen ja kevyt hohdepuuteri, joka toimii highlighterina. Luo kuulaan ja raikkaan hohteen iholle kevyesti levitettynä. Täydellinen myös juhlaan reilummin levitettynä. Yksi suosikki.

 

 

Raikas arkimeikki pelkillä Zuiin ihotuotteilla (+kulmakynä.) Hohdevoide sekä voidemainen poskipuna tuovat meikkipohjaan ihanaa hehkua, valokynä häivyttää virheet, meikkivoide tasoittaa, puuteri tekee mattapinnan ja hohdepuuteri viimeistee ihon tuoden siihen lisähehkua.

 

 

Tämä meikki on tehty kokonaan postauksen Zuiin meikeillä (kuvassa irtoripset.)

Tykkään kaiken kaikkiaan sarjasta todella paljon. Tuotteissa on ihania, runsaita sävyjä ja hehkua. Plussaa miedoista kukkaistuoksuista ja laadukkaista pakkauksista!

Jatkan tuotteiden käyttöä ehdottomasti.

 

// Zuii Organic is an Australian organic make-up brand. Their products are 100 % natural, eco-certified and cruelty-free. The main ingredients are flowers, vegetable oils and minerals. I love the mild rosy scent of the products.The glow is amazing. Most of the products are highly-pigmented and long-lasting. I strongly recommend Zuii make-up!

 

 

Suositus Zuiin meikeille täältä! <3

Löydät ne mm. Mirazin verkkokaupasta

-Lilli

 

 

Postauksen tuotteet saatu testiin blogiyhteistyönä

Ladataan...
Lilies & Life

Lopetin hormonaalisen ehkäisyn käytön n. kuukausi sitten. Toiveissa ei siis ole raskautua, vaan taustalla olivat terveydelliset syyt.

 

Aloitin e-pillereiden käytön muistaakseni 16-17-vuotiaana ja jatkoin käyttöä 21-vuotiaaseen saakka. Juuri ennen kuin täytin 21, hakeuduin järkyttävien vatsakipujen ja mahan turvotuksen takia lääkäriin. 

Vaadittuani ultraäänitutkimusta, löytyi vasemmasta munasarjastani kookas kysta, joka poistettiin nopeasti tähystyksellä. Muutaman kuukauden päästä vatsaoireet palasivat ja hakeuduin jälleen lääkäriin. Tällä kertaa pääsin suoraan naistentautienpoliklinikalle.

Kysta oli uusiutunut ja lääkäri varasi taas tähystysajan. Operaation aikana vasen munasarjani päätettiin poistaa, koska se näytti lääkärin sanojen mukaan "kuplaiselta" eli oli ilmeisesti täynnä kystan alkuja. Kirjoitin tästä pidemmän postauksen viime keväänä.

Munasarjan poiston jälkeen en käyttänyt mitään hormonivalmistetta 1,5 vuoteen. Minulla ei myöskään ollut kuukautisia koko tuona aikana. Oikea munasarjani ei ilmeisesti tajunnut aktivoitua toisen poiston jälkeen. Se ultrattiin, mutta lääkäri ei saanut sitä näkymään kunnolla ja kysyi jopa minulta: "Oletko varma, ettei sinulta poistettu molempia munasarjoja?" (Joo, toivottavasti ei!) 

Minulle aloitettiin keltarauhashormonikuuri (minipillerit) ja melko pian aloituksesta kuukautiseni palasivat eli kyllä se munasarja siellä jossain piilossa on! Keltarauhasvalmiste ei sopinut pidemmän päälle tiputteluvuodon ja mielialaheittelyiden takia ja jätin sen pois muutaman kuukauden käytön jälkeen. Kuukautiseni säilyivät tästä huolimatta - jopa melko säännöllisinä. 

Aloitin hormonaalisen ehkäisyn uudestaan vasta loppukesästä 2015. Otin käyttöön Nuvaring-ehkäisyrenkaan, koska olin kuullut siitä pelkkää hyvää ja se oli vaihtoehdoista matalahormonisin.

Alku oli yhtä helvettiä. Kropalla kesti kuukausia tottua synteettiseen hormonivalmisteeseen. Pahimmat oireet olivat mielialojen heittelyt. Myös vatsakivut ja tiputteluvuodot vaivasit aluksi. Noin vuoden kuluttua aloittamisesta oli kroppani vihdoin tottunut ja oireet tasoittuneet.

 

 

Vuoden 2017 lopussa heräsin erään taukoviikon alussa aivan järkyttävään migreeniin. En ollut kärsinyt migreenistä 10 vuoteen. Kohtaus kesti kaksi päivää. Luulin, että se johtui vain liiallisesta stressistä, kunnes sama toistui jälleen kuukauden päästä seuraavalla taukoviikolla. Buranaa kului ja makasin sohvalla pimeässä olkkarissa. Välillä raahauduin vessaan oksentamaan. 

Luin netistä kokemuksia ja selvittelin olisiko jotain luontaistuotetta, joka voisi auttaa migreeniin. Aloitin ubikinonin eli koentsyymi Q10:n käytön. Seuraavat kolme kuukautta migreeniä ei taukoviikolla kuulunut, ainoastaan pieni jomottava päänsärky. Kesällä migreeni kuitenkin palasi, tosin ei ihan niin rajuna - kiitos ubikinonin. Luulen, että epäinhimillisen kuumat päivät vaikuttivat omalta osaltaan migreenin palaamiseen. 

Alkusyksystä 2018 varasin lääkäriajan keskustellakseni muista ehkäisyvaihtoehdoista. Lääkäri luki koneelta sairaushistoriaani ja kyseli oireistani sekä lähipiiristä kysymyksiä. Lopputulos oli se, että hän suositteli vahvasti jättämään yhdistelmäehkäisyn kokonaan pois, sillä migreeni ja äidin veritulppa olivat vasta-aiheita - ja suorastaan hälyttäviä tekijöitä.

Toisaalta, samalla lääkäri oli sitä mieltä, että saatan tarvita synteettistä estrogeenia tasoittamaan hormonitoimintaani yhden munasarjan takia. Hän suositteli matalahormonista kierukkaa, mutta itse en sitä halunnut. En halua enää laittaa kehooni ylimääräisiä myrkkyjä, kuten synteettisiä hormoneja.

Mietin vaihtoehtoja kuukauden ajan ja varasin soittoajan. Juttelimme lääkärin kanssa pitkään ja hän kirjoitti minulle reseptin kuparikierukkaa varten, joka on täysin hormoniton vaihtoehto. Niitä ei lähtökohtaisesti suositella synnyttämättömille naisille, mutta se oli ainoa vaihtoehto, johon yhteistuumin päädyimme. Nykyään markkinoilla on pienempi kierukka juurikin synnyttämättömille. Kuparikierukan haittavaikutuksia ovat kuulemma  tulehdusriski ja runsaat sekä kivuliaat kuukautiset. 

 

 

Jätin Nuvaringin tosiaan pois marras-joulukuun vaihteessa, enkä ole vielä hakenut kuparikierukkaa. Haluan antaa kehon palautua hormonivalmisteen käytöstä täysin luonnollisesti - se on iso muutos ja keho toimii hitaasti. Kiinnosti kovasti tietää alkavatko kuukautiseni itsestään vai käykö taas samalla tavalla kuin vuonna 2011, jolloin niitä ei kuulunut 1,5 vuoteen.

Koin joitakin oireita silloin, kun minun olisi kuulunut laittaa uusi rengas. Pääni oli 3 päivää kipeä, mutta en sentään saanut migreenikohtauksia. Yllättävä oire oli kuvotus ja lievä pahoinvointi. Rinnat ovat olleet koko kuukauden erittäin kosketusarat ja kipeät. Olen ollut yliherkkä, itken melkein kaikelle. 

Ilokseni kuukautiset alkoivat itsestään täsmälleen samana päivänä, kuin minun olisi kuulunut ottaa Nuvaring pois. Ne kestivät vain kaksi päivää, mutta olivat runsaammat kuin ennen.

Yksi inhottava oire on ollut hiusten nopeampi rasvoittuminen. Joudun tällä hetkellä pesemään hiukset joka toinen päivä ja käyttämään kuivashampoota päivittäin. Olen varma, että tämä tasoittuu ajan myötä. Ihon kanssa ei ole ollut kummallisempia ongelmia, ei aknea yms. Paino nousi loppuvuodesta 1,5 kiloa, mutta on selvästi vain nestettä. Luulen, että tammikuun vegaanihaasteeseen osallistuminen auttaa turvotukseen. 

En ole vielä päättänyt, milloin varaan ajan kuparikierukan laittamiseen, vai varaanko ollenkaan. Luulenpa, että annan kehon palautua ainakin pari kuukautta vielä. Raskaudenehkäisyyn on onneksi olemassa muitakin vaihtoehtoja, kuin hormonit ja kierukat. 

Pidän jatkossakin kirjaa kehon mahdollisista muutoksista sekä oireista ja palaan aiheeseen toisessa postauksessa viimeistään parin kuukauden päästä (ellei jotain yllättävää tapahdu sitä ennen.)

 

// I decided to stop using hormonal birth control a month ago. I used Nuvaring for 3,5 years before that. Last year I suffered from severe migraine attacks and my mom has had a blood clot, so my doctor agreed with my decision. I'm not trying to get pregnant, just trying to stay alive and healthy. I've had symptoms like minor headaches, breast tenderness, nausea, mood swings and a some weight gain since I quit synthetic birth control. I had my period right on time, though! 

 

Lukisin mielelläni muiden kokemuksia hormonaalisen ehkäisyn lopettamisesta.   

Onko jollain teistä käytössä kuparikierukka (synnyttämättömänä)?  

-Lilli

 

Kuvat: Pixabay

Ladataan...
Lilies & Life

 

BLOGIN LUETUIMMAT TÄNÄ VUONNA:

1. All Inclusive - ei enää koskaan! (julkaistu viime vuonna)

2. Mitä on kombucha? (julkaistu viime vuonna)

3. Kreikkalaistyylinen tomaatti-fetapiirakka  (julkaistu viime vuonna)

4. Palma de Mallorca

5. Kiusallinen tilanne uimahallissa

6. Glögi-piparijuustokakku (julkaistu viime vuonna)

7. Painoni ei määritä minua

8. Testissä kasvivärjäys

9. Uuteen työyhteisöön sopeutuminen

10. MENORCA MEMORIES

11. Miten skolioosi vaikuttaa elämääni?

12. Munasarjan poisto

 

Luetuimpien postausten lista on melko sekalainen seurakunta, sieltä löytyy monenlaista aihetta. On kiva huomata, että erilaiset asiat kiinnostavat. Viime vuoden luetuimmat postaukset listattuna täällä.

Saa muuten esittää postaustoiveita ensi vuodelle! Ihan tavallisia, arkisia postauksia on jo pyydetty ja niitä tulee jatkossa enemmän. Kiinnostaako teitä lukea esim. faktoja minusta, vastauksia kysymyksiin tai this or that-tyyppisiä postauksia välillä?

 

 

Ainakin hyvinvointijutut, luonnonkosmetiikka ja ekologisuus tulevat ensi vuonna jatkamaan postauksien aiheina. Viimeistään kesällä kotimaanmatkailu myös. Toivoisin, että voisin kirjoittaa ensi vuonna työelämästä ja/tai opiskelusta. Jos en, niin sitten löytyy ainakin kokemusta pitkästä työttömyysjaksosta, jota en itse halunnut!

 

 

Postaukset Välimeren matkoista ovat selvästi kiinnostavia, sillä niihin päädytään Googlesta joka viikko, mutta en vielä tiedä onko minulla ensi vuonna mahdollisuutta, aikaa tai varaa matkustaa ulkomaille. Jos on, niin (lentäen toteutettuja) matkoja tulee olemaan max. 1-3, ympäristön takia.

 

 

Olen saanut paljon viestejä blogin sähköpostiin ja instagramiin terveyteen/sairauksiin liittyen, joten ensi vuonna yritän kirjoittaa enemmän omista kokemuksistani skolioosiin, ahdistuneisuuteen sekä hormonitasapainoon liittyen. Piti jo alkusyksystä jatkaa skolioosi-postaussarjaa, mutta työt ja alkutalven aikaansaamattomuus jarruttivat paneutumista aiheeseen.

Näiden isompien teemojen lisäksi tulee aina silloin tällöin kirjoiteltua juttuja ihan randomaiheista, joita tulee mieleen mistä milloinkin. Välillä ne ovat kevyitä ja välillä syvällisempiä.

 

 

Heti tammikuussa olisi luvassa mm. käyttökokemuksia Zuiin meikeistä, asiaa hormonaaliseen ehkäisyyn liittyen ja ehkäpä muutama vegeresepti, sillä osallistun tammikuun vegaanihaasteeseen. Kirjoitan varmasti ainakin pari postausta vegaanihaasteen haasteista ja toteutumisesta!

 

Kiitos kaikille ihanille lukijoille, kommentoijille, seuraajille, yhteistyökumppaneille ja bloggaajakollegoille tästä vuodesta! Toivottavasti pysytte matkassa mukana ensi vuonnakin <3

Hyvää uutta vuotta! :)

-Lilli

Pages