Kreikkalaistyylinen tomaatti-fetapiirakka

Eilinen kinkku-aurajuustopiirakan resepti löytyy täältä ja tänään lihaton versio. Ohje on mun omassa päässä kehitetty mutta yllättävän onnistunut siitä tuli.

 

tomaatti2.jpg

Kreikkalaistyylinen tomaatti-fetapiirakka:

 

POHJA:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)

3 rkl vettä

1/3 tl suolaa

Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina piirakkavuokaan (25 x 4 cm) ja laita n. tunniksi jääkaappiin. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista uunissa 200 C n. 5 min.

 

TÄYTE:

n. 200 g kirsikkatomaatteja (vajaa paketillinen)

N. 150 g fetaa kuutioina (Lidl Eridanous lasipurkissa!)

3 dl ruokakermaa (maustamaton tai esim kolme juustoa)

150 g tuorejuustoa (maustamaton)

3 kananmunaa

Kourallinen oliiveja

2 valkosipulinkynttä

Aromisuolaa

Mustapippuria

Basilikan lehtiä

 

Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä niistä suurin osa piirakkapohjalle. Lisää fetakuutiot.

Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja kerma kulhossa. Mausta aromisuolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan.

Asettele tässä vaiheessa oliivirinkulat ja loput kirsikkatomaatit vuokaan kauniisti.

Purista viimeiseksi kaksi valkosipulinkynttä ennen uuniin laittamista.

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30-35 minuuttia. Piirakan voi siirtää viimeiseksi 5-10 minuutiksi ylemmälle ritilätasolle, jotta pinta saa kauniin värin.

Koristele muutamalla basilikan lehdellä heti uunista otettuasi.

 

tomaatti3.jpg

 

Tuoksu oli ihanan valkosipulinen, kun avasin uunin luukun ♥

Jos et pidä voimakkaan tomaattisesta, kannattaa käyttää tavallisia tomaatteja kirsikkatomaattien sijaan, ne ovat miedompia maultaan.

Mun mielestä tähän piirakkaan sopii parhaiten Lidlin Eridanous -fetakuutiot nimenomaan lasipurkissa tai Apetina salaattikuutiot (classic tai yrttinen).

 

KIHLAJAISET13.jpg

VINKKI: Tee piirakka edellisenä päivänä valmiiksi, jolloin se maustuu vielä yön aikana jääkaapissa (laitathan jääkaappiin vasta jäähdyttyä.) Käytä piirakka seuraavana päivänä uunissa vain sen verran, että se lämpeää. Tarjoile kreikkalaisen salaatin kera.

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.