Jouluksi karpalojuustokakku (VE)

karpalo2.jpg

 

Viikko jouluaattoon! <3

Juustokakku, varsinkin punasävyinen ja supermarjaisa, toimii joulupöydässä. Vegaaninen karpalojuustokakku ei ole kovin makea, eikä niin tuhti, kuin perinteinen maitotuotteista valmistettu kakku. Täytettä kannattaa maistella tekemisen aikana. Jos tuntuu, että se on liian mauton tai hapan, suosittelen lisäämään sokerin määrää. Mukaan voi heittää myös esim. piparkakkumaustetta tai kanelia!

Kokeilin Vegegeliä liivatteen tilalla ensimmäisen kerran (viimeksi käytin agar agar hiutaleita.) Kakku ei hyytelöidy ihan niin kovaksi tai ”tiiviiksi” kuin tavallisen liivatteen kanssa, vaan jää moussemaiseksi (siinä ja siinä olisiko tähän määrään pitänyt laittaa kolmas pussi.)

 

karaplo3.jpg

karaplo4.jpg

 

Karpalo-kinuskijuustokakku (n. 14 annosta), M, VE

 

Pohja:

100 g piparkakkuja (munattomia, maidottomia)

60 g Digestive-keksejä

75 g leivontamargariinia

(1 rkl kauramaitoa)

 

Täyte:

2 pss Vegegeeliä (Dr.Oetker)

200 g pakastekarpaloita

(+80 g pakastemustikoita)

2 dl vispautuvaa soijavalmistetta (Alpro Soya)

300 g kauratuorejuustoa (2 prk Oatly påmacka)

2 dl vaniljakastiketta (Oatly)

1,5 dl kinuskikastiketta (Biovegan)

1 rkl limen mehua

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Kardemummavaahto:

2 dl vispautuvaa soijavalmistetta (Alpro Soya)

0,5 dl tomusokeria

3 tl kardemummaa

 

Valmistus:

POHJA:

Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu margariini. Painele massa vuoan pohjalle. Lisää ruokalusikallinen kauramaitoa pohjaa pehmentämään, näin leikattavuus helpottuu. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

TÄYTE:

Sekoita keskenään kauratuorejuusto, marjat, vaniljakastike, kinuskikastike, sokerit ja limen mehu. Vatkaa eri kulhossa soijakerma vaahdoksi, mutta älä vielä lisää tuorejuustoseokseen. Mittaa kattilaan 2 dl vettä. Lisää 2 pussia Vegegeliä ja kuumenna, kunnes neste kirkastuu. Sekoita kuuma seos suoraan tuorejuustoseokseen koko ajan sekoitellen. Lisää soijakermavaahto varovasti käännellen. Kaada tasainen seos nopeasti pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi.

KARDEMUMMAVAAHTO:

Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää kardemumma ja tomusokeri. Lusikoi kakun päälle.

KORISTELU:

Koristelussa saa käyttää mielikuvitusta! Itse tykkään käyttää pensasmustikoita, karpaloita tai puolukoita, värisokeria, kanelitankoja tai pipareita.

 

HUOM. Jos käytät ulkomaalaisia marjoja, muista keittää niitä ensin vähintään 2 minuutin ajan!

karpalo5.jpg

 

Myös minimalistisempi esillepano toimii.

Kakun päälle voi halutessaan tehdä jouluisen glögikiilteen, jonka ohje löytyy tästä postauksesta.

 

karpalo1.jpg

// Vegan cranberry-caramel cheesecake with cardamom foam. Perfect dessert for Christmas!

 

LUE MYÖS:

Vegaaninen sitrusjuustokakku

Glögi-piparijuustokakku

Korvapuusti-juustokakku

Vadelma-kinuskijuustokakku

Puolukka-kinuskijäädyke

 

Mitä jälkkäriä teidän joulupöydästä löytyy? :)

-Lilli

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.