Aineettomat ja eettiset lahjat

Vaikka fyysisiä lahjoja on kiva antaa ja saada, haluan nostaa esille myös aineettomat ja eettiset lahjat, jotka ovat ne kaikista ekologisimmat. Jokainen voi pienelläkin lahjoituksella tukea luontoa, apua tarvitsevia eläimiä tai hädässä olevia lapsia.

Hyväntekeväisyyskohteita olisi monia, mutta valitsin postaukseen muutaman tahon. Erityisesti eläimet ovat lähellä omaa sydäntäni ja lahjoitan joka kuukausi Suomen Eläinsuojeluyhdistykselle sekä WWF:lle. Myös lasten oikeudet ovat itselleni tärkeä teema, joten ostan lahjoja vuosittaiseen Joulupuu-keräykseen sekä Unicefin kautta apua tarvitsevalle lapselle. Poikaystäväni vinkkasi tänään, että Woltin kautta voi lahjoittaa rahaa, jotta perheet saavat ostettua jouluruokaa!

 

 

ELÄIMET:

eettiset5.jpg

eettiset6.jpg

eettiset4.jpg

 

SUOMEN ELÄINSUOJELUYHDISTYS

Tee kertalahjoitus, ryhdy eläinsuojelukummiksi tai osta täsmälahja, esim. lahjakortti, jolla saadaan rokotettua yksi koditon eläin.

 

ANIMALIA

Eläinoikeusjärjestö Animalian aineettomalla lahjalla edistät eläinten oikeuksien ja parempien olojen toteutumista Suomessa. Lahjoilla tuetaan vaikuttamistyötä siipikarjan hyvinvoinnin edistämiseksi, turkis- ja tuotantoeläinten puolesta sekä eläinten oikeutta elää lajilleen tyypillistä elämää.

 

WWF

WWF:n joulutervehdys on helppo ja ympäristöystävällinen tapa muistaa jouluna ystäviä ja suojella samalla luontoa. Jos haluat liittyä kuukausilahjoittajaksi, voit valita oman suojelukohteesi seuraavista: saimaannorppa, lumileopardi, Itämeri, sademetsä, ilmasto, lumi tai yleinen.

Verkkokaupan tuotteita ostamalla tuet monipuolista toimintaa luonnon hyväksi.

 

 

SUOMEN LUONTO:

eettiset9.jpg

eettiset8.jpg

 

LUONNONPERINTÖSÄÄTIÖ 

Osta pala ikimetsää. Lahjoituksen voi kohdistaa tulevien metsien ostoon tai ostaa palan jo valmiilta suojelualueelta.

 

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO

Kertalahjoitus uhanalaisten lajien suojeluun, ilmastotyölle, elinympäristöille kuten metsille, suoalueille ja vesille tai yleislahjoitus Suomen luonnolle. Myös kuukausilahjoittaminen on mahdollista.

 

LUONTO-LIITTO

Kannanotto suomalaisen luonnon puolesta. Osta lahjaksi Luonto-liiton jäsenyys. Uusien jäsenten liittymislahjana saat ihanan Siepon puuhakirjan.

 

 

IHMISET:

eettiset3.jpg

eettiset7.jpg

 

UNICEF

Lasten perusoikeuksien, kuten terveyden, koulutuksen, tasa-arvon ja turvan takaaminen jokaiselle lapselle. Toimintaa yli 190 maassa ja järjestö vaikuttaa lapsen oikeuksien toteutumiseen myös kotimaassa. UNICEF saa kaikki varansa vapaaehtoisina lahjoituksina. Näille lahjoille on tarvetta.

 

PLAN

Lahja, joka auttaa lapsia (erityisesti tyttöjä) kehitysmaissa. Lahjoita esim. puhdasta vettä koululaisille tai kestositeitä tytöille.

 

KIRKON ULKOMAANAPU

Auta kehitysmaiden perheitä lahjoittamalla esimerkiksi vuohen tai stipendin tytön koulutukseen.

 

SIEMENPUU-SÄÄTIÖ

Tue kehitysmaiden ympäristösuojelua ja kestävää taloutta. Lahjoituksella istutetaan puu tai kylvetään siemeniä joululahjaksi. Järjestö tekee työtä muun muassa Indonesiassa, Intiassa sekä Malissa.

 

donation.jpg

// Christmas is a time for giving, so celebrate with a gift that gives back? I’ve decided to replace a few traditional presents with charity donations. There are many organizations you can donate to that help neglected animals, children in need or fight the climate change.

 

Mitä jos korvaisit edes yhden tai kaksi fyysistä lahjaa näillä aineettomilla lahjoilla? Minä aion.

-Lilli

 

Kuvat:Pixabay

puheenaiheet vastuullisuus suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (5)
  1. Tärkeiden asioiden äärellä <3

  2. Sama! Aineettomat lahjat on tärkeitä <3, samoin tämä postaus. Tärkeää asiaa <3!

    1. Mahtavaa! 🙂  Kiitos ihanasta kommentista <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *