Arkiset rutiinit, joista en voisi luopua

rutiinit1.jpg

 

Veden juonti ensimmäiseksi aamulla. Juon vähintään 2 isoa lasia ennen kuin syön tai juon mitään muuta. Kehoni on niin tottunut tähän, että vaikka haluaisin nukkua pitkään, on pakko nousta juomaan ne pari lasia ihan viimeistään 7-8 aikaan.

Aamupalan syöminen. En käsitä ihmisiä, jotka eivät syö mitään aamuisin. Miten joku pystyy siihen? Poikkeus itsellä on ainoastaan silloin, kun käyn vesijuoksemassa aikaisin aamulla (yleensä käyn vapaapäivinä vasta 11-12 aikaan, jolloin aamiaisesta on jo 3 tuntia.) Vesijuoksuvyö nimittäin painaa mahaa ja tulee huono olo jos on juuri syönyt ennen. Mutta altaasta noustuani onkin jo huutava nälkä.

Säännöllinen syöminen. Kuulun ihmisiin, jotka suunnittelevat päivänsä ruokailujen ympärille – elän syödäkseni, ei päinvastoin! Verensokerini heittelee todella helposti, joten senkin takia olen oppinut syömään muutaman tunnin välein. Poikkeustilanne tässä on kova stressi ja ahdistus, jos jotain odottamatonta pahaa tapahtuu yhtäkkiä. Silloin en saa mitään alas.

Ravintolisien käyttäminen. Tuotteet vaihtelevat tarpeen ja vuodenajan mukaan, mutta lähes ympärivuotisesti käytän ainakin monivitamiinivalmistetta, D-vitamiinia, magnesiumia, probiootteja, entsyymejä, omegoita ja kurkumakapseleita.

 

rutiinit2.jpg

 

Vihreän teen lipittäminen. Tätä kirjoitellessa on menossa kolmas kuppi. Tällä hetkellä suosikki on Clipperin vihreä mansikka.

Hampaiden lankaus iltaisin. Tästä on tullut pakkomielle edellisen suuhygienistikäynnin jälkeen!

Meikin peseminen ja perusteellinen ihonhoito joka ikinen ilta. Edes bileilta tai keuhkokuume ei muuta asiaa.

Sukkien vaihto vähintään kerran päivässä. Inhoan kosteita sukkia. Ensimmäinen asia, jonka teen kotiin tultuani on sukkien vaihto. Pitkänä päivänä mulla on laukussa valmiiksi mukana toiset sukat, jotta voin vaihtaa ne jo päivän aikana. Tämä on varmaankin seurausta parista kivuliaasta varpaan kynsivallintulehduksesta vuosien takaa, joiden takia pahasti tulehtunut (=puudutus ei toiminut) varpaani jouduttiin operoimaan. Pakko lisätä, että tulehdukset eivät johtuneet huonosta hygieniasta vaan liian leveistä etuvarpaiden kynsistä 😀 Kosteus pahensi tulehdusta.

Tyynyliinojen vaihto parin päivän välein. Muut petivaatteet vaihdan n. viikon välein, mutta samaa tyynyliinaa en voi käyttää paria päivää kauempaa.

 

rutiinit3.jpg

Kuvat Kos 10/2017. Kaukana arkirutiineista 🙂

 

Kerro sun omia rutiineja, joista et voisi luopua!

-Lilies

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (4)
  1. Näitä on hauska lukea 🙂 Sama juttu meillä, tyynyliinat vaihtuu monta kertaa viikossa!

    1. Kiva kuulla 🙂 Haha, en ole siis ainoa 😀

  2. Ompas paljon rutiineja, joita yhtäkään ei ole minulla :). Nyt valehtelin, on minulla tuo hampaiden ja kaikkien hammasvälien harras puhdistus joka ilta ja syykin on ihan sama :D. Täällä käsi nousi pystyyn kakkoskohdassa :D. En syö koskaan aamupalaa arkisin, vaikka olen töissä jo klo 07.00. Eka kerran syön sitten ruokatunnilla.

    1. Lankailu on jotenkin terapeuttista 😀 On ihana tunne kun hampaat on välejä myöden puhtaat! 

      Niin kai se on vähän mihin totuttaa itsensä 🙂 tiedän monia jotka ei syö lainkaan aamupalaa ja sitten myös meitä jotka kuolee nälkään jo 8-9 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *