Ensimmäinen kasvivärjäys

kasvivärjäys5.jpg

Yhteistyössä: Greenlips Beauty

 

Olen siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja luontaistuotteita kolmisen vuotta sitten. Pyrin valitsemaan ekologisia vaihtoehtoja myös muissa asioissa, kuten kodin puhdistustuotteissa, sisustuksessa, vaatteissa ja ruokavaliossa. Yksi asia on kuitenkin jäänyt muuttamatta vanhasta tottumuksesta ja ennakkoluulojen takia… nimittäin hiusten värjäys synteettisillä väreillä. Asia on ahdistanut jo pidemmän aikaa, sillä perinteiset hiusvärit tunnetusti sisältävät hurjan määrän epäterveellisiä kemikaaleja ja niillä on tukkaa värjäilty teini-iästä saakka. Vuosien aikana olen kokeillut mm. magmanpunaista, platinablondia, elovena-blondia, mustaa, mustaa+pinkkiä, violettia, suklaanruskeaa tukkaa jne. 

 

chiquelle1.jpg

 

Olen kuusi vuotta viihtynyt brunettena ombre tai balayage-alaosalla. Haluan vähitellen tasoittaa ylä- ja alaosan kontrastia, mutta erilaisia lämpimiä sävyjä saa olla. Tämän kerroin Greenlips Beautyn ekokampaajalle Niinalle, kun suunnittelimme mitä hiuksilleni tehdään. 

Ajelin tosiaan viime viikon alussa Turkuun Greenlips Beautyyn, sillä pääsin blogiyhteistyönä tutustumaan kasvivärjäykseen ekokampaamossa! Ilman yhteistyötä olisin varmaankin käyttänyt kemiallisia värejä vielä pitkään, sillä en olisi uskaltanut kotona alkaa sekoitella kasvivärijauheita ja pitää myöntää, että ekokampaamoitakin kohtaan oli pieniä ennakkoluuloja. Olen tehnyt Greenlips Beautyn kanssa ennenkin yhteistyötä ja olen seuraillut Instagramissa (@ekokampaamoturku) ekokampaajien työn tuloksia, joten olin vakuuttunut heidän ammattitaidostaan kasvivärjäyksessä.

Lähetin jo ennen käyntiä Niinalle kuvan hiusteni nykytilasta ja kyselin mitä kasviväreillä on mahdollista tehdä. Toivoin vaaleanruskeaa. Ensin suunnittelimme savivaalennusta erilaisin raidoitusmenetelmin+kasviväriraitoja, jotta väristä saataisiin tasaisempi, mutta paikan päällä Niina totesi, että savivaalennuksella ei päästä toivottuun lopputulokseen. Hiusvärini olikin luonnossa tummempi ja kirjavampi kuin kuvassa. Unohdimme siis savivaalennuksen ja päädyimme pelkkään kasvivärjäykseen, tarkoituksena olisi tummentaa alaosaa ja tasoittaa juurikasvua.

 

kasvivärjäys10.jpg

kasvivärjäys9.jpg

 
Faktaa savivaalennuksesta:

Savivaalennuksen aineosat ovat savi, ruokasooda sekä vetyperoksidi (joka toimii hapetteena ja haihtuu jo värjäysprosessin aikana pois). Savivaalennus on perinteistä synteettistä vaalennusta hellävaraisempi ja luonnollisempi vaihtoehto. Se toimii parhaiten värjäämättömään, luonnontilaiseen hiukseen, mutta myös vaaleaan värjättyyn (tapauskohtaisesti.) Savivaalennuksen lopputulos on aina kaunis hiekansävyinen, ei oranssi tai kellertävä.

 

kasvivärjäys21.jpg

 

Ennen värjäystä hiukset pestiin luontaisella Less is Moren shampoolla ja savipuhdistuksella. Saven on tarkoitus syväpuhdistaa hius ja poistaa vanhat muotoilutuotteet ja epäpuhtaudet. Olin pessyt hiukset myös kotona jo pari kertaa syväpuhdistavalla rasul-savishampoolla (sattui olemaan kaapissa.)

Niina sekoitteli värejä, joita päähäni laitettaisiin. Seurasin vierestä mielenkiinnolla ja kyselin kysymyksiä. Kasvivärit sekoitettiin kuumaan veteen ja värimassa oli paksua ja tummanvihreää. Kuvailisin hajua märäksi nurmikoksi, voimakkaaksi vihreäksi teeksi ja hieman yrttiseksi. Haju ei kuitenkaan aiheuttanut mulle mitään oireita (toisin kuin kemialliset värit), vaikka olen tuoksuyliherkkä. 

Greenlips Beautylla on käytössään  Radico -kasvivärisarja, joka sisältää intialaisia yrttejä ja on ayurvedinen. Värit siis hoitavat myös mieltä ja kehoa samalla kun värjäävät ja hoitavat hiusta. Käytettävät kasvivärit voidaan valita ihmistyypin mukaan. 

 

kasvivärjäys7.jpg

 
Faktaa kasviväreistä: 

Kasviväri ei riko hiuksen rakennetta, vaan se tekee kalvon hiuksen pintaan. Tästä huolimatta kasviväri on äärimmäisen kestävä, se ei helposti haalistu, vaikka voisi luulla toisin. 

Koska kasviväri on niin hellävarainen ja hoitava, voivat hiukset kasvaa entistä paksumpina ja pidempinä kasviväreihin siirtymisen jälkeen. Kasviväri antaa hiukselle upean kiillon. Hiuksille voi tehdä kasvivärillä myös pelkän hoidon ilman värjäystä, tämä onnistuu cassialla! 

Kasviväri ei ole hätäisen ihmisen väri. Sillä ei saa aikaan läheskään niin radikaaleja muutoksia kuin synteettisillä väreillä. Isompi muutos vaatii useamman käsittelykerran. 

Ei kannata pelästyä hiusten sävyä heti pesun jälkeen, se nimittäin tekeytyy, tasoittuu ja syvenee pari päivää värjäyksen jälkeen. Tänä aikana hiuksia ei pestä. 

 

Lue lisää kasvivärjäyksestä täältä.

 

kasvivärjäys2.jpg

kasvivärjäys1.jpg

 

Minun hiuksiini laitettiin kahta eri värimassaa. Tyveen tuli näitä valmiita sekoituksia:

Copper brown

Dark brown

Mahogany

 

Ja latvaan:

Henna

Indigo

 

Keskiosa jätettiin värjäämättä, sillä se oli jo valmiiksi niin tumma vuosien kestovärjäyksen seurauksena.

 

Kun vanhemmalle ikäpolvelle sanoo sanan ”hennaväri” tulee heille mieleen räiskyvän oranssihtava punainen 😀 Se onkin varmasti yleisin ennakkoluulo kasvivärjäykseen liittyen; lopputulos on aina intensiivinen oranssi. Sekoittamalla erilaisia värjääviä kasveja, saadaan kuitenkin paljon erilaisia sävyjä. 

 

kasvivärjäys18.jpg

 

Kasvivärimassaa levitetään todella paksusti ja se tuntuu lämpimältä päänahkaan. Levityksen jälkeen pää peitetään rei’itetyllä muovipussilla ja pyyheturbaanilla, jotta massa pysyy lämpimänä ja kosteana – se ei saa kuivahtaa. 

 

kasvivärjäys8.jpg

kasvivärjäys6.jpg

 

Vaikutusaika kampaamo-oloissa on vain n. tunti, sillä väri tarttuu jo siinä ajassa. Kotioloissa tiedän monen pitävän väriä päässä useita tunteja, jolloin lopputulos saattaa olla intensiivisempi. Greenlipsillä oli kyllä rentoa odotella se tunti, sillä kampaamosta löytyy sohva jossa voi rentoutua ja nukkua vaikka päiväunet. Myös esimerkiksi pikakasvohoito (lisämaksusta ja etukäteen varattuna) on mahdollinen värin vaikutusajalla, sillä Greenlipsin tiloissa toimii myös luomuhoitola. Itse kuvailin vaikutusajalla tiloja ja kirjoittelin tietoja ylös postausta varten, samalla kun Niina tarjoili kaurakeksejä ja kahvia kauramaidolla. Vaikka vaikutusaika oli n. tunti, meni koko käyntiin aikaa yli 3 tuntia, sillä värimassan sekoittelu ja levitys vievät omat aikansa.

 

kasvivärjäys12.jpg

kasvivärjäys14.jpg

 

Vaikutusajan jälkeen värimassa pestiin pois ja hiukseni pestiin Less is Moren tasapainottavalla Cajeput-shampoolla ja hoidettiin Lindengloss-hoitoaineella. Tehokosteutukseen käytettiin laventelibalmia. Päänhieronta pesun yhteydessä tuntuu aina niin taivaalliselta! <3

Kun katsoin peiliin pesun jälkeen oli tyveni vihreä. Niina sanoi heti, että älä huoli, sävy muuttuu. Jo hiusten leikkamisen ja föönaamisen aikana vihertävä sävy alkoi kadota. Pituudesta otettiin pois n. 10 cm ja hiuksia kerrostettiin kevyesti.

Kiharruksen jälkeen hiuksiini laitettiin Less in Moren muotoilutuotteita*; tuuheuttavaa Angelroot-suihketta, kitiini-kampausnestettä, mascabadogeeliä, Lindengloss-viimeistelysuihketta sekä timjamilakkaa. Hiukset tuntuivat ihanan pehmeiltä, mutta pito oli silti hyvä. Kiharat pysyivät 3 päivää näillä luontaisilla muotoilutuotteilla.

 

kasvivärjäys20.jpg

Tässä lopputulos kampaamossa!

Väri oli jo tekeytynyt ja syventynyt hiustenlaiton aikana. Latva hehkui upean lämpimänä ja kiilto oli uskomaton. 

 

kasvivärjäys23.jpg

Vertailun vuoksi ennen ja jälkeen kuvat.

Kontrasti ylä- ja alaosan välillä tasoittui ja väri on paljon intensiivisempi sekä lämpimämpi. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. 

 

kasviväri1.jpg

Tässä kuva tältä viikolta kolmen pesun jälkeen.

Tyvi muuttui saunassa käydessäni hieman lämpimämmäksi, mikä on ehdottomasti hyvä asia. Vihreästä sävystä ei ole enää tietoakaan. On ollut hauska seurata värin elämistä!

 

springoutfit2.jpg

 

Ennakkoluuloni kasvivärjäystä kohtaan on kumottu. En aio enää käyttää synteettisiä värejä, kun kasviväreillä saa värjättyä yhtä hyvin hiusta samalla hoitaen. Voin vihdoinkin sanoa siirtyneeni kasviväreihin (oli jo aikakin)! Aion vielä jatkaa värin tasoittamista. 1-2 käsittelykerran jälkeen on hiusten väri jo varmasti hyvinkin tasainen. Saattaa olla, että uskaltaudun kokeilemaan kasviväriä (valmiilla seoksella) kotona ensi kerralla.

Ensimmäisen kasvivärjäyksen suosittelen ehdottomasti toteuttamaan ekokampaamossa, sillä ammattilaisella on niin paljon tietoa kasvien käyttäytymisestä erilaisissa hiuksissa ja he osaavat sekoittaa juuri sinun hiuksilleni sopivan värimassan. Etkä joudu kotona siivoamaan kasvivärjäyksen aiheuttamaa sotkua! 😀

Rakastan elävää, läpikuultavaa, kiiltävää ja luonnollista lopputulosta. Lisäksi opin käynnin aikana paljon uutta kasvivärjäyksestä. Kiitos vielä Greenlips Beauty, erityisesti Niina ja Annika! <3

 

 

Päätimme arpoa yhden kampaamokäynnin Turun Greenlips Beautyn ekokampaamoon. Palkinto on valintasi mukaan joko savivaalennus+leikkuu TAI kasvivärjäys+leikkuu (arvo 114 – 171 €).

Vielä ei tarvitse tietää kumman haluat, sitä voit suunnitella ennen käyntiä ammattitaitoisen ekokampaajan kanssa. Greenlips Beautylla on kaksi ekokampaajaa, Niina ja Jolanda 🙂  

 

EDIT 18.4. Arvonta on päättynyt ja voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti!

 

 

Kysy rohkeasti jos mielessä on kysymyksiä kasvivärjäykseen liittyen!

-Lilies 

 

Kuvat minusta kampaamossa: Annika / Greenlips Beauty

Kampaamokäynti saatu ilmaiseksi yhteistyönä

*mainoslinkki

 

Kommentit (42)
  1. VAU mikä arvonta! Seuraan jo molempia instassa 🙂 Sun hiuksista tuli ihanat!

  2. Seuraan instagramissa. Todella hyvä arvonta! Mielellään kokeilisin

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *