Helppo tomaatti-nyhtökaurapasta

nyhtis3.jpg

Meillä ollaan tänä vuonna alettua siirtyä kasvispainotteiseen arkiruokailuun. Täytyy myöntää, että muutos on ollut hidas ja tuntunut ajoittain hankalalta, mutta edistyy koko ajan!

Olen kokeillut erilaisia kasvisruokia kotona vaihtelevalla menestyksellä. Useimmiten ne ovat jääneet mauttomiksi tai koostumus on ollut jotenkin kummallinen. Muutaman kerran olen jopa onnistunut, selvästi pitää vain harjoitella lisää (varsinkin maustamista.)

Eilen teki mieli pastaa ja katsoin mitä aineksia kaapista löytyi valmiiksi. Meillä oli tagliatellea, tomaattimurskaa, valkosipulia, oliiviöljyä ja Plantin chilikaurakermaa. Ajattelin ensin tehdä pelkän tomaattikastikkeen, mutta halusin sittenkin pastasta ruokaisamman, joten hain kaupasta nyhtökaurarasian. Mukaan tarttui myös mm. punasipulipussi, vegaanista juustoraastetta ja tuoretta basilikaa.

nyhtis6.jpg

 

Tomaattinen nyhtökaurapasta (4 annosta)

300-400 g tagliatellea (tai esim. gluteenitonta pastaa)

1 pkt Nyhtökauraa (tomaatti)

1 tlk kaurakermaa (Planti chili)

1/3 pussia mozzarellaraastetta (Violife)

500 g tomaattimurskaa (Pirkka yrtit)

muutama kirsikkatomaatti

3 valkosipulinkynttä

1 punasipuli

2 tl oreganoa

1 tl rosmariinia

1/2 rkl sokeria

1 Herbamare-kuutio

mustapippuria

oliiviöljyä

tuoretta basilikaa

 

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota oliiviöljyssä muutama minuutti miedolla lämmöllä.

Lisää pannulle tomaattimurska, oregano, rosmariini, mustapippuri ja kasvisliemikuutio. Hauduta muutama minuutti.

Murustele joukkoon nyhtökaura ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit sekä kaurakerma. Anna hautua n 10-15 minuuttia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa hieman vettä.

Lisää sokeri ja mozzarellaraaste. Jätä kastike hautumaan hetkeksi kannen alle ja sammuta levy. Tarkista kastikkeen maku, lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Keitä tagliatelle hyvin suolatussa vedessä al denteksi (n. 7 min.)

Tarjoile tuoreiden basilikan lehtien kanssa ja ripottele vielä päälle hieman mozzarellaraastetta.

 

IMG_20181030_111250.jpg

Tämä päähänpisto onnistui sen verran hyvin, että oli pakko jakaa resepti! Ihanan tomaattinen, makea, mutta yrttisen mausteinen kastike sekä nauhapasta <3 Päälle tietysti vielä muutama basilikan lehti tuomaan makua.

Söimme tästä eilen (tein pastaa vain kahdelle henkilölle) ja kastiketta jäi vielä täksikin päiväksi. Tämä on oikeasti helppo ja nopea arkiruoka, vaikka ainesosia on reseptissä monta.

nyhtis5.jpg

// I’ve started eating more plant-based foods. Yesterday I tried tagliatelle with tomato & pulled oats sauce and it turned out delicious!

 

-Lilli

Kommentit (2)
  1. Mä voisin kokeilla tuota jauhelihan kanssa. Näyttää sen verran hyvälle!

    1. On varmasti hyvää jauhelihan kanssa ja ihan vaan pelkkänä tomaattikastikkeenakin 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *