Hiusten kasvivärjäys kotona

Olen tässä viikon verran katsellut peilistä hiusteni haaleaa tyveä. Minulla on tällä hetkellä 1-2 astetta omaa väriäni tummempi väri hiuksissa. Ero omaan väriin ei ole iso, mutta pari kuukautta edellisen värjäyksen jälkeen tyvi on muuta tukkaa vaaleampi. Olen yleensä käyttänyt Color Mask Coffeeta tasoittamaan tyvikasvua kerran kuukaudessa.

Eilen ostin Sokoksesta Cultivator’sin hiusvärin ja värjäsin tyven kotona. Kyselin Instagramissa kiinnostaako blogipostaus kasvivärjäyksestä kotona ja 93 % vastasi kyllä. Otin siis nopeat puhelinkuvat värjäysprosessista ja aloin kirjoittaa postausta.

Kokeilin kasvivärjäystä ensimmäisen kerran vasta viime keväänä. Oli itse asiassa tarkoitus tehdä postaus kotivärjäyksestä kasvivärillä jo kesällä, mutta se vähän jäi. Olen ekokampaamokäynnin jälkeen värjännyt hiukset vain kerran kasvivärillä, enkä muistanut silloin ottaa kuvia – mikä oli hyvä, sillä hiuksissa ei näkynyt minkäänlaista muutosta kyseisellä värillä (ja annoin varmaankin vaikuttaa liian vähän aikaa…)

 

culti7.jpg

 

Eilen tosiaan ostin kehutun Cultivator’sin kasvivärin sävyssä Chestnut. Sävyjä voi sekoitella keskenään – monesti itselle sopivimman sävyn saa aikaan testailemalla eri sekoituksia. Tänään kävin ostamassa vielä Mahogany-sävyn (kun Sokoksen black friday-alesta seonneet ihmiset olivat lähteneet), jota ajattelin seuraavaksi sekoittaa Chestnutin kanssa ja levittää koko päähän elävöittämään väriä.

Cultivators kasvivärit valmistetaan Intiassa 100 % luomuviljellyistä ainesosista ja testataan dermatologisesti Euroopassa. Kasvivärit eivät sisällä synteettisiä kemikaaleja, peroksideja, ammoniakkia, PPD:tä, parabeeneja, geenimuunneltuja ainesosia tai muita ympäristölle haitallisia ainesosia. Merkin tuotteet ovat ekosertifioituja, vegaanisia ja eläinkokeettomia. Valmistuksen ja pakkauksen hiilijalanjälki on 0!

Cultivator’s hiusvärit ovat ravitsevia, turvallisia puolikestovärejä. Jokainen sävy sisältää hoitavaa aloe veraa. Väri jättää hiukset pehmeän ja paksun tuntuisiksi sekä lisää hiusten kiiltoa. Kasvivärit eivät sisällä kemiallisia hapetteita, joten ne eivät pysty vaalentamaan hiusta. Tyvikasvun häivytys, oman sävyn syventäminen tai kirkastaminen ovat kuitenkin mahdollisia. Lopulliseen värjäystulokseen vaikuttaa hiusten nykyinen väri, oma punapigmentti, aiemmat kemialliset käsittelyt, värjäyksen vaikutusaika sekä lämpötila. Hiukset voi värjätä kasvivärillä, vaikka edellinen värjäys olisi toteutettu synteettisellä värillä. Jos tavoittelet radikaalimpaa muutosta, varaudu useampaan käsittelykertaan ja/tai käänny ekokampaajan puoleen! Kasviväri ei ole hätäisen ihmisen väri.

 

Chestnut -sävy on kylmään taittava ruskea sävy ja se koostuu näistä ainesosista:

Lawsonia inermis (Henna) Powder*
Indigofera tinctoria (Indigo) Powder*
Emblica officinalis (Amla) Powder*
Ziziphus spina-Christi (Ziziphus) Powder*
Eucalyptus globulus (Eucalyptus) Powder*
Aloe barbadensis (Aloe Vera) Powder*
Curcuma longa (Turmeric) Powder*
Matricaria chamomilla (Chamomile) Powder*

 

culti88.jpg

 

Paketti sisältää 4 pussia värijauhetta, hansikkaat ja myssyn. Värjäysohjeet:

1. Sekoita värijauhe erillisessä ei-metallisessa astiassa lämpimään (melkein kuumaan) veteen tasaiseksi massaksi. Seoksen tulisi muistuttaa jugurttia. Lyhyet hiukset tai tyvivärjäys = 1 pussi, puolipitkät hiukset = 2 pussia, pitkät hiukset = 3 pussia, erittäin pitkät hiukset = 4 pussia 

2. Levitä seos tasaisesti pyyhekuiviin, puhtaisiin hiuksiin paksulti.

3. Peitä hiukset myssyllä. Värimassan tulee pysyä kosteana ja lämpimänä.

4. Anna vaikuttaa 60-90min. Annoin seoksen olla (vahingossa) 2 tuntia.

5. Pese pois mieluiten pelkällä lämpimällä vedellä (tai käytä luontaista shampoota), huuhtele huolellisesti.

 

VINKKI: Hiusta voi valmistaa värjäykseen pesemällä niitä parina edeltävänä päivänä syväpuhdistavalla rasul-savishampoolla.

 

culti99.jpg

 

Värin sävyä ei kannata pelästyä heti pesun jälkeen, se tasoittuu nopeasti. Väri tekeytyy ja syvenee vielä seuraavat 48 tuntia, jonka aikana hiuksia ei tulisi pestä. Jos sävy ei ole tarpeeksi tumma tai intensiivinen, voi hiukset värjätä uudestaan aikaisintaan 12 tunnin kuluttua ensimmäisestä pesusta.

 

culti111.jpg

 

Tässä ennen ja jälkeen -kuvat. Jälkeen-kuva on otettu pari tuntia pesun ja kuivauksen jälkeen.

Kasviväri häivytti juurikasvun tehokkaasti ja tummensi vaaleaa tyveä tarpeeksi muiden hiusten sävyiseksi. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Seuraavaksi kokeilen aiemmin mainitsemaani Chestnut-Mahogany -yhdistelmää koko päähän, sillä latvat ovat hieman haalistuneet edellisestä värjäyksestä (puoli vuotta sitten ekokampaamossa.) Luulen, että ensi kerralla värijauhetta menee yhteensä 4 pussia koko päähän, on sen verran hiusta ja ne tykkäävät imeä väripigmenttiä itseensä sienen tavoin 😀

 

culti100.jpg

 

// I dyed my roots with natural hair dye at home. I used Cultivator’s organic herbal color, shade Chestnut. It’s a eco sertified, safe, chemical-free, semi-permanent hair dye which nourishes the hair at the same time. I’m happy with the result and love the shine!

 

Cultivator’s-värejä löytyy ainakin luontaistuoteliikkeistä, Sokoksista ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta*

-Lilli

 

*mainoslinkki

Kommentit (4)
  1. Niin upeat hiukset! Kiitos informatiivisestä postauksesta.

    1. Kiitän kovasti 🙂 

  2. Kasvivärjäys | Uutiset Lappi
    6.5.2020, 09:56

    […] Hiusten kasvivärjäys kotona – Lilies | Lily – Hiusten kasvivärjäys kotona. 2 Olen tässä viikon verran katsellut peilistä hiusteni haaleaa tyveä. Minulla on tällä hetkellä 1-2 astetta omaa väriäni tummempi väri hiuksissa. Ero omaan väriin ei ole iso, mutta pari kuukautta edellisen värjäyksen jälkeen tyvi on muuta tukkaa vaaleampi. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *