Hiusten kevätuudistus

Kaupallinen yhteistyö: Hiushuone Passion

Kävin piiitkästä aikaa kampaajalla.

Hiukseni olivat kirjavat, tunkkaiset ja ylikasvaneet (kuten kuvasta näkee, ihan hävettää julkaista🙄). Latvat olivat myös tosi huonokuntoiset ja kuivat.

Kampaajakäynnin tarkoitus oli tehdä hiuksiin kevään myötä raikas uudistus. Kesän lähestyessä monella on toiveena hieman vaaleampi hiusväri, näin minullakin.  Mikä siinä muuten on, että kesäksi haluaa vaaleamman sävyn ja syksyn myötä tummemman?

hiushuone passion

Kävin ensimmäistä kertaa Hiushuone Passionissa, joka on toiminut vuosia Porissa Itsenäisyydenkadulla. Liike on pieni, tunnelmallinen ja sopivan rento fiilikseltään. Liikkeen omistajalla, värimestari Kirsi-Marja Lauttamuksella on yli 15 vuoden kokemus parturi-kampaajan työstä.  Ennen varsinaista kampaamokäyntiä kävin konsultaatiossa Kirsi-Marjalla. Huomasin heti, miten lämminhenkinen ja ammattimainen hän oli. Olin varma, että hän pystyisi tekemään taikoja hiuksilleni.

Näytin jo konsultaatiossa pari inspiraatiokuvaa. Kirsi-Marja totesi heti, että niin vaaleaan ja kylmän sävyiseen lopputulokseen ei todennäköisesti päästä yhdellä käsittelyllä. Hiukseni olivat paikoitellen hyvinkin tummat ja melko lämpimänsävyiset, jopa oranssiin taittavat. Lisäksi pituudet olivat epätasaisesti värjäytyneet ja latvoissa oli vanhoja kasvivärjäyksen jäämiä, jotka Kirsi-Marjan mukaan saattaisivat vaikuttaa lopputulokseen.

Päätimme, että päämäärämme yhden kerran jälkeen on saada väristä tasaisempi ja värimaailmasta rauhallisempi.

Lähtötilanne

Varsinaisen kampaamokäynnin aluksi kävimme vielä läpi tavoitteet sekä suunnitelmat.

Hiusteni tummaan yläosaan (juurikasvun jälkeen) laitettiin voimakas vaalennusaine folion sisään. Latvoihin (jotka olivat valmiiksi vaaleammat ja huonokuntoiset) levitettiin myöhemmin hieman miedompi vaalennusaine. Tyveen laitettiin vaaleanruskea sävy ja tällä tehtiin myös raitoja hiusten pituuksiin. Tässä vaiheessa olin hieman epäileväinen ja pelkäsin, että lopputulos olisi vähintään yhtä kirjava kuin tällä hetkellä. Ajattelin myös, etteivät hiukset tulisi näyttämään yhtään vaaleammilta.

Pesupaikalla hiuksiin levitettiin vielä sävytteet ja käytettiin helmiäishoitoainetta. Pelkäsin, että nämä saisivat aikaan vihreän tai harmaan sävyjä (joskus käynyt näinkin), mutta Kirsi-Marja vakuutti ettei näin käy. Värikäsittelyn sekä pesun yhteydessä käytettiin Olaplexiä.

Kun hiuksia alettiin kuivata, huomasin pikkuhiljaa millainen väri sieltä paljastui. Ensimmäiseksi kiinnitin huomiota tasaisempaan ja kylmempään sävyyn – juuri siihen olin pyrkinytkin. Olin tietoinen, että hiuksiin tulee jäämään myös lämpöä, mikä ei haitannut. Pääasia, ettei tullut vihreää, punaista tai mattaharmaata!

hiushuone passion
Ennen ja jälkeen

Yllätyin hiusten vaaleudesta, kun ne saatiin kuivattua. Annoin luvan leikata hiuksista kaikki kuivat sekä hauraat latvat pois eli n. 15 cm. Samalla tasapitkää tukkaa kerrostettiin kevyesti. Vitsi miten kevyeltä tuntui leikkauksen jälkeen! Lopuksi Kirsi-Marja teki suoristuslaudalla laineet. Olen itse yrittänyt joskus saada sellaisia aikaan huonolla menestyksellä, mutta nyt luulen oppineeni taktiikan 🤭

Olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen. Hiukset näyttävät eläväisiltä ja terveiltä. Kokonaisuus on vaaleampi, tasaisempi ja kirkkaampi – hieman hiekansävyinen. Pyrimme siihen, että pohjasävy on lähellä omaa hiustenväriäni, jotta juurikasvu tulee olemaan huomaamaton. Isoin juttu on mielestäni se, että kontrasti tumman yläosan ja vaalean alaosan välillä saatiin tasoitettua.

On ihan huippu tunne, kun kampaaja on asiakkaan kanssa samalla aaltopituudella ja kertoo rehellisesti mikä on mahdollista ja mikä ei. Kuulemma seuraavalla kerralla kylmän viileä sävy on jo hyvinkin mahdollista saavuttaa.

lilies blogi

Aion jatkaa vaalennusprojektia, jotta väristä saadaan vielä hieman viileämpi ja vaaleampi.

Mikäli etsit Porin seudulta ammattitaitoista ja kokenutta parturi-kampaajaa, suosittelen Hiushuone Passionia ❣

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

kauneus hiukset suosittelen
Kommentit (4)
  1. Ihanat 🤩 käytätkö hopeashampoota? Jos käytät niin mitä merkkiä?

    1. Kiitos 😍 Käytän kerran viikossa Fudgen hopeashampoota. Aion tosin vaihtaa merkkiä, kun Fudge loppuu koska mun mielestä se on mun hiuksille liian pigmenttinen!

  2. Pauliina b.
    19.4.2021, 18:23

    Sama projekti käynnissä, ensi kerralla jo kylmä helmenvaalea 💪🏼 Hyvältä näyttää sullakin jo!

    1. Mahtavaa 🤩 Kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *