Ionian sea – Kefalonia & Ithaca

ionian1.jpg

 

Teimme tänä vuonna yhden ulkomaanmatkan. Se suuntautui Lefkakselle. Kävimme viikon aikana kahdella veneretkellä Joonianmerellä. Lefkaksen ympärillä on kymmeniä saaria ja vieressä Kreikan manner, joten nähtävää riitti varsinaisen lomakohteen ulkopuolella. Ensimmäiseen veneretkipostaukseen tästä linkistä.

 

ionian2.jpg

ionian29.jpg

ionian30.jpg

 

Toisella, koko päivän kestävällä veneretkellä kävimme muutamassa meille jo ennestään tutussa paikassa, mutta se ei haitannut yhtään. Esimerkiksi Porto Katsikin ranta näytti ihan erilaiselta veneestä (menimme rannalle pari päivää aiemmin bussilla) ja tällä kertaa paistoi aurinko!

 

ionian18.jpg

ionian14.jpg

ionian11.jpg

 

Porto Katsikilta jatkoimme matkaa Kefaloniaan, Kreikan 6. suurimmalle saarelle, joka oli uusi tuttavuus. Matka Lefkaksen eteläkärjestä kesti muistaakseni n.1,5 tuntia. Nousimme perillä maihin. Vietimme aikaa pienessä Fiskardon kalastajakylässä, joka oli todella idyllinen ja perin kreikkalainen.

 

ionian16.jpg

ionian25.jpg

ionian27.jpg

ionian15.jpg

ionian6.jpg

ionian122.jpg

ionian13.jpg

 

Olisin voinut viettää Fiskardossa kokonaisen päivän tai kaksikin. Siisti kylä, upea arkkitehtuuri ja satamakadun ihanat kahvilat sekä pienet käsityöläiskojut viehättivät.

 

ionian5.jpg

ionian7.jpg

ionian10.jpg

 

Fiskardossa oli muun Kreikan tavoin paljon (loukkaantuneita) kissoja, joille annoimme ruokaa.

 

ionian21.jpg

ionian222.jpg

ionian28.jpg

ionian20.jpg

 

Kefalonian jälkeen suuntasimme tarunhohtoiselle Ithakan saarelle, joka on mytologian mukaan Odysseyksen syntymäpaikka. Harmiksemme emme päässeet tutustumaan mihinkään saaren kylistä, mutta rantauduimme sen verran, että pääsimme kävelemään rannalla ja uimaan kirkkaassa vedessä.

 

ionian23.jpg

ionian24.jpg

 

Paluumatkalla kiersimme jälleen kuuluisan Scorpioksen saaren, josta oli juttua jo tässä postauksessa.

 

ionian17.jpg

ionian19.jpg

// We took two boat trips during our vacation in Lefkada, Greece. The first trip took us to Meganisi island and Skorpios. The second full-day trip took us to Kefalonia and Ithaca. I fell in love with Fiscardo, a small, idyllic fisher village in Kefalonia. It was also unforgettable to swim in crystal clear waters of Ithaca.

 

Ihanan lämpimiä muistoja keskellä talvea <3

-Lilli

kulttuuri matkat
Kommentit (4)
  1. Mulle tuli niin kylmät väreet tuosta lämmöstä, joka huokui kuvista!! Niin ikävä ”kotiin” Kreikkaan <3

    1. Melkein voi tuntea lämmön, kun selasi näitä kuvia! Sama juttu <3

  2. You’re pretty!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *