Ionian sea – Meganísi & Skorpiós

ioniansea1.jpg

ioniansea2.jpg

 

Kävimme Lefkaksen matkalla kahdella veneretkellä Joonianmerellä. Lefkaksen edustalla on kymmeniä saaria ja hieman kauempana Kreikan manner.

Ensimmäisellä retkellä kävimme Meganissin saarella luolassa ja yhdessä kylässä, Kreikan mantereen puolella autiolla rannalla sekä Skorpioksen saarella. Lähdimme aikaisin aamulla, jolloin taivas oli utuinen ja valo maaginen.

 

ioniansea3.jpg

 

Papanikoliksen luola on Kreikan toiseksi suurin meriluola. Se on 120 metriä pitkä, 60 metriä leveä ja n. 30 metriä korkea. Luola sijaitsee Meganissin saaren länsirannikolla. Koska meri oli tyyni, menimme kauhukseni veneellä luolan sisään ja pysähdyimme hetkeksi. Halukkaat pääsivät uimaan. Itse halusin vain luolasta pois, ne ahdistavat minua (ahtaanpaikankammo ja ne luolahämähäkit!!). Tästä syystä postauksessa ei ole kuvia luolan sisältä. Papanikoliksen luolan historia liittyy vahvasti toiseen maailmansotaan. Kreikan laivaston sukellusvene Papanikolis (Y-2) oli pitkään piilotettu miehistöineen kyseiseen luolaan ja Meganissin saaren asukkaat laskeutuivat jyrkkiä rinteitä alas luolaan viemään miehistölle vettä, lääkkeitä sekä ruokaa. Lopulta italialaiset sotilaat kuitenkin löysivät sukellusveneen.

 

ioniansea8.jpg

ioniansea6.jpg

 

Meganissi (Meganísi) eli suuri saari sijaitsee Lefkaksen edustalla. Nimestään huolimatta saari ei ole mahdottoman suuri, vaan itse asiassa pienempi kuin Lefkas. Saarella on vain kolme kylää. Sähköt sekä vesi tulevat Lefkakselta ja lapset käyvät koulun ylemmät luokat Lefkaksen saarella.

 

ioniansea4.jpg

ioniansea5.jpg

ioniansea13.jpg

ioniansea10.jpg

ionianseA155.jpg

ioniansea12.jpg

 

Kävimme pienessä Spartohorin (Spartochóri) kylässä, jonne päästäkseen pitää nousta yli sadan metrin korkeuteen kiemurtelevaa tietä tai portaita pitkin. Päivän kuntoilu tuli suoritettua siinä! Ylhäältä kylästä oli kyllä hienot näkymät merelle ja lähisaarille. Kävimme näköalakahvilassa ja ihastelimme kapeita kujia. 

 

ioniansea9.jpg

ioniansea199.jpg

Rantakimono täältä*

ioniansea11.jpg

 

Meganissin jälkeen rantauduimme Kreikan mantereen puolelle pienelle autiolle rannalle, johon käsittääkseni pääsee ainoastaan (ainakin kätevimmin) vesiteitse. Veneen miehistö grillasi meille rannalla lounasta: souvlakia, jota tarjoiltiin kreikkalaisen salaatin, patongin ja tzatzikin kanssa.

 

ioniansea7.jpg

 

Viimeinen pysäkki oli kuuluisa Skorpióksen saari. Vuonna 1968 saaren omistaja Aristotle Onassis ja Jackie Kennedy menivät naimisiin saarella. Muutama vuosi myöhemmin Aristotle vihjasi paparazzeille milloin hänen vaimonsa käy uimassa ja Jackie O:n kuuluisat alastonkuvat levisivät about kaikkiin maailman lehtiin. Avioliitto oli siis kaikkea muuta kuin onnellinen. Mistään kuvista ei ole tähän päivään mennessä maksettu niin paljon, kuin Jackien kuvista.

Saari kuuluu edelleen Onassiksen perheelle, sillä Aristotlen testamentissa sanotaan, että saarta ei saa myydä ulkopuolisille niin kauan, kuin Onassiksia on hengissä. Viisi vuotta sitten Aristotlen lapsenlapsi Athina Onassis Roussel vuokrasi Skorpioksen 99 vuodeksi venäläiselle miljardöörille, sillä hän ei itse ollut kovin kiinnostunut saaresta. Ennen vuokrausta hän kuitenkin vieraili saarella viimeisen kerran äitinsä, enonsa ja isoisänsä haudoilla.

 

ioniansea17.jpg

ioniansea16.jpg

ioniansea211.jpg

Uimapuku täältä*

ioniansea22.jpg

 

Skorpioksen saari on siis yksityinen ja erittäin tarkkaan vartioitu. Ulkopuolisilla on lupa pysähtyä ainoastaan yhdellä pienellä rannalla, jonka nimi on Jackie’s taverna. Tällä samaisella rannalla otettiin Jackien alastonkuvat. Kävimme rannalla uimassa. Aidan takana venäläiset turvamiehet vahtivat meitä koko ajan silmä tarkkana. 

 

ioniansea18.jpg

 

Ennen paluuta takaisin Lefkaksen saarelle ohitimme pienen Madourin saaren, joka näkyi meidän hotellin rannaltakin. Tämä yksityinen saari kuuluu Valaoritiksen suvulle. Kuuluisa 1800-luvun kreikkalainen runoilija, Aristotelis Valaoritis, kirjoitti lähes kaikki teoksensa tällä saarella.

 

lefkas1.jpg

// We took two boat trips during our vacation in Lefkada, Greece. The first trip took us to Meganisi island’s famous Papanikolis cave and the idyllic Spartochori village. Then we went to a secluded beach located on the greek mainland. The crew prepared a delicious and traditional greek lunch for us. Our last stop was on the famous Scorpios island, which belongs to the Onassis family (but is rented to a russian family atm.)  Because the island is private, tourists are only allowed to set foot on one small beach called Jackie’s taverna. Jackie O’s nude pics were taken on this beach in 1970’s. 

 

Tulossa vielä postaus toisesta veneretkestä Joonianmerellä!

-Lilli

 

* mainoslinkki

Postauksen vaatteet saatu HerSecretiltä

muoti trendit matkat
Kommentit (4)
  1. Oot upea! Ihan parhaita sun Kreikka-postaukset, minullekin tärkeä paikka 🙂

    1. Oi kiitos! Ihana kuulla 🙂 Kreikka vaan on <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *