Living Nutrition – elävät ravintolisät

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin Tavaratalo

ln2.jpg

 

Sain Hyvinvoinnin Tavaratalolta testattavaksi muutamia uuden sukupolven eläviä ravintolisiä Living Nutrition-sarjasta. Postauksen lopussa valmisteet, joita olen testaillut n. kuukauden ajan. Haluan kuitenkin esitellä koko Living Nutrition-sarjan, sillä tuotteet toimivat eri tavalla kuin esim. normaalit maitohappobakteerivalmisteet tai kuivatut yrtit ja sarjasta löytyy jokaiselle sopiva valmiste joko terveyden ylläpitämiseksi tai tietyn ongelman hoitoon.

Sarjan on kehittänyt englantilainen ravitsemusterapeutti Graham Botfield. Living Nutrition fermentoi ravintoaineet kefiiri-kombucha-menetelmällä, mikä tuottaa elävän yhdistelmän ravintoaineita, entsyymejä ja mikro-organismeja, joita elimistö pystyy hyödyntämään paremmin. Ihmiskunta on harrastanut fermentointia eli hapattamista jo kymmeniä tuhansia vuosia, joten fermentoidut ravintolisät ovat tavallaan paluu juurille. Fermentoidut vatsatuotteet ovat vallanneet luontaistuotemarkkinoita viime vuosina, eikä syyttä, sillä niillä on todistetusti terveysvaikutuksia. Valmisteet tasapainottavat suolistoflooraa sekä kehon monimuotoista ekosysteemiä. Tieto ruuansulatuskanavan ja suoliston toiminnasta kasvaa jatkuvasti. Hyvien bakteerien määrän kannalta oleellisempaa on niiden oikeanlainen kasvuympäristö, muuten elävät organismit kuolevat. Oikeanlainen ympäristö mahdollistaa hyvien bakteerien moninkertaisen lisääntymisen.

 

ln1.jpg

 

Living Nutrition-sarjasta löytyy tällä hetkellä 15 valmistetta, joista kuusi kuuluu Your Flora -tuoteperheeseen. Ne sisältävät uudenlaisia probiootteja erilaisiin suolisto-ongelmiin.

Your Flora Family (Kefi-soya, banaani ja baobab) Suunniteltu koko perheen suolistoflooran hyvinvoinnin tukemiseen.

Your Flora Tranquil (Kefi-soya, fenkoli ja kamomilla) Suunniteltu ilmavaivoihin ja turvotukseen.

Your Flora Terrain (Kefi-soya, punajalavan kuori ja aloe vera) Suunniteltu suoliston pinnan ongelmiin (vatsahaava. vuotava suoli yms.) sekä närästykseen.

Your Flora Cool Mint (Kefi-soya, piparminttu ja sitruunamelissa) Suunniteltu herkälle suolistolle ja IBS-oireisiin.

Your Flora Gold Spice (Kefi-soya, inkivääri ja kurkuma) Suunniteltu ruoansulatuskanavan tulehdustiloihin (Crohnin tauti.)

Your Flora Regenesis (Kefi-soya, artisokka ja sikuri) Suunniteltu käytettäväksi antibioottikuurien tai tulehdusten jälkeen.

 

Kefi-soya™ eli fermentoitu soijamaito on erinomainen aine tukemaan suolistoflooraa. Mikrobien lisäksi se sisältää mm. vitamiineja, polyfenoleja, l-glutamiinia, aminohappoja, voihappoa, fosfolipidejä ja peptidejä. Soijalla on kyseenalainen maine ja monet välttelevät sitä, mutta nimenomaan sen fermentoidut muodot edistävät terveyttä.

 

ln3.jpg

 

Suolistotuotteiden lisäksi Living Nutritionilta löytyy myös Alive-tuoteperhe. Jokainen Alive -tuote sisältää fermentoidun yrtin lisäksi samaa yrttiä hapattamattomana sekä toisen ruoka-aineen, joka tehostaa probioottien vaikutusta.

Turmeric Alive (kurkuma) auttaa taistelemaan kehon ja suoliston tulehduksia vastaan.

Holy Basil Alive (pyhä basilika) ylläpitämään hyvää mielialaa.

Maca Alive tasapainottaa hormonitasoja ja tuo lisäenergiaa.

Rhodiola Alive (ruusujuuri) stressiin, uupumukseen ja hermoston toiminnan tukemiseen.

 

Living Nutrition-perhe sisältää vielä muutamia täsmävalmisteita. Nämä sisältävät 8 elävää mikro-organismikantaa sekä erilaisia terveysvaikutteisia sieniä.

Your Daily laadukas yhdistelmä ravinto-aineita täyttämään päivittäiseen käyttöön. Sisältää villiä pakurikääpää.

Warrior sisältää adaptogeenejä. Suunniteltu stressaavan elämäntilanteen tueksi. Auttaa elimistöä saavuttamaan tasapainon. Sisältää mm. cordyceps-sientä.

Cognitive edistää tervettä aivotoimintaa ja kognitiivista suoristuskykyä. Voidaan käyttää mielialojen tasaamiseen, sekä masennuksen ja ahdistuksen tukihoitona. Sisältää Lion’s mane-sientä.

Candi-X harmonisoi ruoansulatuskanavan bakteerikannan, ehkäisee hiivatulehduksia. Sisältää puhdistavaa siitakesientä sekä yrttejä. Kuuriluontoisesti.

Kef-flamex kehitetty erityisesti urheilijoille. Torjuu kroonista inflammaatiota ja hapetusstressiä. Sisältää lakkakääpää.

 

FACT: Living Nutritionin tuotteet ovat korkealaatuisia ja yrityksen pyrkimys on toimia ekologisesti ja eettisesti. Se valvoo hiilijalanjälkeään niin valmistuksen kuin kuljetuksenkin osalta. Yritys on myös mukana myös hyväntekeväisyyshankkeissa

Tuotteissa käytetään luomulaatuisia raaka-aineita. Ne eivät sisällä lisä- tai sidosaineita, eikä keinotekoisia ainesosia. Ne ovat gluteenittomia ja maidottomia. Tuotteet soveltuvat vegaaneille.

 

Postauksen lähteet: hyvinvoinnin.fi, pur-kauppa.fi, www.health.harvard.edu/blog/, omat muistiinpanot luontaistuotekoulutuksista

ln4.jpg

 

Valitsin itselleni kolme tuotetta, joista ajattelin hyötyväni eniten. Olen kuukauden ajan käyttänyt Your Flora Cool Mintiä* ja Turmeric Alivea*. Viime viikolla otin muutamaksi päiväksi käyttöön Warriorin* vastustuskykyä tukemaan, kun joku ihme virus pääsi riehumaan kropassa.

Sekä minulla että poikaystävälläni on takana rajut antibioottikuurit, joten erityisesti Your Flora Cool Mint tuli hyvään saumaan. Join pullon Regulat Prota heti ab-kuurin jälkeen ja nyt olen jatkanut suoliston hoitoa tällä valmisteella. Cool Mint sisältää piparminttua, joka on tunnettu vatsan rauhoittaja. Vaikutuksen huomaa suoliston toiminnan paranemisena, vatsavaivojen helpotuksena sekä turvotuksen vähenemisenä.

Käytän kurkumavalmisteita (ja tuoretta yrttiä) lähes ympärivuotisesti, sillä koen niiden lievittävän skolioosista ja fibromyalgiasta johtuvia kipuja sekä tulehduksia. Olen pystynyt vähentämään tulehduskipulääkkeiden käyttöä merkittävästi kurkuman ansiosta. Turmeric Alive on mielenkiintoisin kurkuma-ravintolisä aikoihin, sillä se sisältää kurkumaa elävässä eli fermentoidussa muodossa sekä hapattamattomana yrttinä ja lisäksi valmisteeseen on lisätty vielä inkivääriä. Todellinen tehokapseli.

 

LUE MYÖS:

Mitä on kombucha

Mikroveda Life: luontaistuote suoliston hoitoon

 

Hyvinvoinnin Tavaratalosta löytyy kaikki Living Nutrition-tuotteet.

-Lilli

 

P.S. Kannattaa tutustua Hyviksen kattavaan kantisohjelmaan ja tienata ekopisteitä, jotka voi muuttaa alekoodeiksi!

 

 

*Tuotteet saatu testiin blogin kautta

Sis. mainoslinkkejä Hyvinvoinnin.fi

kauneus testit terveys vastuullisuus
Kommentit (4)
  1. Sekä kombuchan että vesi- ja maitokefiirin juuria saa alan harrastajilta ilmaiseksikin. Itse pidän oman suoliston kunnossa itse fermentoidulla kombuchalla ja se on lähes ilmaista.

    1. Ihailen kun teet itse! Olen laiskempi ja tykkään valmiin maustetun kombuchan mausta. Kapselit taas on helppo napata illalla. Nämä LN-kapselit sisältää myös muuta kuin fermentoitua soijamaitoa, esim turmeric alivea käytän (fermentoidun)  kurkuman takia 🙂 

  2. Living nutrition taisi olla vuosi (vai kaksi?) sitten esittelyssä I love me-messuilla. Olen siitä lähtien käyttänyt tuotteita silloin kun tarvetta ilmenee 🙂 uskon että fermentoitu ravintolisä imeytyy tehokkaammin.

    1. Aa, mä en edes tiennyt että näitä on esitelty I love me-messuilla! Olen samaa mieltä 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *