Luonnonkaunis 2019

 

Varma kevään merkki on luonnonkosmetiikan oma vuosittainen tapahtuma: Luonnonkaunis -messut! Pyysin päivän jo aikaa sitten vapaaksi ja viime lauantaina matkustin Helsinkiin. Destination Happiness-blogin  ihana Netta tuli Kamppiin minua vastaan ja otimme suunnaksi Suvilahden Kattilahallin.

Osallistuin tapahtumaan jo viime keväänä, täällä viimevuotinen postaus.

 

 

Messuilla oli mukana vain aitoa luonnonkosmetiikkaa; sertifioituja ja suomalaisia riippumattomien asiantuntijoiden tarkastamia tuotesarjoja. Suurin osa yli kahdestakymmenestä näytteilleasettajista oli luonnonkosmetiikan maahantuojia tai valmistajia. Mukana oli myös alan yhdistyksiä sekä palveluyrittäjiä.

Messut olivat kasvaneet viime vuodesta. Kattilahalliin ei olisi mahtunut enää yhtään näytteilleasettajaa, kertoi Pro Luonnonkosmetiikka RY:n puheenjohtaja Soile Riemunen-Etelävuori. Juttelimme Soilen kanssa pitkän tovin ja vaihdoimme ajatuksia puolin ja toisin.

Eri maahantuojien pisteiden lisäksi messuilla oli erilaisia luentoja sekä paneelikeskustelua. Kuuntelimme niitä lähinnä messuilun/kahvittelun ohella. Kahvittelu jäikin mieleen – OHMYGOODNESSin sitruunaraakakakku oli aivan taivaallista!

Vaikka messut olivat kasvaneet, ei paikka ollut liian täynnä. Saavuimme hyvään aikaan eli lauantaina vasta n 12.30 aikaan. Kuulemma ovien auetessa oli ollut jopa tungosta.

 

 

Viihdyimme messuilla muutaman tunnin. Kävimme kaikki pisteet läpi. Joillakin vierähti helposti 20-30 min luonnonkosmetiikasta/bloggaamisesta jutellen. Mielenkiintoisimmat pisteet olivat samat kuin viime vuonna: 4Dream (Boho, We love the planet, Beauty Garden), Miraz (Zuii Organic, Eco by Sonya, Unique), House of Organic (Acorelle, Avril, Ben & Anna, Hurraw) ja Naviter/EkoPharma.

Sain minulle jo ennestään tutusta Bohon värikosmetiikkasarjasta testiin herkullisia keväisiä uutuuksia, joista tulee ehdottomasti juttua blogiin. EkoPharman pisteellä sovittiin kiva yhteistyö, josta tulossa myös juttua.

 

 

LUE MYÖS:

BEST OF BOHO

ZUII ORGANIC – HOHTAVAT KUKKAISMEIKIT

EKOPHARMA -IHONI PELASTAJA

EKOPHARMAN HIUSTUOTTEET

UUTTA EKOPHARMALTA

 

 

Yliopiston Apteekin oma YA Naturae on mielestäni mullistava tuotesarja. Sarja oli messuilla jo viime vuonna ja tutustuin tuotteisiin hieman silloin.

Juteltiin Netan ja näytteilleasettajien kanssa siitä, miten ihmiset luottavat apteekin tuotteisiin ja kynnys kokeilla luonnonkosmetiikkaa on matalampi, kun tuotteet ovat apteekin omia. Ihan mahtavaa. Saimme pisteeltä valmiiksi kootut bloggaajakassit, jotka olivat täynnä mielenkiintoisia, herkällekin iholle sopivia hoitotuotteita.

 

LUE MYÖS:

YA NATURAE

 

 

Luonnonkaunis-messut eivät kuitenkaan keskittyneet pelkästään kosmetiikkatuotteisiin. Ekologisuus sekä vastuullisuus näkyivät messuilla muutenkin.

Myynnissä oli mm. kestovanulappuja  ja luontaisia kodinpuhdistustuotteita. Kaikki kassit joita saimme, olivat paperikasseja. Kahvila tarjosi raakakakkuja, luomukahvia ja kauramaitoa. Haarukat/lusikat olivat puisia. Luentojen aiheissa oli mm. kasvivärjäys, ravinto, aromaterapeuttiset eteeriset öljyt, lääkkeet ja vastuullinen muoti. On mahtavaa, että luonnonkosmetiikkamessuilla puhutaan näistä tärkeistä asioista.

Yhä useamman kosmetiikkatuotteen pakkaus oli pahvia/puuta/lasia, ei muovia. Sulapac oli levinnyt muutamiin tuotesarjoihin. Muistan, että viime vuonna ainoastaan EkoPharman balmit olivat Sulapaceissa. Huippua, että kehitys on jatkunut!

 

// Last Saturday I attended Finland’s largest natural cosmetics event as a blogger with my blog colleague Netta from Destination Happiness -blog. We had a good time and the event was very informative and beneficial. We talked to several exhibitors and importers and got PR samples of many products. Can’t wait to test them! I’m gonna write about many products so stay tuned.

P.S I absolutely loved the fact that even though the fair was about natural cosmetics, environmental issues and ecological products played a huge part, too.

 

 

Jatkettiin Netan kanssa yhteistä päivää vielä messujen jälkeenkin. Mentiin syömään, vaihdettiin kuulumisia ja tutustuttiin lisää. Huomattiin, että meillähän on jonkin verran yhteisiä asioita ja samankaltaista taustaa, ja tulikin fiilis, kuin oltaisiin tunnettu jo vuosia! Tapaamme ehdottomasti uudestaan <3

Kuinka moni kävi Luonnonkaunis-messuilla?

Olisiko jokin tietty tuotemerkki/tuote, josta haluaisit lukea kokemuksia?

-Lilli

 

* Pro Luonnonkosmetiikka Ry tarjosi sisäänpääsyn messuille

 

Follow: FACEBOOK INSTAGRAM / BLOGLOVIN

kauneus meikki tapahtumat-ja-juhlat vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. Oli niiiin kivaa! <3 Nähdään viimeistään kesällä Porissa! 🙂

    1. Niin oli <3 Ehdottomasti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *