Miten korona vaikuttaa arkeeni?

Avasin tietokoneen ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon. Muutto, työt, koronatilanne ja unettomuus ovat vieneet energiatasot lähellä nollaa. Terveydessä tuli pieni takapakki tällä viikolla, siitä lisää myöhemmin.

Nukuin viime yönä pitkästä aikaa hyvin. Siis paremmin kuin moneen kuukauteen. Vihdoinkin on edes hieman palautunut olo ja energiaa tehdä asioita. Uusi asuntokin alkaa olla kunnossa ja tavarat ovat lähestulkoon löytäneet paikkansa. Yksi stressitekijä vähemmän!

 

muutto

 

En ole tähän mennessä kirjoittanut koronatilanteesta mitään, paitsi Instagramin puolella. Syy tähän on se, että päivittäin menee heräämisen jälkeen max. 1 tunti, kun kuulee ensimmäisen kerran sanan ”korona.” Kaikki puhuvat siitä, mikä on varsin ymmärrettävää, mutta päivittäinen koronakiintiö täyttyy ainakin itsellä nopeasti. Mites teillä?

On selvää, että epidemia vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Joillakin enemmän kuin toisilla. Elämä on muuttunut reilussa kuukaudessa huomattavasti. Yhtäkkiä ei voikaan tehdä asioita, joita piti ennen itsestäänselvinä ja normaaleina.

Ihmisten ahdistuksen voi aistia. Monella on käynnissä lomautus tai pahimmillaan edessä jopa työpaikan menetys. Näitä seuraa yleensä taloudellinen ahdinko. Uutisten mukaan työttömyyskassojen hakemuksien määrä tulee olemaan valtava.

Olen tällä hetkellä onnekkaassa asemassa, sillä käyn normaalisti töissä. Ainoat muutokset ovat osittain muuttuneet työjärjestelyt, työpisteiden desinfiointi, ahkera käsien peseminen ja lounaan tilaaminen työpaikalle tai vaihtoehtoisesti omien eväiden mukaan ottaminen.

 

 

Isoin muutos itselle on uimahallin sulkeutuminen. Vesijuoksu on ollut harrastukseni 10 vuotta. Se on minulle parhaiten sopiva liikuntamuoto leikatun skolioosin takia. Ehdin myös juuri ladata salikortin, kun epidemia oli alkamassa… No, onneksi kotoa löytyy vastuskuminauhat, painot, tasapainolauta ja jumppapallo. Ja lenkkeily on mahdollista.

Toinen muutos on se, etten pääse vierailemaan kahden mummuni luona heidän turvaamisekseen. Ei ole sama asia puhua puhelimessa, mutta on se parempi kuin ei mitään. Eilen meidän mamma sanoi, että kaipaa meidän yhteisiä saunahetkiä 😭

Kolmas muutos (monen mielestä ehkä pinnallinen asia) on se, ettei vapaa-ajalla voi enää kuluttaa aikaa kahviloissa ystävän kanssa. Tämä oli minulle yksi mieluisimmista tavoista kuluttaa vapaa-aikaa, joten on ihan inhimillistä, että se harmittaa. Onneksi monesta paikasta saa vielä hakea kahvia mukaan. Sitten kun se loppuu, alan vakavasti harkita uuden kahvinkeittimen hankkimista.

Positiivinen asia tässä on se, että tulee tehtyä enemmän ruokaa kotona. Olen jopa leiponut pari kertaa viikon sisällä – kaurakeksejä ja kinkkupiirakkaa. Olin jo unohtanut miten kivaa leipominen on.

 

lilies blogi

LUE MYÖS: Kinkku-aurajuustopiirakka

Ahdistus ja stressitasot ovat nousseet koronaepidemia takia. Lähipiirissäni ja suvussani on henkilöitä, jotka kuuluvat riskiryhmään, ovat iäkkäitä tai työskentelevät sairaalassa. Tietysti pelkään heidän terveytensä puolesta – sekä fyysisen että henkisen. Muutenkin pelkään eniten sitä, että joku läheisistä sairastuu, mikä saattaa valitettavasti olla hyvinkin todennäköistä.

Pelkään myös itseni puolesta. Minulla on astmataustaa ja olen viimeisen vuoden aikana joutunut syömään useita antibioottikuureja, joten vastustuskykyni ei ole paras mahdollinen. Olen koittanut sitä korjata hoitamalla suolistoa, mutta sellainen määrä antibioottia jättää jälkensä pitkäksi aikaa.

 

 

Vaikka tilanne on hyvin epätodellinen, ahdistava ja pelottava, olen ollut yllättävän rauhallinen. Kriisien keskellä löytää itsestään uusia puolia ja väitän, että se vaikuttaa, että olemme tässä kaikki yhdessä. Se jopa lähentää tietyllä tavalla.

Sitten en tiedä miten pärjäisin henkisesti, jos jossain vaiheessa tulisi voimaan ulkonaliikkumiskielto. Toki jo nyt on vältettävä ystävien tapaamista eikä kokoontuminen ole sallittua, mutta jos kaikki sosiaaliset kontaktit katkaistaan, ahdistukseni nousee kattoon. Yksinasuvana ahdistaa eniten ajatus totaalisesta yksinäisyydestä. Taloudessa kun ei ole toista henkilöä pitämässä seuraa. Onneksi on sentään kissa.

 

dailymauno

 

Ensi viikolla blogissa juttua terveydestä ja alusvaatteista.

Miten koronatilanne on vaikuttanut sinun arkeesi?

-Lilli

 

FOLLOW:  FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan mieli
Kommentit (4)
  1. Sinulla on mukava blogi. 🙂 Kivaa kevättä koronasta huolimatta.

    1. Ihana kuulla,kiitos! Samaa toivottelen sinulle 🙂

  2. Kiva että palasit blogitauolta. Omalla kohdallani korona uutisten kiintiö tulee täyteen viimeisestään puolen päivän aikaan joka päivä..

    1. Olipa kivasti sanottu! 🙂 Tässä tuli tosiaan pieni tauko elämäntilanteen takia.
      Joo, aikalailla sama juttu itsellä. Aika paljon auttaa se, ettei katso uutisia tai selaa joka välissä puhelinta päivän aikana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *