Viikon kohokohdat

Tämä viikko oli täynnä kivoja, tavallisesta arjesta poikkeavia asioita ja ihania ihmisiä.

 

  • Lounas- & kahvihetket ystävien kanssa:

KOHOKOHTA 14.jpg

Manhattan Steakhouse (tänne pitää päästä AINA kun on Tampereella!)

KOHOKOHTA 16.jpg

Petra’s Cafe (yksi lempikahviloistani)

 

  • Välipalat töissä (kyllä, se on kohokohta):

KOHOKOHTA 3.jpg

Arnold’s on työpaikan vieressä, oon smoothieiden ja fruitieiden suurkuluttaja

 

KOHOKOHTA 10.jpg

Oon  niin koukussa Ombariin… mutta ei se oo niin paha kun on raakakaakaota, johon lisätty maitohappobakteereita!

 

  • Koulutus-päivä Tampereella:

KOHOKOHTA 15.jpg

Ihan tosi hieno talvinen sää.. mutta olis ollu kivempi esim. jouluna !

KOHOKOHTA 13.jpg

Mielenkiintosta asiaa, paljon infoa ja hyvä salaatti-iltapala

KOHOKOHTA 6.jpg

Koulutuslahjat Bioteekilta ja Lectinectiltä (sain kokeiluun 3 pkt!!)

 

  • Uusi luontaiskosmetiikkasarja työpaikalle:

KOHOKOHTA 1.jpg

…odotettu ja kysytty BOHO! Pakko testata itsekin, tästä kuullut niin paljon hyvää!

 

  • Kissojen lähentyminen & uusi iso raapimispuu (kiitos isä):

KOHOKOHTA 9.jpg

Neo & Manu <3

KOHOKOHTA 8.jpg

Kissapuu oli mieluinen hankinta

 

  • Äitienpäivä:

KOHOKOHTA 4.jpg

Mansikkakakku poikaystävän äidin luona

IMG_20170514_224350.jpg

Pikkusisko <3

 

  • Sunnuntaihuolto:

KOHOKOHTA 7.jpg

Flow sokeri-suklaa kasvokuorinta -nyt on pehmeä ja heleä iho <3

 

 

Ihan mahtava viikko takana, sopii toivoa että ens viikko on edes osittain näin hyvä 🙂

-Lilies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli

Vadelma-kinuskijuustokakku

Tässä tulee äitienpäiväpostauksen juustokakun ohje. Olen aiemmin kertonut, että juustokakku on bravuurini, enkä enää edes mittaa ainesosia minkään kirjoitetun ohjeen mukaan. Kokeilujen kautta on muodostunut hyväksi havaittu resepti, jonka mukaan teen aina juustokakut. Tätä postausta varten piti ihan laittaa ylös, että mitä siihen kakkuun oikein tuleekaan käytettyä! Kaikki maitopohjaiset ainesosat kakussa ovat laktoosittomia, paitsi voi, joka on vähälaktoosista.

 

 

Vadelma-kinuskijuustokakku (n. 10 hlö), VL

 

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (täysjyvä)

80 g Voita

(1 rkl maitoa)

 

Täyte:

400 g tuorejuustoa  (1 pkt Valio Viola maustamaton ja 1 pkt Valio Viola vadelma)

100 g vaniljarahkaa (1/2 Valio maustettu vaniljarahka)

3 dl kuohukermaa (laktoositon)

1,5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3 rkl sitruunamehua  (tuoreesta sitruunasta)

3 liivatelehteä

 

Kiille:

3 dl kinuskikastiketta (esim. pirkka)

3 liivatelehteä

 

VAlmistus:
Vuoraa irtovuoan (tässä 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu voi. Painele massa irtovuoan pohjalle. Lisää ruokalusikallinen maitoa pohjaa pehmentämään, näin leikattavuus helpottuu. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi.
Tällä välin sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit, sitruunamehu ja vaniljarahka.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mutta älä vielä lisää tuorejuustoon.
Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata kiehuvan vesitilkan (n. 3-4 rkl) joukkoon. Sekoita.
Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto varovasti käännellen. 
Kaada tasainen seos nopeasti pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.

 

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Kiehauta 3-4 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen.
Kaada ohuena nauhana kinuskikastikkeen joukkoon.
Sekoita varovasti (ei liian rajusti, ettei tule ilmakuplia), kunnes vedestä tullut vaaleampi osa sekoittuu pois.
Kaada täytteen päälle ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli.

BLOGI KAKKU 5.jpg

BLOGI KAKKU 4.jpg

BLOGI KAKKU 3.jpg

BLOGI KAKKU 2.jpg

BLOGIKAKKU 1.jpg

BLOGI KAKKU 7.jpg

Käytän juustokakuissani aina reilusti tuorejuustoa ja kuohukermaa sekä hieman rahkaa. Makuja saa muutettua ostamalla maustettuja tuorejuustoja sekä rahkoja. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin Valion vadelmatuorejuustoa ja yllätyin positiivisesti. Siinä on käytetty oikeaa vadelmaa, eikä mitään e-koodia, siksi uskalsin kokeilla. Vadelma raikastaa makeaa kinuskia kivasti. Äitienpäivävieraatkin tykkäsivät.

VINKKI: Käyttämällä 20 cm irtopohjavuokaa saat kakusta korkeamman!

BLOGI KAKKU VALMIS.jpg

 

Mukavia leipomishetkiä!

– Lilies

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY