Viikonloppuherkku: Yrtti-valkosipulileipä

leip

 

Keskiviikon Wednesday Wellness -postauksessa kerroin testailleeni Terra Cretan oliiviöljyä. Postaus sisälsi pari terveellistä reseptiä, mutta tänään on vuorossa viikonloppuherkku, johon oliiviöljy sopii täydellisesti!

En normaalisti syö vaaleaa leipää lainkaan, mutta Kreikan matkoilla tulee tilattua bruschettaa tai valkosipulileipää lähes päivittäin 😀 Niiiin taivaallista tzatzikin kanssa..

Mulla on nyt paitsi kova Kreikka-kaipuu, myös kova valkosipulileivän kaipuu. Päätinkin siis tehdä itse viikonlopuksi herkkua <3

 

leipä1.jpg

 

 Yrtti-valkosipulileipä (8 palaa)

1/2       ranskanleipä

1 dl      oliiviöljyä

5       valkosipulinkynttä

nippu tuoretta lehtipersiljaa (ja/tai oreganoa)

rouhaisu mustapippuria

ripaus merisuolaa

 

Halkaise ranskanleipä pituussuunnassa kahtia.

Viipaloi leivän puolikas ”haitariksi” niin, että palat jäävät hieman toisiinsa kiinni pohjasta.

Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Lisää myös silputtu persilja ja/tai oregano (1/3 nipusta.)

Rouhaise joukkoon hieman mustapippuria ja merisuolaa.

Anna öljyseoksen maustua vähintään puoli tuntia.

Sivele öljyä pullasudilla leivälle reilusti (myös viipaleiden väliin). Kääri folioon ja rutista kiinni (ei välttämätöntä.)

Paista uunissa 225 C reilu 5 minuuttia.

Tarjoa tzatzikin tai raikkaan salaatin kera, tapaslautasella tai tomaattikeiton kanssa.

 

leipä2.jpg

 

Tähän voi myös käyttää muutakin leipää, esim. maalaisviipaleita, moniviljaleipää, gluteenitonta..

Kokeile vielä tuhdimpaa versiota lisäämällä juustoraastetta päälle :p

 

leip

 

VINKKI: Kaupasta löytyy erittäin hyvää valmista Filos-merkkistä tzatzikia, joka maistuu samalta kuin kreikkalaisessa ravintolassa!

 

leipä3.jpg

 

FUN FACT: Poikaystävä totesi kaupassa, että ”tota ei olis uskonut näkevän sun kädessä” kun laskin ostoskoriin ranskanleivän :’D

 

// I made greek style garlic bread with herbs for the weekend. I used french bread, high-quality olive oil, fresh garlic, leaf parsley and some grounded black pepper and sea salt. I put the bread in the oven for 5 minutes. It was perfect with tzatziki!

 

Ai vitsi, voisin elää valkosipulilla…

-Lilies

koti ruoka-ja-juoma diy

Manu 1 v.

IMG_5419.JPGIMG_2546.JPGmanu2.jpg

ONNEA MANU 1 V!

Uskomatonta, että Manu täytti viikonloppuna jo vuoden. Synttäreitä juhlittiin silakkafileeaterialla .

IMG_1773.JPG

Manu on puoliksi norjalainen metsäkissa; isäkissa on täysverinen norjalainen. Eläinlääkäri luuli Manun olevan rodultaan täysiverinen Maine Coon koon ja ulkonäön puolesta nähdessään tämän ensimmäisen kerran. Täytyy kyllä myöntää, että Manussa on aika paljon samaa kuin kyseisen rodun edustajissa.

IMG_2640.JPG

Manu on vielä villi ja vilkas. Suuri osa päivästä kuluu toki nukkuen – kuten kissoilla on tapana – mutta ei voi olla huomaamatta milloin poika on hereillä. Koko ajan pitäisi olla leikkimässä, syömässä tai muuten vain huomioimassa.

Yöt hän onneksi nukkuu kokonaan (kastroinnin jälkeen) ja herää vasta 6-7 aikaan aamupalalle. Kuulen usein kauhutarinoita tuttujen kissoista, jotka valvovat pikkutunneille saakka ja ihmettelyä meidän kissojen yöunista. On kyllä ihan luksusta, että Neo ja Manu nukkuvat lähes poikkeuksetta klo 23-06! Aamupalan jälkeen kissat tulevat vielä kanssani makoilemaan ja nousemme yleensä 8-9 aikoihin.

IMG_20170909_205114.jpgFB_IMG_1517174576354.jpg

Neo 2,5 v. & Manu 1 v.

manu1.jpg

IMG_20170808_225913_219.jpg

LUE MYÖS:

Manu tuli taloon

-Lilli

perhe vanhemmuus