Viikonloppuherkku: Yrtti-valkosipulileipä

leip

 

Keskiviikon Wednesday Wellness -postauksessa kerroin testailleeni Terra Cretan oliiviöljyä. Postaus sisälsi pari terveellistä reseptiä, mutta tänään on vuorossa viikonloppuherkku, johon oliiviöljy sopii täydellisesti!

En normaalisti syö vaaleaa leipää lainkaan, mutta Kreikan matkoilla tulee tilattua bruschettaa tai valkosipulileipää lähes päivittäin 😀 Niiiin taivaallista tzatzikin kanssa..

Mulla on nyt paitsi kova Kreikka-kaipuu, myös kova valkosipulileivän kaipuu. Päätinkin siis tehdä itse viikonlopuksi herkkua <3

 

leipä1.jpg

 

 Yrtti-valkosipulileipä (8 palaa)

1/2       ranskanleipä

1 dl      oliiviöljyä

5       valkosipulinkynttä

nippu tuoretta lehtipersiljaa (ja/tai oreganoa)

rouhaisu mustapippuria

ripaus merisuolaa

 

Halkaise ranskanleipä pituussuunnassa kahtia.

Viipaloi leivän puolikas ”haitariksi” niin, että palat jäävät hieman toisiinsa kiinni pohjasta.

Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Lisää myös silputtu persilja ja/tai oregano (1/3 nipusta.)

Rouhaise joukkoon hieman mustapippuria ja merisuolaa.

Anna öljyseoksen maustua vähintään puoli tuntia.

Sivele öljyä pullasudilla leivälle reilusti (myös viipaleiden väliin). Kääri folioon ja rutista kiinni (ei välttämätöntä.)

Paista uunissa 225 C reilu 5 minuuttia.

Tarjoa tzatzikin tai raikkaan salaatin kera, tapaslautasella tai tomaattikeiton kanssa.

 

leipä2.jpg

 

Tähän voi myös käyttää muutakin leipää, esim. maalaisviipaleita, moniviljaleipää, gluteenitonta..

Kokeile vielä tuhdimpaa versiota lisäämällä juustoraastetta päälle :p

 

leip

 

VINKKI: Kaupasta löytyy erittäin hyvää valmista Filos-merkkistä tzatzikia, joka maistuu samalta kuin kreikkalaisessa ravintolassa!

 

leipä3.jpg

 

FUN FACT: Poikaystävä totesi kaupassa, että ”tota ei olis uskonut näkevän sun kädessä” kun laskin ostoskoriin ranskanleivän :’D

 

// I made greek style garlic bread with herbs for the weekend. I used french bread, high-quality olive oil, fresh garlic, leaf parsley and some grounded black pepper and sea salt. I put the bread in the oven for 5 minutes. It was perfect with tzatziki!

 

Ai vitsi, voisin elää valkosipulilla…

-Lilies

Kommentit (4)
  1. Minäkään en syö vaaleaa leipää normaalisti, mutta valkosipulileipä kyllä maistuu ja varsinkin etelän lomilla sitä tulee syötyä (kun muuta ei ole tarjolla)

    1. Valkosipulileipä on tosiaan poikkeus 🙂 Etelässä ei tosiaan tiedetä mitään ruis- tai kauraleivästä 😀

  2. Näyttää just siltä kun etelässä 😛 Rapea kuori ja sisältä pehmeä… 🙂

    1. Kiva kuulla, se oli tarkoitus :)) Kyllä, just sellanen <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *