Vielä viimeiset jazztunnelmat

Lue täältä ensimmäinen Pori Jazz-postaus! Viikko meni tosi nopeasti ja viime viikonloppu olikin Jazzien päätösviikonloppu. Kirjurinluodon puolella oli pääkonsertit perjantaina ja lauantaina. Jazzkadulla liikkui enemmän ihmisiä kuin arkipäivinä. Vastaan saattoi tulla yllättäviäkin tuttuja. Huono puoli oli se, että hintoja nostettiin pariksi viimeiseksi päiväksi ja baaritelttojen hanoissa oli jäljellä enää päärynäsiideriä ja Lapin kultaa. Iltaisin jono biletelttoihin oli tunnin mittainen eikä alkuillastakaan saanut enää istumapaikkaa terasseilta. Mutta kaikki tämä kuuluu asiaan joka vuosi!

IMG_20170717_101550.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMIA 14.jpg

Eteläranta/Jazzkatu

BLOGI JAZZTUNNELMA11.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMA 10.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMA12.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMIA 15.jpg

Perjantain alkuilta Kirjurinluodon viinikylässä

IMG_20170708_105749.jpg

IMG_20170708_104518.jpg

IMG_20170717_101827.jpg

Pikkusisko A <3

IMG_20170717_101207.jpg

Ihana ystävä <3  K oli mun partner in crime viime kuussa Barcelonassa 🙂

BLOGI JAZZTUNNELMA7.jpg

Lauantaina kävin nauttimassa lämpimästä kesäpäivästä (jo oli aikakin) kummityttöni äidin E:n kanssa, joka oli yllättäen saapunut Poriin <3 Jaoimme kesän ensimmäisen ja viimeisen hattaran 😀

BLOGI JAZZTUNNELMA9.jpg

Ostin pikkukojusta käsintehdyt, nahkaiset sulkakorvikset – väri ihana ruusukulta! Korvikset ovat uskomattoman kevyet. Sulat on mun juttu, laatikosta löytyy monenlaisia sulkakoruja ja selästäkin yksi vähän isompi tatuoinnin muodossa – onkin vilahtanut aikasemmissa postauksissa 🙂

BLOGI JAZZTUNNELMA 8.jpg

Äiti halusi ostaa minulle ja siskolleni rannekorut 🙂 Kultainen on minun. 

IMG_20170717_104502.jpg

Impulsiivinen shoppailutaipumukseni meinasi viedä voiton tämän paidan kohdalla, mutta siskoni kysyi: ”Missä sä muka tollasta ikinä käyttäsit?” – Totta. En osta.

BLOGI JAZZTUNNELMA 13.jpg

Jazzkadulla on tarjolla monenlaista ruokaa. Rakastan kaikkea Kreikkaan liittyvää, joten oli itsestäänselvyys maistaa kanagyrosia kreikkalaisesta grillistä. Annos oli niin iso, että pitataikina jäi lähes kokonaan syömättä, hyvä että jaksoi täytteet syödä 😀 Oli hyvä, mutta ei ihan samantasoinen kuin Kreetalla!

IMG_20170717_100844.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMA5.jpg

Kävin sunnuntaina vielä nopeasti töiden jälkeen katsomassa josko kojut myisivät tuotteitaan halvemmalla hinnalla. Menin liian myöhään, lähes kaikki oli jo purettu. Muutama teltta oli vielä pystyssä.

BLOGI JAZZTUNNELMA4.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMA3.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMA6.jpg

BLOGI JAZZTUNNELMA2.jpg

Katu oli jo tosi hiljainen sunnuntaina, ihan eri tunnelma kuin perjantaina tai lauantaina.

 

Niin ne tuli ja meni. Ensi vuoteen siis! Porilaisilla on tapana sanoa, että Pori kuolee kun Jazzit päättyvät. Ihmisiä ei juurikaan ole liikkeellä edes viikonloppuisin. Monet varmasti suuntaavat mökeilleen tai kiertävät Suomea tai maailmaa kesälomillaan. Elokuussa kaupunki herää taas hetkeksi kun järjestetään Kirvatsin Jytä sekä Porispere 2017. Muita merkittäviä tapahtumia ei (tietääkseni) täällä ole enää tänä kesänä.

 

// It’s over – I mean the Pori Jazz -festival. Last week went by so fast. The last Jazz weekend was fun, I spent time with family and friends. Now people will leave Pori and the city will be nice and silent – until the next festival Porispere 2017 (and the Kirvatsin Jytä -event) in August.

 

Mihin festivaaleihin/tapahtumiin aiot vielä osallistua tänä kesänä?

-Lilies

 

FOLLOW:   FACEBOOK   INSTAGRAM   BLOGLOVIN   BLOGILISTA   PINTEREST

Suhteet Ystävät ja perhe Suosittelen

Wednesday Wellness: Kombucha

kombucha.jpg

Kuva- Pinterest

Jo tuttu keskiviikon hyvinvointipostaus. Kyselin pari viikkoa sitten toiveaiheita tähän postaussarjaan ja muutama mainitsi hyvinvointialan uutuudet / trendit. Tästä inspiroituneena valitsin nyt aiheeksi ”vatsajuomat” ja näistä lähemmin tarkasteltavaksi kombuchan, joka ei ole uusi tuote, mutta on nostanut uudestaan suosiotaan hurjasti.

Kombuchaa tai volgansieniteetä valmistetaan sokeroidusta teestä käymisen avulla. Käymiseen käytetään kombucha-viljelmää, joka on laktobasillien ja hiivasienten muodostama kompleksi. Teen annetaan käydä n. 10 päivää. Tämän käymisprosessin aikana syntyy suolistoystävällisiä probiootteja, entsyymejä ja happoja.

 

img_20170711_224114.jpg

 

Kombuchaa myydään valmiina juomana pullossa, mutta myynnissä on myös pakkauksia, joiden avulla voi valmistaa juomaa myös itse.

Tällä terveysvaikutteisella juomalla on pitkä historia; reseptin arvioidaan olevan ajalta ennen ajanlaskumme alkua. Resepti on alunperin Kiinasta, jossa juomaa käytettiin elämää antavana eliksiirinä, ja sieltä resepti on levinnyt kauppiaiden mukana Venäjälle, mistä johtunee nimitys volgansienitee.

 

juoman vaikutuksia:
 
Kombucha-juoman vaikutukset ovat pitkälti fermentoinnin synnyttämien aktiivisten ainesosien ansiota. Probiootit eli hyvät maitohappobakteerit ovat välttämättömiä suoliston tasapainon ylläpitämiseen sekä parantavat vastustuskykyä. Entsyymit auttavat pilkkomaan ruuan eri ainesosia ja paikkaavat kehon entsyymivajetta siellä, missä tarvetta on. Juomalla on suotuisa vaikutus ruuansulatuksen ja suoliston kunnon lisäksi aineenvaihduntaan ja sitä voi käyttääkin puhdistuskuurien tai laihdutuksen tukena. Puhdistavan vaikutuksen vuoksi monet ovat saaneet apua esim. iho-ongelmiin (huom. ensin ongelma saattaa pahentua). Juomassa käytetty tee lisää juoman terveysvaikutuksia; tee on tutkitusti hyväksi  sydämelle, verisuonille ja aivojen toiminnalle ja sisältää runsaasti antioksidantteja kehon puolustusjärjestelmän tueksi. Kombuchalla kerrotaan myös olevan virkistävä vaikutus.
 
 
 
Käyttöohje:
 
Juoma vaikuttaa parhaiten aamulla tyhjään vatsaan (ennen aamiaista) otettuna. Sitä voi nauttia myös ennen lounasta/päivällistä. Puhdistavan vaikutuksen takia kombuchan käyttö aloitetaan pienillä määrillä; aluksi 1-2 dl aamuisin viikon ajan, jonka jälkeen annostusta voi nostaa. Elimistö on hidas, sillä kestää hetki tottua uusiin juttuihin. Huom! Avattuna juoma säilyy jääkaapissa vain 3-5 vrk! Ja lisävinkki: ÄLÄ RAVISTA PULLOA (omakohtaista kokemusta; minä tyhmä menin kevyesti kääntelemään pulloa ennen avaamista ja puolet sisällöstä räjähti keittiön seinille :D).
 
HUOM: Kombucha on käymisen takia lievästi alkoholipitoinen (tosin pitoisuus jää alle 0,1 %). Tämän takia ei kuitenkaan suositella esim. raskaana oleville.
 
 

BLOGI KOMBUCHA1.jpg

 

Nyt mietitte minkä makuista tämä hiivojen ja ties minkä basillien avulla käytetty tee on – ei kuulosta mitenkään herkulliselta. Mutta se on oikeesti hyvää! Muistuttaa etäisesti simaa. Markkinoille on tullut maustettujakin versioita. Olen kokeillut piparmintun, inkiväärin, vadelman ja ananas-persikan makuisia valmiita kombucha-juomat. Näistä suosikikseni nousi ehdottomasti ananas-persikka. Myös vadelma on hyvä ja kesäinen. Piparminttu on raikas.

 

KOMBUCHA2.jpg

 

Markkinoilla on muitakin vatsaa helliviä probiootti/entsyymijuomia. Näistä tunnetuin on varmasti vanha saksalainen Dr. Niedermaierin Regulat Pro, jota valmistetaan mm. luomukasviksista, hedelmistä ja pavuista patentoidun kaskadifermentaatio-prosessin avulla. Juoma sisältää runsaasti entsyymejä, mutta myös probiootteja, vitamiineja ja mineraaleja. Tuote on kallis, mutta tehokas. Olen käynyt koulutuksen tuotteesta, tilaisuudessa oli puhumassa suomalaisen edustajan lisäksi Pariisissa asuva saksalainen hyvinvointialan asiantuntija (yksi tyylikkäimmistä naisista, joita olen eläissäni nähnyt!), joka on perehtynyt valmisteeseen perinpohjaisesti. Koulutuksesta jäi oman Regulat-pullon lisäksi käteen kattava info sekä käytännön käyttäjäkokemuksia tuotteesta.
 

Regulatin rinnalla markkinoilla on myös samankaltainen valmiste Mikroveda Life.

 

kefir.jpg

Kuva – Pinterest

Olet saattanut myös kuulla kefiiristä. Se on alunperin maitopohjainen juoma, jonka juuret juontavat Tiibetiin ja Kaukasukselle. Juoma valmistetaan lisäämällä lehmän- tai vuohenmaitoon kefiirinsiementä, jonka jälkeen juoman annetaan käydä. Juomaa voidaan valmistaa myös vedestä ruokosokerin, kefiirinsiemenen ja hedelmien avulla käyttämällä. Maailmalla laajasti tunnetulla vesikefiirillä on monta nimeä; piltz, graines vivantes, kefir di frutta. Vesikefiiri sopii myös laktoosi-intolerantikoille sekä maitoproteiiniallergisille. Itsekin haluaisin näistä kokeilla vesikefiiriä.  Suomessa maitopohjaista kefiiriä valmistaa Valio ja vesikefiiriä löytyy ainakin Ekololta Karma Kefir -nimellä. Kefiiri on kombuchan lisäksi must try -juoma tällä hetkellä.

 

KOMBUCHA1.jpg

// The newest wellness trend is to drink kombucha – a fermented tea-based drink, which is high in probiotics and enzymes. The original recipe is over 2000 years old and from China. Kombucha is good for your stomach, digestion, and metabolism. You can use it to detox, support weigt loss or to boost your energy levels.

There are other ”stomach drinks” on the market, too, that contain lots of probiotics and enzymes – for example: RegulatPro, Mikroveda Life and kefir.

 

Oletko jo maistanut kombuchaa? 

Tykkään Captain Kombuchan tuotteista. Esim. ananas-persikkat?a=1208481989&as=1263890177&t=1&tk=1&i=1 on parempaa kuin limsa! Myös Puhdistamon inkivääri-sitruuna on niiiin hyvää. Maistuu simalta.

-Lilies

 
 
                            

Sis. mainoslinkkejä

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys