Ravintola Antika – Tampere
Vietimme viikonlopun Tampereen seudulla. Lauantaina kävimme päivällisellä kreikkalaisessa ravintolassa, Antikassa, joka sijaitsee Tammelantorin läheisyydessä. Olimme varanneet pöydän etukäteen (mikä on ehdotonta, jos aikoo päästä syömään lauantaina!)
Olemme käyneet ravintolassa pari kertaa ennenkin. Antika on ehdottomasti yksi lempiravintoloistani!
Antika on korkeatasoinen ravintola, jossa on kuitenkin lämmin tunnelma. Rakastan sen kotoisaa, hieman rosoista sisustusta. Kreikkalaisteemaa ei ole vedetty yli, siitä muistuttaa ainoastaan pari patsasta, taulua ja ruukkua sekä taustalla hiljaa soiva kreikkalainen musiikki. Menusta tietysti löytyy perinteisiä kreikkalaisia annoksia sekä juomia.
Menu on mukavan yksinkertainen, mutta silti sopivan monipuolinen. Kaikille löytyy jotakin; on erilaisia pihvejä, kalaa, kanaa sekä kasvisvaihtoehtoja. Meille oli selvää, että ottaisimme pihvit. Viime kerralla söin Grecon lehtipihvin, joka oli täytetty fetajuustolla. Se on tähän päivään mennessä paras syömäni lehtipihvi. Tällä kertaa halusin kokeille sisäfileepihviä.
Alkuruoka: Calamares eli tiristetyt mustekalarenkaat ja chili-valkosipulimajoneesi.
Älyttömän hyvä alkuruoka, dippi ja tilli sopivat täydellisesti mustekalarenkaisiin!
Pääruoka: Agamemnonin pihvi eli naudan sisäfilepihvi valkosipulimaustevoilla, ranskalaisilla ja kasviksilla.
Poikaystäväni otti pihvinsä mediumina ja minä kypsänä. Vaikka otin kypsän pihvin, oli se silti mehukas ja vielä hieman vaaleanpunainen keskeltä, eikä yhtään kuiva. Täydellinen pihvi. Join kreikkalaista viiniä ja poikaystäväni tietysti kuuluisaa kreikkalaista Mythos-olutta.
Jälkiruoka: Baklava omenakomponentilla ja vaniljajäätelöllä eli perinteinen kreikkalainen filotaikina-pähkinä-hunaja-leivos.
Baklava ja samantyylinen kataifi ovat lemppareitani kreikkalaisista makeista ruuista. Pitäisi opetella tekemään niitä itse!
Ihana päästä kreikkalaiseen tunnelmaan Suomen harmauden ja pimeyden keskellä. Ikkunasta ei tosin näkynyt sitä Välimerta, jota kaipaan valtavasti. Until we meet again ♥
// Last saturday we had dinner at Antika, a greek restaurant in Tampere. We’ve been there before and it’s one of my favorite restaurants. Antika didn’t let us down this time, either! I chose calamares as a starter, tenderloin steak with garlic butter as main course and the traditional greek baklava as a dessert. So delicious, I recommend!
FACT: Syön erittäin vähän punaista lihaa arkena; saattaa mennä helposti kaksikin viikkoa ilman. Silloin tällöin ostan kotiin naudan jauhelihaa, mutten ikinä pihviä. Syön pihviä ainoastaan erikoisherkkuna tietyissä ravintoloissa, kuten Antikassa. Arkena syön kasvispainotteista ruokaa sekä kanaa ja kalaa.
Jos haluat kokea kreikkalaisen tunnelman ja syödä herkullista ruokaa, suosittelen ravintola Antikaa!
-Lilies
Niin hyvännäköinen annos!! Ottaisin ehdottomasti! En olekaan tuolla käynyt koskaan, vaikka yhteenaikaan käytiin kerran kesässä Tampeleella (kaksi poikaani opiskelee siellä). Nyt nuorimmat ovat ohittaneet Särkänniemi-/Linnanmäki-iät, joten ei enää tule käytyä…
Ja oli hyvää, kaikki! Suosittelen kyllä käymään jos on asiaa Tampereelle päin 🙂
Niin hyvännäköstä! Kyllä hyvä pihvi on välillä paikallaan 🙂
Eikö olekin 🙂 Oon samaa mieltä!