Viikonloppuherkku: Banaani-suklaamuffinssit
Meillä kävi alkuviikosta vieraita ja halusin pitkästä aikaa leipoa tarjottavaksi muffinsseja. Olen syönyt viime aikoina paljon banaania ja siitä syntyi idea banaani-suklaamuffinsseihin. Googlettelin ohjeita ja sovelsin niitä vähän sen mukaan mitä omasta kaapista löytyi.
Banaani-suklaamuffinsit (n. 14 kpl)
3 kananmunaa
150 g sokeria
250 g vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
2 tl Bourbon-vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria)
3 tl leivinjauhetta
3 tl ceyloninkanelia
160 g voita tai margariinia
2-3 kypsää banaania
100 g tummaa suklaata/taloussuklaata
Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Sekoita eri kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljajauhe ja kaneli.
Sulata voi/margariini ja anna jäähtyä.
Muussaa banaanit ja hienonna/raasta suklaa.
Lisää kaikki ainekset muna-sokeriseokseen. Älä sekoita liikaa, jotta leivoksista tulee kuohkeita.
Jaa taikina 14 keskikokoiseen muffinssivuokaan tai käytä muffinssipeltiä – muista voidella huolellisesti! Älä täytä reunoihin saakka – muffinssit turpoavat uunissa! Laita ennen paistamista pinnalle koristeeksi banaaninsiivu tai suklaapaloja.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä, etteivät muffinssit paistu liian kuiviksi! Kypsyyden voit varmistaa hammastikulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun taikina ei tartu tikkuun.
// I baked some banana-chocolate chip muffins earlier this week. They turned out delicious! Here’s a similar recipe: One bowl banana & chocolate chip muffins
Maukkaita herkutteluhetkiä! :)
-Lilli