Wednesday Wellness: Ihana kerros-chiapuuro

IMG_20170719_102439.jpg

 

Tämän keskiviikon hyvinvointipostauksena haluan jakaa helpon, nopean ja terveellisen puuroreseptin. Tätä voit syödä täyttävänä aamiaisena, kesäisenä välipalana tai makeana jälkkärinä!

 

IMG_20170719_114428.jpg

 

Nappasin töistä  Foodinin  reseptivihon, josta halusin ensimmäisenä kokeilla tätä reseptiä. Tämä ei siis ole alunperin minun reseptini, muokkasin sitä vain hieman! Suluissa oma versioni:

 

 Kerros-chiapuuro: 

 

0,5 dl chiasiemeniä

1 dl kookos- tai kauramaitoa (käytin mantelimaitoa)

1 dl soija- tai kaurajugurttia (käytin kreikkalaistyylistä kaurajugurttia)

1 tl hunajaa tai agavesiirappia (laitoin 3 tl agavea)

1 tl bourbon vaniljajauhetta (laitoin 3 tl)

1 tl kardemummaa

ripaus suolaa

(+1 rkl vanilja-herneproteiinia)

 

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään. Chiapuuro on valmista jo vartissa, mutta kannattaa tehdä puuro esim. edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi, jolloin se kerkeää turpoamaan ja maustumaan mukavasti yön yli.

 

BLOGI CHIA6.jpg

BLOGI CHIA4.jpg

BLOGI CHIA333.jpg

 

Mustikkasurvos

n. 1 dl mustikoita

loraus vettä

tilkka hunajaa tai agavesiirappia

 

Survo tasaiseksi survokseksi esim. sauvasekoittimella

 

BLOGI CHIA122.jpg

 

Banaanimuussi

1-2 banaania

 

Survo haarukalla tasaiseksi muussiksi

 

BLOGI CHIA10.jpg

 

Kokoa annos kerroksittain esim. isoon juomalasiin!

 

Päälle

Kookoslastuja

Maapähkinävoita

Kaakaonibsejä yms..

 

IMG_20170719_102608.jpg

 

Seoksen tekemiseen meni vain n. 10 min. Laitoin massan tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi ja tein sillä aikaa mustikkasurvoksen sekä banaanimuussin. Annoksen kokoamiseen meni varmaan eniten aikaa 😀

 

IMG_20170719_102920.jpg

 

Puuro maistui kermaiselta, raikkaalta ja vaniljaiselta – laitoin reilusti vaniljajauhetta, enemmän kuin ohjeessa. Koostumus on hauska; chiasiemenet poksuvat suussa 🙂 Söin puolet annoksesta kauraleivän kanssa aamupalana ja loput säästin iltapalaksi – on yllättävän täyttävää! Puuro oli ehtinyt maustumaan päivän aikana, oli vielä parempaa illalla. Herneproteiini on hyvä lisä, kun syö tätä aamupalana; puuro pitää nälän helposti pois lounastaukoon saakka. Jos teet tätä jälkkäriksi, suosittelen tekemään pieniä annoksia ja laittamaan reilusti banaania, joka tuo ihanaa makeutta.

IMG_20170719_102311.jpg

Bourbon-vaniljajauhe on voimakkaampaa kuin esim. vaniljasokeri. Tuoksu on huumaavaa, voisin haistella purkkia koko päivän! Tätä voi käyttää melkein mihin vaan makeaan ruokaan/leivonnaiseen <3

 

 

Tätä aion tehdä toistekin 🙂

Maistuvia aamiaishetkiä,

 

-Lilies 

 

FACEBOOK   BLOGLOVIN   BLOGILISTA  

Kommentit (13)
  1. Apua, niin hyvännäköistä! <3

    1. Ei muuta kuin itse kokeilemaan 😉

  2. Voi nam, ihana kesäherkku! ♡ Chia-puuro/vanukas on kyllä ihanan helppo, kun se tekeytyy omia aikojaan jääkaapissa. :–)

    1. Tää on ihan täydellinen kesäherkku <3 Totta, oon ihan unohtanut chiapohjaiset vanukkaat ja kaikki tuorepuurot, pitää alkaa taas enemmän väsäämään näitä! 🙂

      1. Joo, mä heitän chia-siemeniä lähinnä tuorepuuron sekaan, toimii kivasti! :–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *