Wednesday Wellness: Paahdetut valkosipuliporkkanat

porkkanat1.jpg

Talviaikaan tekee mieli lämpimiä, mausteisia, haudutettuja pata- ja uuniruokia. Loppuvuosi syötiin raskaasti ja tammikuussa kevennellään, joten halusin jakaa kasvisreseptin. Idea näihin uuniporkkanoihin tuli Pinterestistä!

Porkkana on lempijuurekseni; ihanan makea kypsennettynä ja kiva rouskuttaa raakana. Porkkanamehukin on hyvää! Kaikki varmasti tietävät porkkanoiden sisältävän vitamiineja, varsinkin beetakaroteenia, joka edistää ihon rusketusta ja toimii antioksidanttina. Porkkana sisältää myös suolistolle hyödyllistä kuitua, kuten muutkin juurekset ja vihannekset. 

 

Paahdetut valkosipuliporkkanat:

5-6 keskikokoista porkkanaa

n. 50 g voita tai n. 1 dl oliiviöljyä

4-5 valkosipulin kynttä

hieman mustapippurirouhetta

ripaus aromisuolaa

lehtipersiljaa

 

Valmistus:

Kuori ja pilko porkkanat sormen paksuisiksi tikuiksi. 

Lämmitä oliiviöljy/sulata voi pannulla.

Purista joukkoon valkosipuli. Sekoittele miedolla lämmöllä hetki, älä polta valkosipulia! Lisää ripaus aromisuolaa.

Asettele porkkanat voideltuun lasivuokaan. 

Kaada valkosipulivoi tasaisesti porkkanoiden päälle. Kääntele.

Rouhi päälle mustapippuria myllystä.

Paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 min, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Koristele pilkotulla lehtipersiljalla.

Tarjoile.

 

porkkanat2.jpg

VINKKI: Jos haluat porkkanoista todella paahdettuja ja rapsakoita, asettele porkkanat harvakseltaan uunipellille ja paista uunissa 45 min.

 

porkkanat4.jpg

Nämä onnistuivat hyvin! Ihana porkkanan makeus ja valkosipulin väkevyys <3

Valkosipuliporkkanat ovat hyviä yksinään, mutta toimivat myös hyvin esim. broilerin lisukkeena.

Dipiksi sekoitin valmista tzatziki-dipmixiä turkkilaiseen luomujugurttiin.

 

porkkanat3.jpg

// I cooked garlic butter roasted carrots. I love garlic and the sweetness of the carrots. You can find the original recipe on Pinterest!

 

Aion tehdä enemmän uunikasviksia jatkossa. Ne ovat maukkaita ja terveellisiä! Vaihtelua saa helposti mausteilla, yrteillä ja öljyillä. 🙂

-Lilies

 

 

Kommentit (7)
  1. Voi miten nuo näyttävät hyville, niin herkullisille ja silti tiedän, että en pystyisi syömään. En ymmärrä miksi en voi sietää porkkanoita, kun ne on pehmeitä? Vain raaka porkkana menee…Kyllä meillä muut syö, paitsi minä. Minäkin haluaisin!! Tosi epäreilua!

    1. Kiitos! Voi harmi 🙁 Koostumus kyllä vaikuttaa, itsekin syön mieluummin tiettyjä asioita raakana kuin kypsänä! 

  2. Toimii varmasti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *