Ylellinen kartanohotelli

edelfelt23.jpg

Yhteistyössä: Mustion Linna

 

Vietimme kesäkuussa pari yötä Uudellamaalla Mustion Linnassa. Lupasin tässä postauksessa, että kerron Linnan yöpymismahdollisuuksista paremmin. Itse päärakennuksessa eli keltaisessa kartanolinnassa ei ole mahdollista yöpyä, koska vanhoja huonekaluja ja lattiaa halutaan suojata ja kerrotaan, että kartanon kummitukset aktivoituvat erityisesti öisin. Mustion Linnan hotelli muodostuu neljästä historiallisesta rakennuksesta, jotka ovat aikanaan toimineet rautaruukin työläisten asuntoina. Hotellissa on yhteensä 30 kahden hengen huonetta ja 8 yhden hengen huonetta sekä yksi kaksikerroksinen sviitti.

 

edelfelt1.jpg

edelfelt22.jpg

edelfelt11.jpg

edelfelt13.jpg

 

Me majoituimme linnan länsisiivessä, valkoisessa Edelfelt-rakennuksessa, joka on peräisin 1800-luvulta. Meillä oli näyttävä kulmahuone, johon ihastuimme täysin. Olo oli kuin vanhanajan aatelisella! Huonekorkeus, valoisuus ja sisustustyyli tekivät heti vaikutuksen. Iso, huoneen henkeen sopiva kylpyhuone oli mukava yllätys.

Huoneessa oli kaksi metallista yhden hengen sänkyä vierekkäin. Patja oli kova, mutta siinä oli hyvä nukkua. Oli iso plussa, että ikkunoissa oli rullaverhot, koska mun mielikuvitus ainakin laukkaa kun viereisessä rakennuksessa kummittelee jos en nuku tutussa paikassa!

 

edelfelt16.jpg

 

Edelfeltissä on 11 huonetta, joista 4 on yhden hengen huoneita ja 7 kpl Classic Twin-huoneita, joissa 2 erillistä vuodetta on sijoitettu vierekkäin. Kaikissa hotellihuoneissa on wc, hiustenkuivain ja suihku. Edelfeltissä on lisäksi vedenkeitin, kahvia ja teetä. Silitysrauta- ja lauta ovat lainattavissa huoneisiin.

Rakennuksen pääovi on jatkuvasti lukossa, joten linnan alueella liikkuvat ihmiset eivät pääse rakennukseen sisälle ilman huoneavainta. Rakennuksesta on n. 100 m ravintolaan/vastaanottoon, joka sijaitsee pihan toisella puolella.

 

edelfelt3.jpg

edelfelt18.jpg

edelfelt6.jpg

edelfelt15.jpg

 

Edelfeltin lisäksi yöpyminen on mahdollista Mustion joen toisella puolella (kuitenkin edelleen linnan pihapiirissä) idyllisessä Pikkutuvassa, jossa on kaksi tilavaa, takallista Comfort+-huonetta sekä kaksi Economy-huonetta. Huoneet ovat tyyliltään talonpoikaisromanttisia.

Hotellirakennuksista suurin on Isotupa, joka sijaitsee heti Pikkutuvan vieressä. Rakennuksessa on 14 huonetta, joista 2 on yhden hengen huoneita. 1800-luvulla valmistuneessa rakennuksessa on kunnioitettu perinteiden ja modernin mukavuuden sopusointua.

Samassa pihapiirissä on vielä Paanutalo, joka on saanut nimensä paanuilla päällystetyistä seinistään. Rakennuksessa on 9 yksilöllistä huonetta, joista 2 on yhden hengen huoneita.

Näistä asuinrakennuksista ei ole sen pidempi matka vastaanottoon/ravintolaan siltaa pitkin kuin Edelfeltistä. Ihan kivenheiton päässä sijaitsee myös Orangeriet, jossa on pieni kuntosali. 

 

edelfelt9.jpg

 

Jos kaipaat yksityisyyttä ja luksusta, kannattaa majoittua Merliinin torniin. Entisestä muuntajatornista on tehty kaksikerroksinen sviitti, jonka terassi on osittain joen päällä. Rakennuksessa ei ole muita huoneita. Merliinin tornin saatavuutta voi tiedustella linnan vastaanotosta.

 

edelfelt2.jpg

 

Huoneet on tosiaan jaettu Economy, Comfort ja Classic hintaluokkiin perustuen huoneen sijaintiin, kokoon, sisustukseen sekä tyyliin. Hintahaarukka on normaalisti 69-107 € / huone (sviitti 230 €), mutta tietyt sesongit korottavat hintoja esim. juhannus ja joulu. Hinnat sisältävät aamiaisen. Alle 6-vuotiaat lapset majoittuvat veloituksetta. Lemmikit veloituksetta Pikkutuvassa ja Paanutalossa.

Lisää tietoa sekä kuvia huoneista näet Mustion Linnan kotisivuilta

Tarkempi hinnasto löytyy täältä.

 

edelfelt19.jpg

 

// We spent our Midsummer in Svartå Manor. I promised earlier to tell you about the hotel rooms. You can’t sleep in the main building, but there are 4 other buildings you can stay in. Our lovely room was in Edelfelt, which is right next to the manor itself. We absolutely loved our room. The height and the decor were spectacular. You could feel the history! 

There are other accommodation options, too. Across the Mustio river there are idyllic wooden houses you can stay in. They are called Little Cottage, Big Cottage and Shingle House. The rooms are priced based on size, location and style. Children under the age of 6 spend the night free of charge. You can bring your pet along for free in Little Cottage and Shingle House. 

If you want privacy and luxury, you can check if Merlin’s tower is free. It’s a former electrical transmission tower on the river, which has been turned into a two-storey suite. There are no other rooms in the building, it’s all yours. Merlin’s tower is the most expensive one of the rooms.

More information, pictures and prices here.

 

edelfelt12.jpg

LUE MYÖS:

Juhannus kartanolinnassa

Makuelämyksiä Linnankrouvissa

 

 

Menemme satavarmasti Mustion Linnaan vielä yöksi. Aiomme jälleen majoittua Edelfeltissä, sillä se vei sydämemme <3 

Mustion Linna -postaussarjaan on tulossa vielä yksi osa, jossa kerron mitä kaikkea voit tehdä linnan alueella ja sen lähistöllä vierailun aikana 🙂 

 

-Lilli

 

hyvinvointi mieli suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *