Love Mocha

image.jpg

 

Hyvittelen tässä hiljaiseloani julkaisemalla jumalaisen raakakakun ohjeen. Ihan kiva, eikös? Espresso eikä kahvilikööri ole tällä kertaa raakalaatuista, mutta joskus kahvi ja pienet päivähimpsut tekevät laadukkaasta herkuttelusta vieläkin orgastisempaa. 

Tässä on voimakkaan kahvinmaun ystäville resepti, vaativaankin makuun. 

image.jpg

 

Espressokakun juju on vahvassa espressossa ja tilkkasessa kahvilikööriä, jonka tosin voi jättää pois jos haluaa. Minulle, kahvin ystävälle, mikään kahvin maku ei ole liikaa ja kahvilikööri vain vahvistaa kahvin makua. Jos jätät liköörin pois saat pehmeämmän ja kermaisemman kahvin maun. Pohja on mausteisen suklainen. Suklaapohjat ovat usein monelle mieluisia ja tästä kakkupohjasta jää aivan ihana maku suuhun. 

image.jpg

 

Espressokakku suklaakoristeilla
pohja

4 dl pekaanipähkinöitä

15 pehmeää kivetöntä taatelia

1,5 rkl raakakaakaojauhe

1 tl vaniljajauhe

hyppysellinen hyvälaatuista raffinoimatonta suolaa, esim. ruususuola

2 tl juoksevaa suomalaista hunajaa (vegaaninen versio: 3 tl kookospalmunektaria)

täyte 

5dl cashew-pähkinöitä

2 dl kookoskermaa

loraus vettä

1,5 dl vahvaa kahvia (noin kaksi shottia espressoa)

2 rkl kahvilikööriä (voi jättää pois)

1 dl suomalaista hunajaa (vegaaneille 1,5dl kookospalmunektaria tai -sokeria)

2 tl soijalesitiini

2 tl vaniljajauhe

1 dl sulaa kookosöljyä

2 tl psyllium

Suklaadressing

sulata noin 150g valmista raakasuklaata vesihauteessa ja kaada noin 1/3 suklaasta jäätyneen kakun päälle. Tiputa nopeasti vielä jäähtymättömän suklaan päälle käsissä murskattuja saksanpähkinöitä sekä kaakaonibsejä. Valuta vielä hieman suklaata päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Esivalmistelut:  Laita cashewpähkinät likoamaan yön yli ja sulata kookosöljy.

Valmista pohja ensin hienontamalla pähkinät monitoimikoneessa ja lisäämällä loput ainekset. Pyöritä kunnes massa on tasaista ja tahmeaa. Painele massa 17cm irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa kunnes valmistat täytteen. Huuhtele yön yli lionneet cashewpähkinät ja blendaa tehosekoittimessa joko tampperin avulla tai välillä pähkinöitä sekoittaen. Lisää hiljalleen kahvi, kookoskerma ja tarpeen mukaan loraus vettä. Blendaa seos pehmeäksi. Lisää muut ainekset ja blendaa tasaiseksi massaksi. Kaada seos pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten jotta ilmakuplat nousevat pintaan ja pakasta ainakin viisi tuntia. Koristele raakasuklaalla.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma

Kuinka kakku puhuu

Joskus sitä tekee jotain, joka koskettaa itseäkin sydämestä.

Joskus se joku on ruoka. 

Tein ystävälle sitruuna-mansikka raakakakun kiitoksena eheyttävästä energiahoidosta. Siitä kakusta tulikin jotain aivan ihmeellisen ihanaa. Kun koristelin ja kuvasin kakkua, hihkuin ja kiljuin riemusta. Kakku tuntui minusta niin hauskalta, värikkäältä ja innostavalta. Sain ihan mieltsin kovat kiksit. Ehkä olen parantumattomasti deep in the game raakakakkujen suhteen ja saan kiksit asioista joista muut eivät saa, mutta se olkoon sitten ihan omat bileet jotka pyörivät pääni sisällä. 

Onnea on se, että saa tehdä sitä mitä rakastaa.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Täytteitä tuli tehtyä vahingossa runsain mitoin, joten kiepsautin ne vielä toiseen kakkuvuokaan hyrräkakuksi. Siitä syntyi kakku, joka korkataan tänään kun omat kätilöni saapuvat yliaikaskontrollille kotiini. Niin, täällä vielä odotellaan. Huomenna alkaa 42. raskausviikko joten jos vauva ei ole viikon päästä syntynyt niin joudutaan sitten keskustelemaan mahdollisesta käynnistyksestä. Jänniä aikoja eletään. Ja niin, minulla on kaksi omaa kätilöä mukana raskauden aikana sekä tulevassa synnytyksessä. Kaksi rakasta ystävääni, jotka ovat doulia, kätilöitä ja upeita naisia. Toinen on erikoistunut kotisynnytyksiin ja toinen orgastisiin synnytyksiin sekä synnytystanssiin. Hekumallista! 

 

image.jpg

 

image.jpg

Sieltä kurkkii maha. 

suhteet rakkaus ruoka-ja-juoma raskaus-ja-synnytys