Bebet
Kolme viikkoa sitten, Roosa nauha -päivän kunniaksi, innostuin leipomaan jotain vaaleanpunaista. Postauksen tekeminen on vain viivästynyt, koska opiskelu ja muut asiat tuntuvat vievän kaiken aikani.
Bebeihin päädyin sen takia, että olen halunnut kokeilla niiden tekemistä jo joskus aiemminkin. Muistan kuinka lapsena, jos olimme siskoni kanssa äitimme mukana jossakin kaupassa, jossa kyseisiä leivoksia myytiin, niin aina oli pakko saada yhdet. En koskaan muista erityisesti rakastaneeni niiden makua, mutta näyttiväthän vaaleanpunaiset leivokset nyt pikkutytön silmään ihan superherkullisen näköisiltä. Nyt oli siis aika muistutella mieleen miltä nämä pienet prinsessaleivokset oikein maistuivatkaan.
Bebet (n. 20 kpl)
Pohjat:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 rkl sokeria
3 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1,75 dl kuohukermaa
150 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä
tippa punaista elintarvikeväriä
nonparelleja koristeluun
Vatkaa voi ja sokeri keskenään kulhossa. Lisää kananmuna ja jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele leivosvuoat ja painele taikina ohuesti vuokiin. Paista pohjia 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kevyesti väriä. Anna pohjien jäähtyä hetken vuoissaan ennen kuin irroitat ne.
Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna seosta, samalla koko ajan sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa (ei saa kiehua). Anna seoksen jäähtyä. Voit nostaa seoksen jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää voi jäähtyneeseen seokseen vähin erin ja sekoita tasaiseksi. Mausta täyte lopuksi vaniljasokerilla. Lusikoi täyte leivospohjiin ja levitä tasaiseksi.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi keskenään. Lisää elintarvikeväriä tippa kerrallaan seokseen, kunnes saat haluamasi värin. Levitä kuorrute leivosten päälle lusikalla. Koristele pinta nonparelleilla. Säilytä leivoksia jääkaapissa.
– stri
Ihania pikkuherkkuja! 🙂