Sitruuna-valkosuklaakuppikakut
Taas on kerennyt kulua ihan liian pitkä aika edellisestä postauksesta! Haluaisin ehtiä päivittämään tätä blogia useammin, mutta valitettavasti aikaa herkkujen tekemiseen, kuvaamiseen ja reseptien kirjoittamiseen ei aina vain tahdo löytyä. Yritän kuitenkin tsempata jatkossa ja päivittää tätä blogia hieman useammin kuin kerran kuukaudessa. Tässä kuussa ainakin on luvassa vielä toinen postaus, sillä minä olen vastuussa sukumme jouluaaton jälkiruoista. Mitä ikinä päädynkään sitten tekemään, yritän kuvata tuotokseni ja postata tänne.
Nyt jaan kuitenkin kanssanne näiden sitruuna-valkosuklaakuppikakkujen ohjeen. Löysin muutamia viikkoja sitten sattumalta kaupasta Fazerin uutta leivontaan tarkoitettua sitruuna-valkosuklaata. Se kuulosti mielestäni niin hyvältä, että pakkohan sitä oli päästä testaamaan. Luulen, että suklaa soveltuisi paremmin ehkä johonkin muuhun tarkoitukseen kuin kuppikakkujen kuorrutteeseen, mutta hyvää siitä tuli näinkin. Aion kyllä testata tuota suklaata vielä johonkin muuhunkin.
Siitä huolimatta, että näissä kuppikakuissa on sitruunaa, ne ovat todella makeita. Mitä muuta voisi toisaalta odottaakaan, kun kuorrute on käytännössä pelkkää sokeria, voita ja suklaata. Omasta mielestäni kuorrute on silti kuppikakkujen paras osa! 😉
Sitruuna-valkosuklaakuppikakut (9 kpl)
Kuppikakut:
2 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
40 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
Kuorrute:
100 g Fazerin sitruuna-valkosuklaata
120 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
4 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Kuppikakut:
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, sitruunankuori ja voi kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada vähitellen joukkoon maito ja vatkaa, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
Lisää kananmuna ja jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että niihin jää kolmannes tyhjää. Paista kuppikakkuja uunissa 20-25 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan, ennen kuin kuorrutat ne.
Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa ja sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi (lisää joko tilkka sitruunanmehua tai lisää tomusokeria saadakseksi haluamasi koostumuksen). Kaada kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta jäähtyneet kuppikakut. Voit halutessasi koristella kuppikakut vielä esimerkiksi raastetulla sitruunankuorella tai nonparelleilla.
– stri