Granaattiomena-valkosuklaapavlovat
Kun on jotain kerran luvannut, niin onhan se lupaus pidettävä. Edellisessä postauksessani kerroin, että olen lupautunut valmistamaan jälkiruoan sukumme jouluaaton viettoon. Lupasin myös, että jaan tuotokseni tänne. Toissapäivänä oli viimein aika kokeilla reseptiä, jota olin kaavaillut joulun jälkiruoaksi. Alkuperäinen resepti on Glorian ruoka & viini -lehdestä, mutta olen ihan lievästi muokannut sitä omiin tarpeisiini ja makuuni sopivammaksi. Näitä minun sukuni siis nauttii jouluaattona jälkiruoaksi.
Granaattiomena-valkosuklaapavlovat (n. 12 kpl)
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Täyte:
4 dl vispikermaa
1 vaniljatanko
1 tl vanilja-aromia
100 g valkosuklaata
2 granaattiomenaa
Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Piirrä leivinpaperiin 12 (tai niin monta kuin saat pellille mahtumaan) pientä ympyrää (halkaisija noin 6cm) vieri viereen esimerkiksi mukin tai lasin avulla. Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin.
Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
Pursota marenki pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Tee marengeista hieman paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää pieni kuoppa täytettä varten. Paista marenkeja uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä hiukan, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Raaputa joukkoon vaniljatangon siemenet ja lisää vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
Raasta valkosuklaa raastimella tai juustohöylällä lastuiksi. Raaputa granaattiomenien siemenet irti hedelmistä.
Kokoa annokset. Levitä kermavaahto tasaiseksi marenkien päälle. Ripottele tämän jälkeen kermavaahdon päälle valkosuklaalastut ja granaattiomenan siemenet.
– stri