Porkkanakakku
Vaikka porkkanakakku ei ehkä ulkonäöllään tee suurta vaikutusta, maku on silti erinomainen. Appelsiinilla maustettu tuorejuustokuorrute kruunaa tämän makean kakun.
Ainekset:
300g porkkanoita
100g voita
4 kananmunaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
Kuorrute:
50g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Sekoita ne sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun noin 25x30cm-kokoiseen vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.
– stri