Kolmen raaka-aineen perjantaiherkku: sitruuna posset
Tämä ihana herkku syntyy vain ja ainoastaan kolmesta raaka-aineesta (tai no okei neljästä, jos koristeeksi tulevat vadelmat lasketaan). Jälkkäri on erittäin helppo valmistaa ja makukin on melko maittava. Sitruunanmehu tekee mausta raikkaan, olematta liian makea. Sokerin ja sitruunamehun määriä voi tarvittaessa vielä muuttaa oman maun mukaan.
Sitruuna posset
4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua
Koristeluun: vadelmia
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sitruunan mehu. Lisää tarvittaessa mehua tai sokeria oman maun mukaan.
Kaada seos tarjoiluasstioihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä vähintään 2,5 tuntia. Koristele jäähtyneet posset vadelmilla tai vaihtoehtoisesti raastetulla sitruunan kuorella.
– stri