Koska tänään on perjantai

valkosuklaavadelma.jpg

Koska tänään on perjantai ja viikonloppu on edessä. Ja koska huomenna saa nukkua pitkään. Tarvitseeko sanoa enempää?

Valkosuklaa-vadelmajälkiruoka

3 keltuaista
1 dl sokeria
3 limetin mehu
200 g valkosuklaata
200 g maustettua rahkaa (valkosuklaa & lime)
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Päälle:
noin 5 dl vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytlösokeria

Sekoita keltuaiset, sokeri ja limettimehu kattilassa. Kuumenna seos kokoajan hämmentäen kiehumispisteeseen. Ota kattila pois levyltä.
Lisää paloiteltu valkosuklaa joukkoon ja sekoita kunnes se on sulanut.
Sekoita seokseen rahka. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Jaa seos tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Soseuta osa vadelmista ja jätä pieni määrä kokonaisiksi koristelua varten. Jaa sose jäähtyneen valkosuklaaseoksen päälle. Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri. Lusikoi sokeriliemi vadelmaseoksen päälle. Koristele annokset ennen tarjoilua kokonaisilla vadelmilla.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.